Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Eltűntek Világnapja - Képeslapakció a megyében is

A Vöröskeresztes Mozgalom idén több országban képeslap akciót szervez erre a napra, hogy felhívja a figyelmet az erőszak és a nemzetközi egyezmények be nem tartásából származó emberi szenvedésekre.

Augusztus 30. az Eltűntek Világnapja. Ezen a napon a Vöröskereszt azokra az áldozatokra emlékezik, akik a világban zajló háború és erőszak következtében, a Genfi Egyezmények semmibevétele miatt tűnnek el csatamezőkön, titkos börtönök és tömegsírok mélyén.

A családok sokszor évtizedek múlva - vagy sok esetben talán soha - sem tudják meg, mi történt hozzátartozójukkal. A nem túl távoli volt Jugoszláviában a mai napig napirenden van újabb és újabb tömegsírok feltárása, és a halottak azonosítása.Bár szerencsére a mi országunkat több mint ötven éve nem érintette háború, sok honfitársunk a mai napig nem tudja mi lett a sorsa a II. világháború frontjain eltűnt testvérének, édesapjának vagy nagyapjának.

Több százan kérik emiatt évente Keresőszolgálatunk segítségét, és szerencsére nagyon sok esetben sikerül információt szereznünk.

"A Vöröskeresztes Mozgalom idén több országban képeslap akciót szervez erre a napra, hogy felhívja a figyelmet az erőszak és a nemzetközi egyezmények be nem tartásából származó emberi szenvedésekre, és nem mellékesen a Vöröskereszt segítő tevékenységére a háborúban eltűntek keresésében.

A Magyar Vöröskereszt megyei-városi szervezetei augusztus 30-án - vagy az előtte-utána következő napokon - tartott rendezvényein, véradásain, ügyfélfogadásain fogja szétosztani a képeslapokat" - közölte portálunkkal Borbélyné Nagy Ágnes, a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének igazgatója. 


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő hét közepén visszatérhet az igazi nyári időjárás

Szerdán, csütörtökön és pénteken napos, egyre melegebb idő valószínű, visszatérhet az igazi nyári… Tovább olvasom