Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Eltűnnek a romok: nézze meg a felújított újvárosi Kossuth utcát videón, fotókon!

Győr egykoron talán legszebb utcája valóban kezdi visszanyerni régi fényét. 230 méteres szakaszon garántáltan nem lesz parkolási szabálytalanság. Szavazás.
Megérte a sok kellemetlenségért

A kisalfold.hu többször is tudósított múlt ősszel a Kossuth utcai munkálatokról. A csatorna-rekonstrukció során a Pannon-Víz még búvárokat is bevetett, miközben az autósok hónapokon keresztül szó szerint manővereztek az útfelújítás akadályai között. Mint arról beszámoltunk: egy Audi gödörre is futott a Kossuth utcában.

Most, hogy a munkálatok nagy része befejeződött, kijelenthetjük: megérte a sok kellemetlenségért.

Videós riportunkban Fekete Dávid alpolgármesterrel és Máthé-Tóth Péterrel, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnökével tekintettük meg, hogyan áll az újvárosi rehabilitáció és a Kossuth utca felújítása.

Videó: Cseh RóbertNincs rongálás a felújított részeken, s jön a magántőke is


"Az újvárosi rehabilitáció során nem történt rongálás azokban az épületekben, amelyeket már felújítottunk. Ugyanez igaz a Bercsényi ligetben található KRESZ-parkra és műfüves pályára is.

Legalább ennyire örömteli, hogy a magántőke kezd beszivárogni Újvárosba. Tizenhárom lakásos, kívülről teljesen rekonstruált társasházat már megvásárolt egy befektető, aki vállalta a belső munkálatok elvégzését. Egy házat pedig önerőből újítottak fel a helyiek" - mondta érdeklődésünkre Fekete Dávid.

Az újvárosi rehabilitáció kezdetéről ide kattintva tudhatnak meg mindent!


Újvárosi túrán jártunk Fekete Dáviddal és Máthé-Tóth Péterrel - fotók: Cseh Róbert

Nem lesznek parkolási szabálytalanságok: 100 oszlop vigyázza majd a rendet

"A Kossuth felújítását megelőzően öt engedélyt kellett beszereznünk. Két közműjavítás (víz, gáz) is megtörtént rövid idő alatt itt. Az újvárosi rehabilitációt jól emeli ki a 230 méteres közterületi rendezés.

Tekintettel, hogy az új parkolók között számos kapukijáró van, körülbelül 100 parkolást gátló oszlopot fogunk kihelyezni a szabálytalanságok beakadályozása érdekében.

A Kossuth utcában a munkálatok tavasszal fejeződnek be: pár apróbb feladat még vár ránk" - közölte Máthé-Tóth Péter.


Az új parkolókért egyelőre nem kell fizetni

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Pingiczer Csaba, a Győri Nemzeti Színház színésze

Hétfő éjjel, szívműtétje közben hunyt el Pingiczer Csaba. A Pingi. Tovább olvasom