Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Eltűnik másfél hektár szemét Nagybajcsról

Nyolcévnyi próbálkozás után felszámolják a nagybajcsi önkormányzat tulajdonában lévő szemétlerakót. A beruházást félmilliárd forinttal támogatja az EU.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az ivóvíz védelme címszóval írt ki olyan pályázatokat, amelyek szemétlerakók felszámolását kezdeményezik. A nagybajcsi önkormányzat is indult a község másfél hektáros szeméttelepének felszámolásával, és nyert. Így akár hatvan napon belül megkezdődhet a pályázat első fázisa: a tervezés és a feltárás folyamata. A második szakasz – benne a tényleges felszámolással – utána kezdődhet meg. A projekt 2011–12-re fejeződhet be.

Az ivóvízbázis közepén a mintavételi kutat is telehordták szeméttel – mutatja Huszár Imre.
Az ivóvízbázis közepén a mintavételi kutat is telehordták szeméttel – mutatja Huszár Imre. Fotó: Krizsán Csaba

Akár hatvan napon belül megkezdődhet a pályázat első fázisa: a tervezés és feltárás.
– A beruházás csaknem 532 millió forintba kerül. Az összeg teljes egészében uniós támogatás, az önkormányzatnak nem kell önrésszel beszállnia. Az országban jelenleg öt ilyen nyertes pályázat van, nagy örömünkre az egyik a miénk. Az itt élők akkor értékelik majd igazán ezt, amikor a szennyezés megszűnik és a környezet végre megfelelő lesz a község határán – mondta portálunknak Huszár Imre polgármester.

– Úgy számolok: őszre be tudjuk adni pályázatunk második ütemét is, és akkor végre elkezdődhetnek a munkálatok. Ráadásul iparűzésiadó-bevételünk e beruházás révén néhány millió forinttal nő. Továbbá célunk, hogy erősítsük a helyi vállalkozásokat is – tette hozzá a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos lesz parkolni

Útfelújítás miatt jövő hét hétfőjétől tilos lesz parkolni a Zrínyi utcán a Somogyi Béla út és… Tovább olvasom