Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Eltűnik két adó

Lejárt a a Romantica és a Reality Tv szerződése a Vidanet RT-vel, ezért kiveszik őket a programcsomagból.
SMS
Kábeltévé 2006: a díjat már az előző években megemelték. Most végre megszűnik a Romantica, de sajnos a Reality TV is. A két leendő új adót ki javasolta?
Bercsényi Péter, a ViDaNet Rt. vezérigazgatója lapunknak elmondta: 2005 végén lejárt a szerződés a Romantica és a Reality csatornákkal (előbbi a III-as, utóbbi a II-es programcsomagban volt). Ezek felszabaduló helyét kellett, lehetett felhasználni új műsorok megjelentetésére. Így került a kínálatba a III. programcsomagban a hazai és külföldi hírességek, hollywoodi sztárok életének rejtett titkait bemutató Story TV, a II. programcsomagban pedig Magyarország első gazdasági televíziócsatornája, az Echo TV.

A ViDaNet idén, várhatóan a félév tájától, mivel a hagyományos, analóg kínálat a jövőben mennyiségileg már nem bővül, legfeljebb módosulhat, bevezeti a digitális szolgáltatást is. Többféle, általában négy-hat programot tartalmazó csomagból választhat majd az előfizető, tetszése, igénye szerint. A digitális szolgáltatást a lakásban felszerelt úgynevezett set top boxon keresztül lehet majd igénybe venni (hasonlóan a kábelnetmodemhez). Az analóg műsorközvetítés már világszerte megállt egy bizonyos elért szinten, a jövő útja az említett digitális szolgáltatás. Arra egyelőre Nyugat-Európában sincs példa, hogy a tévénézők „egyesével" fizessenek elő az általuk kiválasztott csatornákra, hiszen maguk a programtulajdonosok is (mintegy árukapcsolásként) csomagokat adnak el a műsortovábbítóknak. A digitális szolgáltatással így is lényegesen jobb a választási lehetőség a hagyományosnál.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A havas lefolyók nem nyelik el a vizet

A Komszol negyven munkatársa tisztítja a csatornanyílásokat, hogy elfolyjon az eső és az olvadó… Tovább olvasom