Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Elterelések, útlezárások a nyáron

A megyeszékhelyünkön közlekedők az idei nyáron sem számíthatnak nyugalmasabb állapotra, mint tavaly: út- és közműépítések miatt hosszabb-rövidebb idejű lezárások, elterelések lesznek – pedig pénz csak a legszükségesebb munkákra jut.
Háromszáz méter hosszan megújul a Tessedik utca.
Miután beindultak a téli karbantartás miatt leállt aszfaltkeverő telepek, javában tartanak az útépítések, -javítások Győrben. A város útkezelő szervezete idén sorrendben a második útfelújításába fogott bele. A Babits után a Tessedik utcában is dolgoztak. Az út teljes szélességében és hosszában megújult. A kivitelezés mintegy 290 métert érint, a 6 méter széles útpálya, az 1,2 méter szélességű kétoldali járda (összesen 2500 négyzet méter burkolt felület) kialakítása júniusra befejeződik. A beruházás költsége eléri a 31 millió forintot – tudtuk meg Tóth Pétertől, a szervezet útügyi előadójától.

Három út, két csomópont

A fő- és tömegközlekedési út vonalakon a nyár elejéig megtörténik az úthibák javítása, az úgy nevezett lakóutakra csak ez után kerülhet sor. Az említett Babits és Tessedik utcák után teljes felújításban idén a Lázár Vilmos utca „részesül". A nagyobb munkák között kell említeni, hogy jelzőlámpás lesz a Jereváni u.– József Attila u. csomópontja.

Egy másik balesetveszélyes hely az Ipar u.–Nagysándor u. kereszteződése (itt például a gyalogosoknak öt forgalmas sávon kell átküzdeniük magukat), még nincs döntés, milyen legyen az átépítése, ez pénz függvénye is. Sümegi Péter főmérnök lapunk kérdésére röviden vázolta a Győrben várható fontosabb munkákat, azzal a megjegyzéssel, hogy különféle egyeztetések, közbeszerzési eljárások miatt konkrét időpontok még nincsenek.

A kht. kezelésébe tartozó városi főutakon burkolatjavítás várható egyebek között a Baross híd nádorvárosi hídfőjétől a Gárdonyi-iskoláig, valamint a Kálvária utcai csomópontban. Tervezik a Szent István út teljes felújításának folytatását a Jókai utcától az Újlak utcáig.

A lakók sürgetésére

A Fehérvári útnak a Mészáros Lőrinc utcától az Ipar utcáig terjedő szakasza burkolatjavítást kap. (Nemrégiben polgári kezdeményezésre itt végzett saját kezűleg forgalomszámlálást a megyei közgyűlés elnöke és a város polgármestere – mint országgyűlési képviselők.) Ezen a szakaszon, valamint a 14-es főút Galántai úti szakaszán szintén lakossági kérésre sebességkorlátozást rendeltek el éjjel 10 és hajnali 6 óra között.

A Fehérvári útnak a Körkemence utca és az autószalon közti szakaszán gázvezeték-rekonstrukció is lesz a Graboplast nyári leállásának időszakában. J. F. A Bajcsy-Zsilinszky útnak a Baross út– Jókai u. közti szakaszán májusban vezetékfelújítást tervez az Égáz. Ez is, és persze az egyéb, felsorolt és most nem említett munkák lezárásokkal, elterelésekkel járnak, amelyekről a megfelelő időben tájékoztatjuk olvasóinkat. A megyei állami közútkezelő kht. felújítási kerete idén csupán 65 százaléka a tavalyinak, 470 millió forint van út-, hídjavításra, forgalomtechnikára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új labor a Jedlikben

Hasznos ismereteket, keresett szaktudást sajátíthatnak el a Jedlikbe járók az iskola 25 millió… Tovább olvasom