Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Eltemették a polgármestert Győrasszonyfán

Győrasszonyfa - Utolsó útjára kísérték pénteken Király Bálintot, Győrasszonyfa polgármesterét, akinek hirtelen bekövetkezett halála mindenkit megdöbbentett a térségben. Király Bálint először maga is időközi választáson ült a polgármesteri székbe, elődje betegsége miatt.
Három éven belül harmadszor szavaznak a községben, így tehát harminc napon belül új választást ír ki a helyi választási bizottság. Az időközi szavazást négy hónapon belül kell megtartani.

Vasárnap még köszöntötte a győrasszonyfai diákokat a tanévnyitón, hétfőn már a mentőautóból, telefonon adott instrukciókat az önkormányzati dolgozóknak, szerdán pedig örökre eltávozott Király Bálint, aki a 2006-os választás előtt, 2005 júliusában ült először a polgármesteri székbe. A falu első emberével ötvenhetedik évében tüdőgyulladás végzett, tegnap több százan búcsúztatták Győrasszonyfán.

„Nagy űr maradt utána" – fűzte búcsúztató szavai közé az alpolgármester, Valickó Mihály, aki most átmenetileg a néhai polgármester helyébe lép. Szomorú ismétlődése ez a sorsnak, mivel Király Bálint maga is alpolgármesterként foglalta el 2005 márciusában az egészségügyi okokból lemondott Kósa László székét, s négy hónappal később az időközi, majd tavaly a rendes választáson erősítette meg az eredetileg kényszerű pozíciót. A település irányításában képviselőként már 1990 óta részt vett, s mint tegnap elhangzott: nem itt született, de mindig győrasszonyfainak vallotta magát. „Komoly részt vállalt a település önállósulásában, majd az iskola visszahozatalában és elindításában. (...) Szíve csücske mégis a sportegyesület, a helyi csapat volt, melyet több mint egy évtizeden át elnökként irányított. Szerette a fiatalokat, meggyőződése volt, hogy a sport jó hatással van a közösség formálására, a fiatalok egészséges együttlétére" – segített tegnap az emlékezésben Valickó Mihály.

Király Bálint két éve arról beszélt a Kisalföldnek, hogy a falu fellendülését az infrastruktúra fejlődésétől és a csalogató ifjúsági élettől reméli. Hogy állhatatos munkáját ki folytatja, természetesen még nem tudni, a hivatalban maradt űrt illetően pedig csak azt mondhatjuk, amit dr. Csontos Béla, a megyei közigazgatási hivatal törvényességi és ellenőrzési főosztályvezetője közölt lapunkkal. Így tehát harminc napon belül új választást ír ki a helyi választási bizottság, az időközi szavazást négy hónapon belül kell megtartani. Addig ideiglenesen az alpolgármester irányítja az 519 lelket számláló falu életét.

Laczó Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztési program civileknek Pannonhalmán

Pannonhalma - ''Egyházi és egyházközeli civil szervezetek felkészítése a Nemzeti Fejlesztési Terv… Tovább olvasom