Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Elszármazottak találkozója Lázin

Lázi - Egymást több évtizede nem látott hajdani osztálytársak ölelték meg egymást, beszélgettek újra olyan barátian, mint iskoláskorukban Láziban a hétvégén, ahova az elszármazott öregdiákokat hívta különleges osztálytalálkozóra a falu.
Nemrégiben alakították meg Láziban az idősek tanácsát, hogy korosztályuk tagjai jobban részt vegyenek a település irányításában véleményükkel, tanácsaikkal. Első akciójuk mindjárt látványos eredményt hozott: megszervezték a rendhagyó osztálytalálkozót, amire az 1933 és 1953 között született diákok kaptak meghívást. Minderről lapunknak Fekete Teréz polgármester beszélt és tájékoztatásából az is kiderült, hogy tulajdonképpen az elszármazottak első baráti összejövetelét tartották a faluban a hétvégén. Azzal a nem titkolt céllal, hogy segítségüket kérjék Lázi további fejlődéséhez. Az alig hatszáz lelkes falu ugyanis gyönyörű természeti környezetben fekszik, de fogyatkozik lakóinak száma, főként a munkahely hiánya miatt.

Százhetven meghívót küldtek szét s a helyiekkel együtt százötvenen el is jöttek a találkozóra. Zömmel a megyéből, de az ország távolabbi részeiből is érkeztek, ez is mutatja, szeretik és még mindig kötődnek szülőfalujukhoz. Dr. Németh Ervin, a falu idősügyi tanácsának elnöke ezért is biztos abban, hogy folytatják a kezdeményezést és jövőre is megszervezik a találkozót. Sőt, a hétvégén tapasztalt összefogásra alapozva meghirdeti a Láziért tenni akarók mozgalmát.

Az öregdiákok ellátogattak hajdani iskolájukba. Fotó: B. A.
Az öregdiákok ellátogattak hajdani iskolájukba. Fotó: B. A.

– Tanítóink lokálpatriótákká neveltek bennünket, azt tudatosították bennünk, hogy ha máshol is, de megtaláljuk boldogulásunkat, sikeresekké válunk, azzal Lázi hírnevét is növeljük. Számos módon szívesen segítjük ezt a falut, akár adományokkal, akár ismeretségeink, tapasztalataink révén – mondta az idősügyi tanács elnökének testvére, dr. Németh Viktor, aki szintén itt nevelkedett, de már nem Láziban él. A győri önkormányzat oktatási, kulturális és sportbizottságának elnöke arról is beszélt a találkozón, milyen jó, hogy újra olyan nyugodtnak, szépnek, virágosnak, rendezettnek láthatja a bakonyaljai települést, mint gyerekkorában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kálóczy téri balhék nyomában

Győr - A nyári szezonban a fiatalok szívesen látogatják a Kálóczy téri szórakozóhelyeket Győrben.… Tovább olvasom