Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Elszánt és kitartó olvasókat keresünk

Fizetjük az edzőjét, az orvosát és a dietetikusát és cserébe annyit kérünk, hogy három hónap után egészségesebb és fittebb legyen.
Egyedül nem megy – szól a régi sláger, amivel egy követ fúj mindenki, aki számolatlanul elhatározta már magában, hogy értelmesebben él, majd feladta a reményt, hogy szebb, karcsúbb, egészségesebb és fittebb legyen.A természet tavaszi lendületét és újraéledést most a olvasóink javára szeretnénk fordítani, hogy megújítsuk őket testben és lélekben. Induló kampányukban azt ígérjük, hogy negyven kellően elszánt és kitartó változásra vágyót három hónap alatt formába hozunk.

Amit mi adunk: egészségügyi állapotfelmérés a program elején és végén, dietetikus által személyre szabottan összeállított étrend, profi edzők, hatékony edzésterv, lelkesítő ismert emberek, motivált csapat.
Fizetjük az edzőjét, az orvosát és a dietetikusát és cserébe annyit kérünk, hogy három hónap után egészségesebb és fittebb legyen.

Győrben húsz, Mosonmagyaróváron és Sopronban tíz-tíz olvasó csatlakozását várjuk a Tavaszi formabontáshoz. A jelentkezéshez motivációs levelet kell mellékelni néhány személyes és egészségügyi adattal, és vállalniuk kell, hogy a programot végigcsinálják. 

Jelentkezzen a „Kisalföld Tavaszi Formabontás" kampányára, és legyen Ön a 40 szerencsés egyike, aki részt vehet a személyenként több mint 100.000 Ft értékű egészségeséletmód-programban!

A kampányban való részvétel feltételei:

  • A jelentkező hozzájárulását adja, hogy a 12 hetes kampány ideje alatt a jelentkezési szelvényen megadott információkat (pl. testsúly, életkor, motivációs levél) nyomtatott és online felületeinken megjelentessük.
  • A jelentkező vállalja, hogy 12 héten keresztül hetente kötelezően 3 edzésen részt vesz. Az edzések elmulasztása a programból való kizárást vonhatja maga után. Az edzések helyszínéül 3 város jelölhető meg. Sopronban és Mosonmagyaróváron az edzőtermekkel lehet személyesen időpontot egyeztetni, Győrben viszont csakis a kedd 9 vagy 16.30, a csütörtök 9 vagy 16.30 és szombat 8.30 vagy 9.30 időpont választható. Kérjük, jelentkezéskor vegyék figyelembe, hogy az ezen időpontokban történő heti 3 edzést valóban tudják-e vállalni.
  • A jelentkezéshez szükséges a jelentkezési szelvény teljes kitöltése.
  • A jelentkezéshez szükséges egy teljes alakos fénykép csatolása.
  • A jelentkezéshez szükséges egy motivációs levél, amelyben a jelentkező röviden megfogalmazza, hogy miért szeretne részt venni az egészséges életmód kampányunkban, és a levélben kérjük feltüntetni az esetleges betegségeit, egészségügyi problémáit (pl. magas vérnyomás, cukorbetegség, gerincbántalmak, egyéb szervi betegségek stb.) és minden olyan körülményt, amely akár az edzésterv kialakításában, akár a diétás tanácsadásban befolyásoló tényező lehet.


Lezárult a jelentkezés, köszönjük!


Győri, soproni és mosonmagyaróvári szakmai partnereinkkel közösen fogjuk kiválasztani azt a negyven olvasót, akiket a legelszántabbaknak tartunk.

A Tavaszi formabontás nem a fogyókúráról szól, hanem az egészséges életmódról, aminek része a sport és a helyes táplálkozás. A formai átalakulás megérdemelt hozadéka lesz három hónap rendszeresen és tudatosan végzett munkájának.

Ismert emberek is csatlakoztak átalakító kampányunkhoz, s bár más-más motiváció hajtja őket, egyben valamennyien megegyeztek: azonnal igent mondtak.

Tálos Gergely, Grászli Bernadett, Nagy Balázs és Kiss László.

Nagy Balázs: Izmok helyett szálkák

A Győri Nemzeti Színház vezető művésze gyakori vendég az edzőtermekben, Nagy Balázs soha nem titkolta, hogy sporttal tartja jó formában magát, de az minket is meglepett, hogy nincs megelégedve, ha tükörbe néz: – Örökké elégedetlen vagyok a saját testemmel. Az idei év egyik célja, hogy átalakítsam a struktúráját vékonyabb, szálkásabb típusra. A kampánytól függetlenül terveztem, hogy jövök, és én is a crosscore-t szemeltem ki mint edzésformát.

A mozgás 13 éves korom ót a lételemem, rengeteg sportot kipróbáltam a fallabdától kezdve a kondicionáló edzésekig. Most a gyúrás, a futás és crosscore van soron. Láttam magamról előadásfényképeket és túl nagydarabnak láttam magam, ezért döntöttem úgy, hogy az izomnövelés helyett inkább szálkásítok. Soha nem okozott gondot, hogy időt szánjak a mozgásra, okokat és kifogásokat könnyű lenne keresni, de erre mindig teremtek időt. Szeretnék még legalább tíz évig megmaradni a szerepkörömben.

Grászli Bernadett: Válasz a kihívásokra

Februártól megnövekedett szakmai feladataihoz keres erőnléti forrást Grászli Bernadett, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója: – Hiszek abban, hogy egy egészséges ember jobban teljesít és terhelhetőbb. Az, hogy csoporthoz csatlakozhatok és meghatározott napokon ott kell lennem és helytállnom, pozitív motivációs dopping. Az egészség mellett a stresszlevezetésnek is az egyik legtermészetesebb módja a sport.

Egy munkával terhelt életszakaszban a sport jó válasz a kihívásokra. Álszent lennék, ha nem vágynék mindezek mellett arra, hogy a fittebb érzés mellett látványos is legyen a változás.

Kiss László csodát ígér

A Yakuza küzdősport és fitneszcentrumban Kiss László lesz egy személyben a győri csapat edzője, aki dolgozott testnevelő tanárként és birkózóedzőként is, majd a crosscore hazai felfedezője, kizárólagos forgalmazója és oktatója lett. De mit ígér a programom résztvevőknek? – Először kérek és utána ígérek.

A programra jelentkezőktől azt kérem, hogy vegyék komolyan, gondolják végig, heti három edzés belefér-e az idejükbe három hónapon át. Az edzéseket ki kell egészíteni olyan étrendprogrammal, ami húsz százalékkal csökkenti a bevitt kalóriát. A heti háromszori edzés és a helyes étrend csodát fog tenni – ezt ígérhetem. A győri edző személyre szabott crosscore edzésre várja a formabontókat, nemre, korra és súlyra való megkötés nélkül.

 Mi a crosscore?
Csigára függesztett sporteszköz. A központi csiga szabad mozgásakor a kötélszárak oly könnyedén mozdulnak el, hogy nagyon komoly ügyesség és erő kell már csak ahhoz is, hogy a két ágat egyensúlyban, szimmetriában tartsuk. A feladatok nehézségi fokát a testünk dőlésszögével állíthatjuk be, minden izomcsoportra hat.


Tudta?

Egy izmos ember háromszor több kalóriát éget el passzív tevékenység, például tévénézés közben, mint a súlyban ugyanannyi zsírszövetben dúskáló.

Rozs Renáta és Freimann Sándor.

Rozs Renáta: Műtét utáni rehabilitáció

Mosonmagyaróváron Rozs Renáta egykori Miss World Hungary csatlakozik akciónkhoz: – Idén januárban egy műtéten estem át, emiatt néhány hónapra fel kellett hagynom az edzésekkel. Éppen mostanra terveztem, hogy ismét el kellene kezdenem mozogni, amikor jött a Kisalföld felkérése.

Számomra eddig is fontos volt az egészséges életmód és étkezés, hiszen korábban hetente háromszor jártam edzőterembe. Most viszont az orvosi beavatkozás utáni rehabilitáció a célom – majd mosolyogva megjegyezi:

– Mivel nőből vagyok, természetesen egy-két kilótól is meg szeretnék szabadulni, és bízom benne, hogy az alakom megőrzése mellett szálkásítani is tudok. Természetesen érdekel a személyre szabott diétaterv is.

Freimann Sándor helyre teszi az egészséget

– A résztvevők megtudhatnak mindent az egészséges életmódról, fittségről, táplálkozásról, hogy hogyan kell étkezni, hogyan készítsék el egészségesen ételeket. Nincs más elvárásunk, csak hogy az edzéseinken jelenjenek meg és tanácsainkat fogadják meg, mert ehhez mérten fognak magukon változást tapasztalni – magyarázza már a mosonmagyaróvári Botond Fittness tulajdonosa, Freimann Sándor, aki testépítő-, erőemelő- és fitneszedzői, valamint táplálkozási tanácsadói képesítéssel egyaránt rendelkező szakember.

 Olyan jelentkezőkkel is tudnak foglalkozni, akik akár valamilyen egészségügyi problémával küzdenek (például cukorbetegség, magas vérnyomás, gerincsérv), műtét utáni rehabilitáción vesznek részt, akár mozgássérültek, vagy időskoruk miatt változtatnának eddigi életformájukon.

Mester Gyöngyi és Pataki András

Pataki András: Életmegtartó lehetőséget keresek

A soproni csapat első csatlakozója Pataki András színházigazgató, aki már januárban elkezdte az életmódváltást: – Az egészséges életmód vonz ebben a programban, 42 éves vagyok és kezdek olyan állapotba kerülni, mint a nagy magyar átlag. Ettől szeretnék eltérni, hogy felelősségteljesen tudjam elvégezni a munkámat. Orvosi ellenőrzés mellett január óta diétázom és igyekszem áttérni egy olyan életmódra, ami életmegtartó lehetőséget ad. Magamtól úszni és biciklizni mennék, de az edzőteremben is találok megfelelő edzésformát.


Pintér Enikő a férfiakat bátorítja

Aerobikra, kangoo-ra vagy gerinctornára várják a soproniakat a Fit-Max Mozgáscentrum és Power Plate Centrum edzőtermeibe, ahol többek között Pintér Enikő fogja megmozgatni őket:


– Az aerobikot minden korosztálynak ajánlom, annak, aki nem szereti az ugrálós órákat. A Power Plate többfunkciós kondícionálógép, gyorsan és hatékonyan edzi az összes izomcsoportot. Nálam az állóképességen és az erőnléten van a hangsúly.

A kangoo (ejtsd: kengu) pattogós edzésforma, azoknak ajánlom, akiknek ízületi, térd- vagy gerincproblémáik vannak – hiszen ez nemcsak sport, de rehabilitációs eszköz is. Az ülő- vagy állómunkát végzők mozgása a gerinctorna, ami erősíti a has- és hátizmokat és a tartást javítja. Ez a joker edzés, amit mindenkinek javaslok.

Pintér Enikő hangsúlyozta, hogy férfiak is választhatják bármelyik edzésmódot és biztatja őket, hogy vegyék fel a versenyt a hölgyekkel.

 Mi a kangoo?
Egy ugrálós cipő és egy bohókás edzés, amelyen egy órán keresztül úgy érezhetjük magunkat, mint egy táncos lábú kenguru. A kangoo-cipő ellipszis rugói és feszítőszalagjai révén képes akár nyolcvan százalékkal is csökkenteni a talajra érkezéskor fellépő becsapódás erejét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítással ünnepel a Mobilis

Az évforduló alkalmából nyílt meg csütörtökön délután a Kreatív Magyarország - Mérnöki tudás - Múlt, jelen jövő című kiállítás. Tovább olvasom