Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Elszállíttatják a törmeléket a Galántai útról

"Hogyan vizsgáltathatom ki, hogy a szomszédunkba nemrégiben lerakott építési hulladék jogszerűen került-e ide és itt maradhat-e? Veszélyes hulladéknak számít?"
Olvasói kérdés
Hogyan vizsgáltathatom ki, hogy a szomszédunkba nemrégiben lerakott építési hulladék jogszerűen került-e ide és itt maradhat-e? Veszélyes hulladéknak számít? A törmelék Győr-Sáráson a Galántai útra került, a 11139. helyrajzi számú területre. Ráadásul zöldövezeti ingatlanra. Tudomásunk szerint a terület egy cég tulajdona. De használhatja hulladéklerakáshoz? 

Németh Zoltán, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója lapunk megkeresése nyomán indított vizsgálatot az ügyben, mivel tőlünk értesült először a törmelék elhelyezéséről. Munkatársai a helyszínen megállapították, hogy valóban a jelölt helyen van a frissen lerakott, mintegy 270 köbméternyi vegyes bontási hulladék, de az nem számít veszélyesnek. A terület tulajdonosát beidézi a hatóság, nyilatkoznia kell arról, hogyan került a Galántai úti ingatlanára a törmelék. Mivel cégének nincs engedélye hulladékkezelésre és erre a területre nem is lehet hulladékot elhelyezni, mindenképp kötelezik arra, hogy szállíttassa el. Az eljárás további alakulásától függően a felügyelőség vagy a terület szerint illetékes jegyző szólítja fel erre. Németh Zoltán pedig lapunkon keresztül is megköszönte olvasónk közreműködését, mert így gyorsan intézkedhettek.

Itt nem maradhat. Olvasónk készített fotókat az építési hulladékról, amelynek elhelyezéséhez, kezeléséhez engedélyek szükségesek.
Itt nem maradhat. Olvasónk készített fotókat az építési hulladékról, amelynek elhelyezéséhez, kezeléséhez engedélyek szükségesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benzinest vagy dízelt?

Szerdán az újabb emeléssel a gázolaj ára utolérte a benzinét, megyénk töltőállomásain átlagosan… Tovább olvasom