Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Elstartolt a jövő kórháza: 10 milliárdot kapott a Petz

Szakács Imre és Molnár Csaba közösen mutatta be Varga Gábor főigazgató társaságában, hogy milyen lesz a 21. század kórháza a győri Petzben.


12 óra 16 perc - Most már hivatalosan a kórházé a mesebeli pénz

A Petz-kórházban az utóbbi két és fél évtized legnagyobb volumenű fejlesztése most már hivatalosan elrajtolhat: az intézmény több mint 10 milliárd forintot nyert uniós pályázaton.

(A projekt teljes összege több mint 11 milliárd forint; az 1,125 milliárdos önrészt a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat biztosítja.)

Az ünnepélyes aláíráson a megyei egészségügy több prominens személyisége jelen volt, többek közt tiszteletét tette Somogyi Tivadar alpolgármester, Dr. Paller Judit regionális tiszti főorvos és Istántsuly Dezső, az OEP regionális igazgatója.


Videó: Cseh Róbert.


Szakács Imre megköszönte a lobbizást Balogh Józsefnek

Első körben a megyei önkormányzat elnöke, Dr. Szakács Imre lépett pódiumra.

Beszédében megjegyezte, hogy "az utóbbi időben többen szkeptikussá váltak az Európai Unió iránt, de remélhetőleg ezen támogatási összeg híre az aggályok egy részét eloszlathatja".

A Fideszes-politikus a "tiszteletköröknél" jeles gesztust gyakorolt, s az MSZP-s Balogh Józsefnek is megköszönte "elvitathatatlan lobbizását" a támogatási összeg elnyeréséért.

"Ennek a projektnek köszönhetően a megye legnagyobb kórháza európai szintű egészségügyi intézménnyé válhat, s a betegek 21. századi ellátásban részesülhetnek a jövőben" - zárta szavait Dr. Szakács Imre.A jövő kórháza 10 milliárdot kapott Győrben. Fotók: Cseh Róbert.

10 milliárdos csekket kapott a Petz-kórház. Képek: H. Baranyai Edina.

A fejlesztések végeztével búcsút intenek a Zrínyi utcai részlegek

Dr. Varga Gábor, a Petz-kórház igazgatója elsőként rövid múltidézésre invitálta a jelenlévőket – vagyis a győri kórházak 1749-ig visszanyúló történelmébe is belekóstolhattunk –, majd természetesen a jövő konkrét fejlesztései kerültek terítékre.

"A több mint 10 milliárd forintos beruházás során az új épületben 470 ágy kerül, s 670 fő dolgozik majd.

Itt kap majd helyet a Sürgősségi Betegellátó Osztály, a Gyermekcentrum, a Kardiológia, az Onkológia, a belgyógyászati osztályok, valamint a kórház VIP-részlege" – ismertette Dr. Varga Gábor.


Így néz ki az első látványtervek egyike.
Így néz ki az első látványtervek egyike.


Hozzátette: egyszersmind azt is jelenti mindez, hogy a fejlesztések megvalósítása után a Zrínyi utca most már korszerűtlen épületeiben nem folytatódik majd gyógyító tevékenység.

Dr. Varga Gábor reményei szerint 2012. december 31-ig sikerül befejezni a nagyszabású projektet.

Dr. Molnár Csaba: "valóságos egészségügyi rendszerváltás zajlik"

Dr. Molnár Csaba kancelláriaminiszter adta át Dr. Varga Gábornak a támogatásról szóló jelképes csekket – a hivatalos dokumentumokra Dr. Szakács Imre és Kővári Attila, a Strukturális Alapok Programiroda igazgatójának a kézjegye került –, majd a Miniszterelnöki Hivatal első embere azt emelte ki, hogy "az utóbbi 50 évben most teheti meg a legnagyobb előrelépést a magyar egészségügy, valóságos egészségügyi rendszerváltás zajlik".

Hozzátette: "csak a hét póluskórház – ezek egyik a Petz (a szerk.) – több mint 85 milliárd forintos uniós támogatásban részesül, az önrészekkel együtt a végösszeg körülbelül 95 milliárd forint".

A győri politikus végezetül megjegyezte: "a Széchenyi Egyetem 6,5 milliárdos támogatása mellett a Petz-kórház fejlesztése a biztosíték arra, hogy minden igényt kielégítő tudásközpontok jöhessenek létre Győrben".

Korábban

Az utóbbi két évtized legnagyobb fejlesztése valósulhat meg hamarosan a Petzben: a megye legnagyobb kórháza 10 milliárd forintos támogatásban részesül.

Csütörtökön ünnepélyesen aláírják a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban azt a dokumentumot, mely biztosítja, hogy a megye legnagyobb kórháza az utóbbi évtizedek legnagyobb fejlesztését megvalósítsa.

Az ünnepélyes aláíráson részt vesz Dr. Molnár Csaba kancelláriaminiszer és Dr. Vojnik Márta, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára. 

Az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló projekt körülbelül 10 milliárd forintos összeget nyert el.

A kisalfold.hu a nagy jelentőségű eseményről videós riportban tudósít csütörtökön.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. P.Zita 2011. június 02. 08:47
  „Tisztelt Hozzászólók!

  Ahogy a dátumból is láthatják, ez egy 2009. december 17-i (!) eseményhez - a támogatási megállapodás aláírásához - kötődő híranyag, az aktuális esemény pedig 2011. 06.01-jén volt, amikor is aláírták a kivitelezési munkálatok elvégzésére vonatkozó vállalkozói szerződést. Ez utóbbi rendezvényen nem volt jelen dr. Molnár Csaba (aki már nem kancelláriaminiszter) és nem volt jelen dr. Varga Gábor, mert nem ő a megyei kórház igazgatója. A megyei kórház élén lassan egy esztendeje dr. Tamás László János áll.”
 • 45. hellószia 2011. június 02. 08:23
  „Nagyon örülök!
  Tök jó lesz! Itt volt az idő! :-)
  Nem kell ragozni, örüljetek! :-)”
 • 44. Dwatson 2011. június 01. 21:46
  „Na és személyzet is lesz? Most egy szemműtétre egy évet kell várni,epekőre is nagyon sokat,pénz nélkül meg meg sem akarják csinálni.Elsősorban nem új épületekre lenne szükség hanem megfelelő hozzáállásra.Pártunk és kormányunk szerint a legfőbb baj az eladósodás,ennek ellenére 500 milliárdos hitelt vett fel hogy részvényeket vásároljon 40 %-os felárral.Nyögjük a kamatokat,a részleteket,az árfolyam veszteséget,az egészségügy meg összeomlik.”
 • 43. kisokoska 2011. június 01. 20:43
  „Kedves "djs" ! Azt mondta -Hosszú életűnek kell lennem, már látom! - most még előre lát , feltéve ha szeptemberben valóban a szemészetre tud menni. Jobbulást addig is.”
 • 42. ildancs20 2011. június 01. 20:40
  „Ezt a pénzt igazán költhetnék arra, hogy korszerű gépekkel rendezzék be a kórházat. Szerintem új épület felhúzása várhatna. Szarok az ultrahang gépek, a radiológián 60 éve nem cserélték ki az elavult röntgen gépeket. Jah és mellesleg, még fájdalom csillapítóra sem futja. A probléma az, hogy hiába lesz még egy épület, ha nincs mivel berendezni!! Azt már persze nem is említem, hogy az itt dolgozók fizetését sem ártana emelni. Szánalom, hogy a kórházban NINCS HIGIÉNIA. Személy szerint a füll-orr-gégészet,nőgyógyászat részt ismerem a legjobban. Katasztrófális állapotok vannak: véres szivacsok, rossz rozoga ágyak és még sorolhatnám!!! Én elsősorban erre költeném, ha már kaptak!!!”
 • 41. dsj 2011. június 01. 18:01
  „Hát, ez volt a jövő a múltban! Most lesz Semmelweis terv, majd, viszont a mai napon szeptemberre kaptam időpontot a szemészetre, novemberre a bőrgyógyászatra. Hosszú életűnek kell lennem, már látom!”
 • 40. nane 2009. december 25. 10:03
  „Reméljük majd megnézik az ehhez tartozó közbeszerzéseket is /biztos minden szabályosan történik majd/Reméljük mire felépül az új szárny,engedélyezik az emberi klónozást is, mert sok képzett szakemberre lesz szükség.A végére csak egy kérdés,ha eddig is alig működötta kh-z honnét lesz pénz a fenntartásra? A felhalmozodott adósság storno? Vagy eljön a kánaán?”
 • 39. Reális 2009. december 20. 14:51
  „Hát ha még nem a végkielégítésekre,meg zuslagosításra folyna el sok-sok milliárd???”
 • 38. Petrarca 2009. december 18. 19:25
  „Milyen kövér lett az igazgató úr! Biztos jó a Szakácsa! (Ő se panaszkodhat, hogy lecsúszik róla a gatya!) Nem túl jó reklám ez egy egészségügyi intézménynek, de a 10 milliárdból "telik" majd reformkajára... nemcsak nekik, a Kövérnek is!”
 • 37. Anyácska 2009. december 18. 15:15
  „Csak használnák VALÓBAN a kórház osztályaira ezt a rengeteg pénzt!!
  Szerintem ebből az összegből tuti valakik zsebe is megtelik majd!!:-(
  Ennyi pénzből,mindent fel lehetne újítani,az életmentő felszerelések be lehetne szerezni és még sorolhatnám.......Mondjuk a sterilizálásra is költhetnének....Leginkább azon múlik az emberek gyógyulása....”
 • 36. icsi 2009. december 18. 14:26
  „Végre!Ráfért már!Örülök! :) Amilyen körülmények vannak pl.a szülészeten a mosdókban,már jól jött ez a pénz!”
 • 35. Túrabakancs 2009. december 18. 11:08
  „Primax!
  Értelemszerűen igazad van hogy ha valaki /valakik/ ez ilyen és ehhez hasonló fórumokon
  hőzöngenek, azoknak nem fog megváltozni az életük. Ez igaz. Viszont a fórumok arra
  valók, hogy az emberek elmondják és megosszák másokkal a véleményüket. Ugyanis az
  információ hatalom. A cigányozásnak zsidózásnak is van valami haszna, hiszen sok
  embenek fogalma sincsen hogy mi miért történik ebben az országban, hiszen nem
  véletlenül történnek azok a dolgok, amik miatt sokan értetlenül állnak. Tehát a poli-
  tikusok pl. nem a nem hozzáértései miatt vagyunk ott ahol, hanem a szándékosság végett.
  Ezt az információt igenis meg kell osztani minél több emberrel nem szabad hogy ugyanazokat
  a hibákat újra elkövessék, mint 2002-2006-ban. Természetesen az anyázás nem megengedett,
  kulturáltanl kell az infókat megoszatni egymással.”
 • 34. slovakkiller 2009. december 18. 09:29
  „21.század kórháza!19.századi bérekkel!”
 • 33. macskanyelv 2009. december 18. 09:11
  „Primax!
  Csatlakozom a véleményhez!”
 • 32. Primax 2009. december 18. 09:05
  „kefefejű #22 !
  "...hogy tényleg mennyire rossz neki..."
  Én nem mondtam ilyet.
  Remekül érzem magam.
  Túl rövid az élet ahhoz, hogy mindig valami problémával, bajjal foglalkozzunk.
  Nem kell mindig jajongani.
  Sok embernek van ilyen-olyan gondja, ez mindig is így volt. Egy részük azt hiszi, ha itt - és az ilyen fórumokon - gyalázkodik, mocskolódik, anyázik, zsidózik, cigányozik, majd megoldódnak a problémái.
  Hát nem.
  Nem az a módja változásnak/változtatásnak.
  És ahhoz is túl rövid az élet, hogy rossz borokat igyunk...
  Csakis a minőséget/minőségit ! ! !”
 • 31. macskanyelv 2009. december 18. 08:56
  „Majd meglátjuk mi lesz ebből....!”
 • 30. PaPa 2009. december 18. 06:30
  „Az egész korház egy fertőzés veszély ahol nincs higiénia és egy egyszerűnek tűnő operálás után a fertőzésből származó kilábolás több időt vesz igénybe mint maga az operálásból való felgyógyulás.”
 • 29. PaPa 2009. december 18. 06:26
  „Szerintem a Vagongyár helyén és még sok más helyszínen épülő lakóparkokba beköltöző ideiglenesen hazánkba letelepülő személyeknek fogják építeni, mert ők nem fognak befeküdni és megvizsgáltatni magukat ebben a halálgyárban ahol a magyar embereket ,,gyógyítják".”
 • 28. fortuna54 2009. december 17. 19:09
  „Legalább lesz kanál is a jokurt hoz,persze minden uniós pénzböl.Na meg nem kell 200 eurot adni a dokinak,hogy el ne feletsen megoperálni.”
 • 27. kefefejű 2009. december 17. 17:10
  „26ra:
  Nekem eddig sem osztott lapot. Amit elértem azt a saját és családom erejéből értem el. Nem duzzogok, nekem hulla mindegy, hogy ki lesz kormányon. A napi munkámat akkor is meg kell csinálnom, ha maga Chuck Norris lesz a miniszterelnök... A véleményem meg ha jól tudom eddig se érdekelt senkit sem.
  De ha valaki úgy gondolja, hogy az állandó siránkozássaln másra mutogatással előbbre lesz, akkor csak RAJTA!”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődhet a munka: aláírták a Petz-kórház 11,2 milliárdos fejlesztési szerződését - videó

Csütörtökön elkezdődhet a másfél évig tartó, 11,2 milliárdos fejlesztés a győri Petz-kórházban:… Tovább olvasom