Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Elsőbbség a rendőr küldésekor

Kockázatelemzést is végzünk, hogy mikor van a legtöbb esemény, mikor kell több, s mikor kevesebb rendőr. Azonban a bejelentések, amelyekre reagálni kellene, hektikusak.
„Olyan dolog történt velem, amely nagyon felháborított: a minap hívtam a rendőrséget, hogy egy totál részeg autóst bejelentsek, aki teljesen közveszélyesen közlekedett, a piroson átment, nem bírt a sávjában maradni. A diszpécserrel való beszélgetés vége az lett, hogy összesen csak három járőr van a városban, s mind a helyszínen van, így nem tud járőrt küldeni... Hogy lehet egy ekkora városban, mint Győr, hétfő délután 5 órakor összesen három járőr… Ezek szerint, ha egy bankrablás lett volna lövöldözéssel, akkor se tudnának járőrt küldeni?" – írta olvasónk.

A Győri Rendőrkapitányság vezetője, Horváth Csaba ezredes megkeresésünkre elmondta: a rendőrségen egy időben meghatározott létszámú ember teljesít szolgálatot. Számuk korlátozott, megvan a rendelkezésre álló állomány, akik közül meghatározott számú teljesít szolgálatot, ami napszaktól függően is változik.
– Kockázatelemzést is végzünk, hogy mikor van a legtöbb esemény, mikor kell több, s mikor kevesebb rendőr. Azonban a bejelentések, amelyekre reagálni kellene, hektikusak. Nem lehet pontosan kiszámolni, hogy az intézkedések, amelyekre ki kell menni, meddig tartanak, tíz vagy esetleg harminc percig. Nyilvánvaló, hogy vannak olyan esetek, amikor nem tudunk mindenhová rendőrt küldeni egyből. Belső szabályozás határozza meg, hogy milyen sorrendiséget kell tartani. Természetes, amikor személy és élet ellen irányuló bejelentés van, az elsőbbséget élvez egy másik – közlekedési, tiltott parkolási – eseménnyel szemben, ami logikus is. Nyilván, ha egy súlyosabb, a köz szempontjából fontosabb esettel végeznek a kollégák, akkor tudjuk számba venni a kevésbé lényegest – magyarázta Horváth Csaba.

Az ezredes hangsúlyozta: az ügyeletes feladata a sorrendiség betartása, a végrehajtás súlyozásának végrehajtása.
– Ha valaki az ügyeletre betelefonál s gondja van a rendőri intézkedéssel, annak végrehajtásával, mulasztásával, bejöhet panaszt tenni. Felvesszük a panaszát, kivizsgáljuk a hatályos jogszabályok szerint – mondta végül Horváth Csaba.

Olvasóink írták

 • 8. rozsautcai 2012. augusztus 01. 11:43
  „Nem azért mondom,de aki igy vezet ,ahogy irta az olvasó,szerintem az is életveszélyesnek számit,vagy talán tévedek?”
 • 7. urbaniastapista 2012. július 31. 15:10
  „Egyre kevesebb rendőrt látni a városban, gondolom elvitte a pénzüket az unortodox szabadságharcosdi.”
 • 6. Goldmund 2012. július 31. 13:47
  „1. imre1964 2012.07.30. 08:18
  "Miért nem azt mondta hogy gárdisták alakzatban vonulnak.
  Mindjárt ellepték volna a környéket nehogy félelmet keltsenek valakikben."

  Nálad a pont!
  :-)))))))))))”
 • 5. rucika 2012. július 31. 07:48
  „Jerry, pindla nem a ténylegesen kint lévő állományt kritizálta, hanem azt, aki legalább két és félszer nagyobb fizetést visz haza, irodában ücsörög és mégis elmegy (elment ) korengedménnyel nyugdíjba. Vagy éppen a sok adminisztratív jellegű munkát végzőt, lehet, hogy több van belőlük, mint kellene, de ennek megítélése, nem a mi dolgunk. A korengedményes nyugdíj vitába viszont ne menjünk bele, mert aki akkor, emiatt szerelt fel, és amikor tehette, mert jogilag volt rá lehetősége- teljesen jól tette. A lehetőség mindenki előtt ott volt, gondolom, amikor felszerelhettek volna, akkor nem állt sor a rendőrség személyzetisénél.”
 • 4. pindla 2012. július 30. 23:05
  „3. Jerry
  Hétfő délután 5 óráról van szó. Karácsonykor vajon mi lehet, bele se merek gondolni.”
 • 3. Jerry 2012. július 30. 18:12
  „pindla,lehet jelentkezni, biztos van felvétel.Aztán meg lehet mutatni, hogyan kell csinálni.Könyű az otthon biztonságából mást kritizálni.Biztos akad hely még egy járőrkocsiban és talán még azokban a "légkondis" irodákban is lenne még üres író asztal.Aztán lehet bizonyítani szombat éjjel,karácsony szenteste meg szilveszterkor stb.”
 • 2. pindla 2012. július 30. 11:12
  „Hányan dolgoznak a győri rendőrségen? A felét ki kell küldeni az utcára. Bent ülnek az irodában, élvezik a légkondit, bezsebelik a közszférában kiemelkedő fizetést, számolják a napokat a 15 évvel előrehozott nyugdíjig, vagy épp a hihetetlenül megnyirbált jogaik miatti tüntetést szervezik. Na ezt ne nevezzük már szolgálatnak és védelemnek.

  Nem baj, hogy hektikus a jelzett esetek száma, nyugis időszakban is lenne mit tenni: mutatni magukat. Járőrözni a problémás helyeken. A bűnözők nagyon nyugodtan dolgozhatnak, ha nem látnak rendőrt az utakon, és ha tudják, hogy három járőr van az egész városban délután. Az este már az ő terepük. Úgy néz ki kell még néhány Bándy Kata, hogy a rendőrség tegye is a dolgát.”
 • 1. imre1964 2012. július 30. 08:18
  „Miért nem azt mondta hogy gárdisták alakzatban vonulnak.
  Mindjárt ellepték volna a környéket nehogy félelmet keltsenek valakikben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi olimpia a kölyökstrandon

A Beach Party után családi olimpia várja a gyerekeket a győri élményfürdő Minimax Kölyök Strand… Tovább olvasom