Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Első ütemben 86 lakás irodával

A győri Rába-gyár volt kettes portája helyén épül fel Városrét első háza, 86 lakással és irodával.
Kattintson a képre >>
A névadási pályázat díjkiosztó és az értékesítési iroda megnyitóünnepségét tegnap tartották Győrben.  „ Az első lépésben mintegy 450 lakást építünk fel több épületben, ebből az első ház tervei már engedélyezési eljárás alatt vannak" – jelentette be Avigdor Rosenbaum, a győri Városrét-projekt vezetője a tegnapi ünnepségen, amelyen hivatalosan megnyitották a Rába rt. volt törzsgyári telepének helyén épülő új városrész értékesítési irodáját, valamint megtartották a névadási pályázat eredményhirdetését.


Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, az első díjat, a hárommillió forintos lakásvásárlási bont a Töltéstaván élő Kállai Miklós Gyula nyerte a Városrét elnevezéssel. A második a győri Farkas András, a harmadik az abdai Borbély Sándor lett, előbbi az Aquabonát, utóbbi a Rábavárost javasolta. Jutalmul kétmillió, illetve egymillió forintos lakásvásárlási bont kaptak.

Kállai Miklós Gyula, Farkas András és Borbély Sándor.
Kattintson a képre >>
Avigdor Rosenbaum beszámolt arról is, hogy a második épület terveit még csütörtökön benyújtották. Hozzátette: időközben a rendkívül szennyezett 52-es tömbben elvégezték a talajcserét.
Michael Mevorach, az Engel Group magyarországi ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a csoportnak – amely 2000 óta van jelen Magyarországon – jelenleg 15 óriásprojektje fut Európában és Kanadában, közülük az egyik a győri. Az európai fejlesztésekben 50 százalékban részes a kanadai Heitman Group, amely egyébként piacvezető Európában. Az Engel tavaly 300 lakást adott át Budapesten, idén és jövőre újabb 300–300-at terveznek.

Kun András alpolgármester – aki a városházát képviselte az eseményen – örömét fejezte ki, hogy jól láthatóan elindul valami Győrben, ami a Belváros kiteljesedését hozhatja magával. Ugyancsak pozitívnak nevezte, hogy az ingatlanfejlesztők közötti verseny élesebbé vált, aminek Győr, az itt élők és az ország lesz a nyertese. Szabó József, a Rába rt. beszerzési és eszközgazdálkodási igazgatója a fejlesztést Magyarország legnagyobb ilyen típusú beruházásának nevezte.

Kapcsolódó anyagok >>

Az első igen az új városrészre (2004-11-26) >>
Új városrész a Rába helyén (2004-11-12) >>
Üzletközpont a Rába helyén (2003-10-28) >>
Bontják a nagy múltú Rába-gyárat (2003-12-19) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új ravatalozó Ménfőcsanakon

Új ravatalozó építésébe fogott temetőjében a ménfőcsanaki bencés plébánia idén tavasszal. Tovább olvasom