Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Első díj a győri zöldjogásznak

Az idei Justitia Regnorum Fundamentum-díjat Kalas Györgynek ítélték oda "a jövő nemzedékek védelméért alázattal és elhivatottsággal végzett szakmai tevékenységéért".

Színvonalas, gyakran szórakoztató és humoros elemekkel tarkított előadások, írások, népszerű és hasznos brosúrák jellemzik Kalas György két évtizedes zöldmunkásságát.

A Reflex Környezetvédő Egyesület alapító munkatársa emellett a városfejlesztés, a közlekedés, az ökológiai fogyasztóvédelem, a hulladékgazdálkodás, a zaj elleni védelem, a jogi tanácsadás, az egészséges táplálkozás népszerűsítésének egyik hazai úttörője.

Kalas György győri zöldjogász kapta idén a Justitia Regnorum Fundamentum-díjat a jövő nemzedékek védelméért. Fotó: Bertleff András
Kalas György győri zöldjogász kapta idén a Justitia Regnorum Fundamentum-díjat a jövő nemzedékek védelméért. Fotó: Bertleff András


"A jövő nemzedékek védelméért alázattal és elhivatottsággal végzett szakmai tevékenységéért" a minap vette át Szabó Máté ombudsmantól a Justitia Regnorum Fundamentum-díjat, amivel tavaly például Sólyom László egykori köztársasági elnök munkásságát ismerték el.

– Meglepett a kitüntetés, örültem annak, hogy gondoltak rám, ennek ellenére vallom, hogy nem csináltam én semmi különöset, csak a dolgom tettem, és aki megkeresett ügyével, gondjával, annak tanácsot adtam, segítettem a probléma megoldásában, a környezet jobbításában – szabadkozott Kalas György. – Mándy Iván hősének, Minarik Ede mosodásnak az aranymondása a mai napig megállja helyét: kell egy csapat, hát ez a díj azoknak a társaimnak is szól, akikkel huszonöt éve együtt képviseljük a környezetvédelem ügyét.

Ahogy Kalas György szavaiból még kiderült: azért is különleges, "öltönyös" alkalom volt számára a díjátadás, hiszen egy hajdan NDK-ban kapott szocialistabrigád-jelvényen, illetve a hadseregbajnokságon futásban elért eredményéért kapott érmen kívül életében ez az első igazi, hivatalos kitüntetés.

Olvasóink írták

  • 1. Jantia 2012. június 19. 10:18
    „Nagy nagy gratuláció,végre valaki aki szívvel lélekkel dolgozik és nem meggazdagodni akar.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keddtől táncfesztivál Győrben

A Nyolcadik Magyar Táncfesztivál a Győri Nemzeti Színház előtti téren és a nagyteremben, valamint a… Tovább olvasom