Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Első a győri jogi képzés

A győri jogi és igazgatási képzés első a rangsorban a Heti Világgazdaság összesítése szerint.

A Széchenyi István Egyetem jogi és igazgatási szakjai – a jogász osztatlan képzés, a nemzetközi igazgatási, európai és nemzetközi igazgatási, jogi asszisztens felsőfokú szakképzés – a szakterület összesített képzési rangsorának első helyezettjei lettek. A győri kar az oktatók és a hallgatók kiválósága szempontjából is második lett, így „összesítettben" az első. Az előbbinél az oktatók tudományos minősítései számítottak, az utóbbi szempontjai közt szerepel a képzésre bejutottak felvételi pontátlaga, nyelvvizsgával rendelkezésük aránya és az országos tudományos diákköri dolgozatokkal elért helyezései.

Dr. Szalay Gyula, az egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának dékánja elmondta: azért jelentős ez az eredmény, mert a rangsor a minisztériumhoz tartozó intézet adataira alapozott, azaz hiteles.

Az első helyezést dr. Szalay Gyula munkájuk visszaigazolásának tekinti. Megerősítette számára, hogy helyes az elképzelés, aminek jegyében oktatói karuk fejlesztését elkezdték. De szerinte még ennél is fontosabb, hogy a rangsor hallgatóiknak azt jelzi, náluk értékes diplomát szerezhetnek. Ugyanakkor a listát pillanatfelvételnek tartja, ezért arra törekednek, hogy előkelő helyüket megőrizzék.

Olvasóink írták

 • 7. Hozzászóló 2009. november 26. 14:14
  „Kedves pancser! Bár a felvetés jogos, azért némileg javítanám, mivel éppen jogász alapképzés nem létezik és a mérnöki karok közül is vannak osztatlan képzések, úgyhogy ezekre pont nem áll a bolognai módozat. A megyénkbeli sikernek én is örülök, örülnék, ha nem ismerném a szempontrendszert, amik alapján osztályozzák az intézményeket és nem találnám ezeket félrevezető és torzító szempontoknak a diploma értéke tekintetében.”
 • 6. pancser 2009. november 25. 18:04
  „A fő kérdés, szükség van-e ennyi jogászra, pedagógusra, agrámérnökre stb. Az egyetemi képzés szent tehén, direktben senki nem mer hozzányúlni, se itthon, se nyugaton. Helyette bolognai módszer és egyebek. Alapképzés félmérnök, félpedagódus, féljogász. Az sem tetszik hogy egy gyerek manapság akár 10-15 évet is eltölthet egy intézményben. Kupleráj ezen a téren is. Amúgy örülnöm kéne a megyémbeli sikereknek, de mi van a gyengébbekkel? Ha van sorrend lehet szelektálni.”
 • 5. janika 2009. november 25. 08:48
  „Hát persze, hogy értékes a diploma! Hisz anélkül már fingani sem érdemes ebben az országban!No meg a protekció, az összeköttetés egyik ismérve! A Jogi Maffia utánpótlása sem maradhat el. Mi a ló fütykös is lenne a Tábla és a Legfelsőbb Bíróságokon, ha nem lenne elég jogász,ügyvéd, aki tolmácsolhatja az egyszerű polgári ügyeket? Ők, hogy lennének képesek a hétköznapi eseteket feldolgozni? Nem is beszélve esetleg bonyolultak jogi praktikákkal végrehajtott bűnügyekről! No és ki lakhatja, bérelhetné más a belvárosi műemlék épületeket fillérekért?”
 • 4. Truder 2009. november 24. 18:37
  „Ezt nem hiszem el!!”
 • 3. Dr.Horváth 2009. november 24. 18:02
  „Egy listát közzé tehettek volna itt is, mint a gimnáziumoknál. Kíváncsi vagyok a sorrendre...”
 • 2. urbaniastapista 2009. november 24. 13:09
  „:)
  Egy kicsit részletezhetnék, hogyan sikerült ezt kihozni.”
 • 1. Hozzászóló 2009. november 24. 12:32
  „Na persze...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: újabb oltópontok nyitnak meg hétvége előtt a megyében

Advent első hétvégéje előtt újabb megyei oltópontok várják azokat, akik biztosítani szeretnék… Tovább olvasom