Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Elsején hajnaltól fokozott ellenőrzés

Győr - Jelentős rendőrlétszám ad szolgálatot szilveszter éjjelén Győrben a zavartalan szórakozás biztosítása érdekében. Kiemelten figyelnek a belvárosra és a Kálóczy térre. A mentők a szokásos készültségben lesznek, a városház előtti rendezvénynél „esetkocsival" mozgóőri szolgálatot látnak el.

Hangos óévbúcsúztatóra készül a megyeszékhely lakossága, tömeget várnak a belvárosba, így a városháza előtti térre is. A pezsgős búcsúztató-újévköszöntő felhőtlen biztosítása érdekében a győri kapitányság jelentős létszámmal készül. Mint azt a kapitány, Horváth Csaba alezredes érdeklődésünkre elmondta, szilvesztereste 8 órától elsején hajnali 4-ig lesz az emelt létszám szolgálatban.

– A városi rendezvények és a tűzijáték helyszínein, valamint több kiemelt helyen, mint például a Kálóczy téren lesznek jelen a kollégák, akik figyelnek az esetleges rendbontások megakadályozására. Győr környékén a körzeti megbízotti területeken is erősített szolgálat lesz, hogy az állampolgárok nyugodtan tudják búcsúztatni az óévet – válaszolta kérdésünkre Horváth Csaba.

A győri mentők a szilveszteri szolgálatbeosztást nézik.
A győri mentők a szilveszteri szolgálatbeosztást nézik.

Az alezredes hangsúlyozta, hogy szilveszteréjszaka hangsúlyozottan figyelnek a petárdázás megakadályozására s az ittas vezetők kiszűrésére. A járművezetők alkoholszondás ellenőrzését főként elsején hajnalban végzik a járőrök. Mindemellett a Városház téri rendezvény miatti útlezárásokat is biztosítják.

Molnár-Nagy Katalin zászlós mutatja, milyen szondákat használnak majd a szilveszteri ellenőrzésnél. Fotó: Bertleff András
Molnár-Nagy Katalin zászlós mutatja, milyen szondákat használnak majd a szilveszteri ellenőrzésnél. Fotó: Bertleff András

A megyei mentőszolgálat vezető mentőtisztje, Fogarasi Zoltán megkeresésünkre elmondta, az eddigi szilveszterek a megyében különösebb probléma nélkül teltek. Ennek megfelelően nem készülnek pluszautó beállításával.

Munkaidőn kívül a kapitányságon vesz vért az ittasgyanús vezetőktől dr. Póda István százados.
Munkaidőn kívül a kapitányságon vesz vért az ittasgyanús vezetőktől dr. Póda István százados.

– Nappal a teljes kocsipark, éjszaka a huszonnégy órás autók – napközben hét, éjjel öt – lesznek szolgálatban. A fővárossal ellentétben nem jellemző a megyére, hogy petárda- vagy tűzijáték-baleset sérültjeit kellene ellátni. Alkohol miatt valamivel több feladat vár ránk, de annyi nem, hogy ne tudnánk ellátni – válaszolta Fogarasi Zoltán.

A győri belvárosi rendezvényre egy esetkocsiszintű mozgóőrséget állít be a mentőszolgálat a hirtelen egészségi problémák ellátására. Amennyiben nagyobb gond lenne, a mentőállomáson ügyelő bajtársak is segítséget nyújtanak.

Olvasóink írták

 • 7. Judytka 2009. január 02. 15:41
  „Aki iszik,ne vezessen!!!!És nem csak szilveszterkor!!”
 • 6. elemér 2009. január 02. 11:05
  „Egyre több USA államban használják a birósági eljárást a szonda készülékre kocsiban, ha valaki részegen hajt. Elösször szondázol és csak utána indul a kocsi ha ez O.K. Ezt persze a részeg fizeti és bérli HAVI $8O.Jól müxik habár nem perfect, mert más is belefujhat, vagy hajtod és leáll a kocsi ami kellemetlen. Nem szükséges hogy perfekt legyen az ami jó, mondta Voltaire.”
 • 5. Imcsi 2009. január 01. 11:44
  „elemér ! Mondjuk úgy, megfogadtam a tanácsodat!..... Egyébként sem mentem volna sehova!”
 • 4. MTT 2009. január 01. 08:45
  „Dolgozunk, mi, ápolók is, megyek éjszakára,de azért mindenkinek Boldog Újesztendőt kívánok!”
 • 3. Primax 2009. január 01. 08:14
  „Tessék csak megnézni, hogy milyen sokan dolgoznak ilyenkor. És még rengetegen, akikről itt most nem ír a cikk.
  A KOMSZOL pl. biztos, hogy rendbeteszi mindazt a disznóólat, amit a polgárok műveltek városszerte az éjszakai mulatozás folyamán....és még hosszasan lehetne sorolni a "többieket" is.
  Ők valóban a KÖZ ALKALMAZOTTAI, becsüljük meg őket és munkájukat.
  Ajánlom mindazok szíves figyelmébe, akik szerint - az amúgy is alulfizetett - közalkalmazottaknak nem jár béremelés, mert "nem igazán érdemlik meg."”
 • 2. elemér 2009. január 01. 01:52
  „Igazad van Imcsi, ne kockáztass, maradj otthol.”
 • 1. Imcsi 2008. december 31. 21:43
  „Fogadnék rá, hogy lesz ittas vezető!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az orvosra támadt a dühöngő apajelölt

Győr - Rátámadt az élete párját megvizsgáló orvosra egy győri férfi a megyei kórház szülészetén múlt… Tovább olvasom