Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Elrendelték a győri gyilkosság gyanúsítottjának előzetesét - képgaléria

Elrendelték az előzetesét P. Ottónak, aki a gyanú szerint megfojtotta korábbi barátnőjét múlt hétvégén. P. Ottó nyugodtan, rendőrök kíséretében, rabláncon érkezett a bíróság épületébe.


14 óra 58 perc - Elrendelték P. Ottó előzetesét
 
Elrendelték az előzetesét P. Ottónak. A döntés jogerős lett, ugyanis ügyvédjével együtt a határozatot tudomásul vette.

Az előzetes letartóztatást a bíróság a bűncselekmény kiemelt súlyával indokolta, valamint azzal, hogy a gyanúsított a hatóság elől elrejtőzött; a nyomozást pedig hátrányosan befolyásolhatná, ha szabadlábon maradna.


Előzetesbe került a győri gyilkosság gyanúsítottja - fotók: Mészáros Mátyás.

13 óra 42 perc - Most döntenek az előzetesről

13.30: Ezekben a percekben meghozták a vasárnap Győrben történt gyilkosság gyanúsítottját - P. Ottót - a Győri Városi Bíróságra.

A nyomozási bíró várhatóan egy órán belül dönt arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezzék. A tárgyalás nem nyilvános.

P. Ottó nyugodtan, rendőrök kíséretében, rabláncon érkezett és szemrebbenés nélkül fogadta a sajtó érdeklődését. A férfi egyébként átlagos, inkább vékony testalkatú, haját kopaszra nyírta.

Kedd, 15 óra 5 perc:

"Úgy tűnik, indulati jellegű gyilkosságról van szó" – jelentette ki Károlyi Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság alezredese, bűnűgyi osztályvezető a szombati Bán Aladár utcai bűncselekménnyel kapcsolatban. Amint arról korábban beszámoltunk, fia talált halott édesanyjára.

Fotók: Mészáros Mátyás
Az ügy részleteiről kedden sajtótájékoztatón számoltak be. Kocsis Tünde a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a száraz tényekkel kezdte: hétfő este a Pest megyei rendőrök Vácon fogták el az emberöléssel gyanúsítható 41 éves férfit.

Károlyi Zoltán az eset körülményeiről beszélt. Eszerint Zsuzsa, a későbbi áldozat múlt hétfőtől három lányával Csorna mellett töltötte a hetet. Úgy tervezték, vasárnapig maradnak, ám az anya pénteken visszament Győrbe: úgy volt, szombat reggel a nagymama felteszi a lányokat a buszra, s ők is hazamennek.

Aznap reggel még beszéltek az anyjukkal, a buszpályaudvaron azonban már hiába várták. Hazamentek, ám telefon sem volt náluk, s bemenni sem tudtak.

A város felé indultak, amikor tőlük külön élő bátyjuk anyósa észrevette őket. Az áldozat fia ezután kezdte hívni, s keresni anyját, ám hiába ment többször a Bán Aladár utcába, nem jutott be a lakásba.

Délután lakatos nyitotta ki az ajtót, akkor találta meg a padlón földön fekve az édesanyját. A mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A rendőrségi nyomozás akkor indult el, amikor idegenkezűségre utaló jeleket találtak a helyszíni szemle során: úgy tűnt, a nőt megfojtották. Az biztos volt, hogy a lakásból eltűnt az asszony két mobiltelefonja, s az ajtót a bűncselekmény után bezárták.

Ekkor került a nyomozók látókörébe a büntetlen előéletű P. Ottó, aki korábban a nő élettársa volt. Együtt éltek, de szétválták, s azóta az áldozatot többször zaklatta, megfenyegette: szerette volna elérni, hogy visszafogadja. P. Ottót egyetlen alkalmi szállásán sem találták, így körözést adtak ki ellene.

Ekkor kaptak információt váci tartózkodási helyéről: a Pest megyei rendőrök alapos előkészület után szakszerűen fogták el a gyanúsítottat. Győrbe hozták, s kihallgatása során előbb tagadott, majd beismerő vallomást tett.

Vidákovich Gábor, az üggyel foglalkozó kiemelt főnyomozó hozzátette: az áldozat 2010 nyarán ismerkedett meg a gyanúsítottal, s miatta Budapestről Győrben keresett állást. Másfél évig voltak együtt, de ezalatt is akadtak közöttük veszekedések.

Pár hónapja aztán szakítottak, Zsuzsa kitette Ottót a lakásából, aki a munkahelyét is elveszítette. Alkalmi ismerősöknél húzta meg magát, s próbált visszamenni az asszonyhoz, aki többször visszafogadta.

A főnyomozó "se veled, se nélküled" kapcsolatként jellemezte viszonyukat. A bűncselekményt megelőző éjszaka egy lakásba, de külön szobában aludtak: reggel újra összevesztek, mert a nő nem akarta rendezni a kapcsolatukat. P. Ottó azt állítja: durván visszautasította az asszony, s anyagiakon is vita folyt: a nő pénzt vágott hozzá.

Dulakodni kezdtek, a gyanúsított fojtogatta az asszonyt, majd a kezébe kerülő törölközőt a nyaka köré tekerte, így folytatta a mozdulatsort. A dulakodás végén felkapta a két mobiltelefonját és a hozzávágott 100 ezer forintot. P. Ottó azt állítja: amikor kiment a lakásból, úgy látta, még élt Zsuzsa. A telefonokat féltékenységből vitte el, azt próbálta kideríteni, kinek telefonált korábban az áldozat.

A győri pályaudvarra ment, alkalmi ismerősével Budapestre utaztak. Itt a Duna parton a telefonokat a vízbe dobta, majd egy másik ismerőséhez Vácra mentek. A pénz egy részét (56 ezer forintot) elfogásakor az itteni lakás fürdőszobájában találták meg.

Károlyi Zoltán kiemelte: P. Ottónak pécsi bejelentett lakcíme van, de vagy 20 éve nem járt a városban - a győri emberölésnek a pécsi gyilkossághoz semmi köze.

A telefon és a pénz elvitele kapcsán vizsgálódnak, az indíték a jogi minősítés szempontjából lényeges. Ha indulati cselekmény áll az emberölés hátterében, 20 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, ha viszont nyereségvágyból elkövetett cselekményről lenne szó (amire egyelőre semmilyen jel nem utal) akkor akár életfogytig tartó is lehet a büntetés.

A Kisalföld kérdésére az alezredes elmondta: a rendőrséget a gyanúsított és az áldozat hangos veszekedése miatt korábban többször kihívták már a lakásukra, ám intézekedésre nem volt szükség. Kiemelte: a megyében kilenc éve minden emberöléses ügyben megtalálták az elkövetőt.

13 óra 45 perc:
 
"Vácon fogták el hétfőn este az adyvárosi gyilkosság gyanúsítottját" - jelentette be kedden sajtótájékoztatón Károlyi Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság alezredese, bűnügyi osztályvezetője.

A férfit Győrbe hozták: előbb tagadott, majd beismerő vallomást tett. Az alkalmi szállásokon, ismerősöknél élő férfi azt mondta, szerette volna, ha élettársa visszafogadja: ezen és az anyagiakon vesztek össze szombat reggel. "Az asszonyt ezután törölközővel fojtotta meg" - mondta az alezredes.

10 óra 10 perc:

Szerdán dönt a győri "adyvárosi gyilkosság" gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról a Győri Városi Bíróság nyomozási bírája. Az ülés nem nyilvános - tájékoztatott dr. Máté Kinga bírósági szóvivő.

Kedd, 9 óra 20 perc:
 
Információink szerint a rendőrség elfogta az adyvárosi gyilkosság feltételezett elkövetőjét. Kedden délután sajtótájékoztatón számolnak be az ügy részleteiről. Részletek később.

14 óra 48 perc

A Kisalföld kiderítette: a meggyilkolt nő barátja volt P. Ottó.

Korábban egy munkahelyen dolgoztak, itt ismerkedtek meg: az asszony cégtől való távozása után is tartották a kapcsolatot.

Egy megkérdezett ismerőse hirtelen haragúnak mondta P. Ottót.

14 óra 45 perc

A rendőrség újabb információkat küldött P. Ottóról: a férfi 41 éves, 195 cm magas, erős, sportos testalkatú.

A rendőrség által keresett férfi az áldozat ismeretségi köréhez tartozott és január óta tartózkodott Győrben. Előtte Budapesten élt.

11 óra 40 perc

A meggyilkolt asszony három kislányával élt együtt, akik a bűncselekmény elkövetésekor nem voltak odahaza - a nagymamájuk vigyázott rájuk.

Úgy tudjuk, két hetet voltak a nagymamánál a Csornához közeli majorban. Szombat reggel buszra szálltak, s indultak hazafelé: a három kislány közül egyébként ketten ikrek.

Úgy volt, hogy édesanyjuk várja őket Győrben a vidéki buszpályaudvaron. A gyerekek leszállás után kissé zaklatottak is voltak, hogy nem ment értük. Hazagyalogoltak a Bán Aladár utcába, de mivel nem tudtak bemenni a lakásba, a tőlük külön élő bátyjukat hívták segítségül.

Ő lakatost hívott – ezután így találták meg a meggyilkolt édesanyjukat.

10 óra 59 perc

A rendőrség a bűncselekménnyel összefüggésben keresi a képen látható 41 éves pécsi illetőségű P. Ottót.

Aki férfiről tud, hollétéről, tartózkodási helyéről információval rendelkezik, kérjük tegyen bejelentést a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányságon Győr, Szent Imre u. 2-4. (tel.:96/520-012) vagy a legközelebbi rendőri szervnél.

Kocsis Tünde elmondta, továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás, a férfit – aki korábban a fővárosban is lakott – szeretnék meghallgatni az üggyel kapcsolatban. A szóvivő nem kívánta elmondani, milyen kapcsolat állhatott fenn a férfi és a meggyilkolt nő között.

Hétfő, 8 óra 2 perc

Vasárnap késő délután – amikor a helyszínre érkeztünk –  a Bán Aladár utcai ház közelében férfiak beszélgettek egy műhely előtt. Mi is hallhattuk, mi foglalkoztatja őket.

"Hallottunk róla, hogy tegnap az ötödik emeleten megöltek egy nőt. Nemrégiben költöztek ide Győrszentivánról, a kislányok 10–12 év körüliek lehettek.

Mi úgy tudjuk, megfojtották az asszonyt, de lehet, hogy ez csak pletyka" – magyarázták a helyiek, de nevüket és arcukat nem adták az információikhoz.


Ebben a paneltömbben történt a tragédia - fotó: Kisalföld.
Ebben a paneltömbben történt a tragédia - fotó: Kisalföld.

Az ötödik emeleten megtaláltuk annak a lakásnak az ajtaját, melyen a rendőrségi "szalag" jelzi: a lakást lezárták, s engedély nélküli kinyitása büntetőeljárást von maga után.
Egy ott lakó pár másodpercen belül kijött a folyosóra, de azt állította: ő nem hallott semmit, tulajdonképpen nem is itt lakik. Később aztán kiderült: bár a szerencsétlenül járt asszony nevét állítása szerint nem tudja, mégis hallotta, hogy megölték, s ismeri a három kislányát is.

"Borzasztó, milyen világban élünk, sehol nem lehet nyugta az embernek" – mondta egy másik, szintén neve elhallgatását kérő hölgy.

Vasárnap estig próbáltuk felkeresni a meggyilkolt negyvenkét éves asszony hozzátartozóit is, de a lapunk birtokába jutott elérhetőségen senkit nem tudtunk megszólaltatni.

Előzmény:

Szombat délután találta rá fia arra az Adyvárosban élő asszonyra, akiről másnapra egyértelműen kiderült: gyilkosság áldozata lett. Információink szerint a nő három kislányával élt együtt, akik a bűncselekmény elkövetésekor nem voltak odahaza.

Felnőtt korú, tőle külön élő fia már szombat délelőtt kereste édesanyját, de nem tudta elérni: mivel a lakásba sem tudott bemenni, lakatost hívott. Az ajtó kinyitása után találta meg holtan.

Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a vasárnapi boncolás egyértelműen igazolta, hogy a nő bűncselekmény áldozata lett.

A rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást, s vizsgálja az eset körülményeit.

Az üggyel kapcsolatos további részleteket hétfőre ígértek.

Nyitóoldali képünk illusztráció!

Olvasóink írták

112 hozzászólás
 • 112. Barka 2012. július 19. 22:58
  „Remélem komolyan veszik annak a tanúnak a szavait, aki elmondta, hogy készült rá és többször is megfenyegette, és sokszor meg is verte, védelmet kért a rendőrségtől. És nem egyszer mondta, hogy megöli.
  Akkor viszont nem felindulásból, hanem előre kitervelte.
  Ami annál is elítélendőbb, hogy három kislány édesanyját ölte meg, akik itt maradtak árván! Anya és apa nélkül!
  Ezt kéne figyelembe venni az ítélet hozatalnál, mert itt elsősorban ez a lényeg, hogy árván maradt három gyermek, akiknek még évekig szüksége lenne az anyára.
  Elgondolkodtató, hogy milyen családban élt ez a P.Ottó, ha kb . 20 éve nem járt otthon. /Az én fiam is kb. ilyen korú, és külföldön él a családjával - 400 km-re - de nálunk fontos, ha még anyagilag megterhelő is az utazás, hogy ünnepeket együtt töltsük./ Szerintem a családnak köteléknek döntő szerepe van, kihat az egész életre.”
 • 111. gonzo 2012. július 19. 15:25
  „105.egyhozzászóló,megtettem,bocs.De ez a kopaszhajúzás akkor is idétlenség volt.”
 • 110. enéh 2012. július 19. 09:58
  „Csalódtam a Kisalföldben, mikor megláttam a címlapon: "Már nem szökhet el P. Ottó!" Ez Blikk színvonal, remélem az újság nem süllyed le arra a szintre.”
 • 109. JOKKA23 2012. július 19. 08:23
  „Vissza a halálbüntetést!És legyen végre rend az országban.”
 • 108. tatiana 2012. július 18. 21:09
  „Kötelet neki
  De gyorsan.”
 • 107. bojtár 2012. július 18. 19:31
  „Rend van: hárommillió forintnyi BKV-kábelt loptak el tegnap éjjel


  Mintegy hárommillió forint értékű kábelt loptak el szerda reggelre a BKV két vonaláról; a csepeli (H7-es) HÉV menetrend szerinti közlekedése csak kora délután állt helyre, és egy ideig pótlóbuszok jártak a 3-as és a 62A villamosok helyett - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

  A közlemény szerint a csepeli HÉV vonalán üzemkezdetre megrongálták a tápkábeleket. Emiatt hajnaltól délután egy óráig a Boráros tér és a csepeli Szent Imre tér között csak egy vágányon tudtak közlekedni a vonatok, a megszokottnál sokkal ritkábban.

  Ez jelentősen növelte a HÉV menetidejét, így a vonalon a szerelvények mellett pótlóbuszok is közlekedtek.

  A 3-as villamos vonalán a Bihari úti szakaszon loptak el mintegy 60 méternyi kábelt, ezért üzemkezdettől hajnali 6 óráig, két órán keresztül kellett autóbuszokkal pótolni a villamosokat egy szakaszon.

  Kiemelték, hogy a BKK és a BKV a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) együttműködésben mindent megtesz a hasonló bűncselekmények visszaszorítására, de a kábeltolvajok aktivitása egyre nő Budapest területén.

  (Mai nap)”
 • 106. Rebeka01 2012. július 18. 17:08
  „halálbüntetés visszaállitását”
 • 105. egyhozzászóló 2012. július 18. 17:00
  „Nézz körül kedves gonzo.”
 • 104. gonzo 2012. július 18. 15:30
  „103.ennyit tudsz hozzátenni a dologhoz,grat.Igazán megérte billentyűzetet ragadnod.”
 • 103. egyhozzászóló 2012. július 18. 14:05
  „...haját kopaszra nyírta... :-))))) Tehát "kopaszhajú"? :-)))))”
 • 102. Hunicum 2012. július 18. 07:05
  „Itt volt a nagy lehetőség, hogy segítsünk!
  No, nem rajtad, hanem a lurkókon. Jár a szád, kiosztod a népet, hogy egy megyei napilap honlapján ki-mit írjon egy ilyen bűncselekmény súlya mellett. Közben kiderül, hogy:
  1. Marhára nincs köze az ikreknek ezekhez, mivel biztosra tudom, hogy nem olvassák!
  2. Amikor az ember segítő jobbat nyújtana mondjuk egy hét táborozáshoz nekik, akkor letojod, mert az már valóban róluk szólna. Nem rólad!
  Inkább te süllyedj el!”
 • 101. gáborgábor 2012. július 18. 00:46
  „96. Csetneky

  nem elvitte,hanem a csaj dobta hozza,ugyanis több százezerrel tartozott a srácnak”
 • 100. Ambar 2012. július 17. 20:35
  „Túrabakancs két lényeges mondatával egyetértek!A családon belüli erőszak nagyon sok, szerintem nem is tudjuk igazán hogy mennyi!Ennek a megelőzésére nem sikerült találni szinte semmilyen megoldást és a kezelésére sem.A másik valóban érhetetlen számomra is a büntetések felezése ,harmadolása még súlyos elkövetők esetén is!Hát persze hogy a börtönben meghúzzák magukat,de alighogy kijönnek folytatják.A kiszabott büntetés legyen annyi amit kapott és ne számolhassanak már előre azzal hogy majd harmadolják!Persze jó dolog ha elfogják őket, de máris újabbak történtek.Szóval a visszatartó erő valahogy nem működik ,jogászkodások meg nem mindig ezt szolgálják!”
 • 99. gonzo 2012. július 17. 19:11
  „98.Rick,a hordák nincsenek sehol még.Szerintem Magyarországon nem is lesznek soha.Viszont azt megkérdezném,ha lennének,mi hozta (hozná) őket létre?Nem az önvédelem,a teljes elkeseredettség,hogy a sokat emlegetett "majd mi megvédjük az állampolgárokat" duma egyszer már elég lesz?Igenis vannak élőlények akik képtelenek betartani a legalapvetőbb normákat is.Mi a megoldás szerinted?Tűrni a végtelenségig?”
 • 98. RickCartman 2012. július 17. 18:46
  „"A hordák készen állnak. Megint úgy érzik, eljött az idejük. Halált, megtorlást, kényszermunkát, kitelepítést, kínzást, lincselést, kollektív büntetést, megelőző csapást követelnek -- persze "védelemből".

  A társadalmat éppúgy meg kell védeni ezektől a hordáktól, mint a gyilkosoktól." (orulunkvince)”
 • 97. Julianusz 2012. július 17. 18:30
  „Tehát nem előre kitervelt, nem szándékos emberölés!!!!! Győri ítélőtábla kb 8évet ad neki, mint Marian Cozma gyilkosának. Hirtelen indulatból!!!!”
 • 96. Csetneky 2012. július 17. 17:58
  „Hirtelen felindulásból elvitt 100 rugót. Nem rossz duma, főleg azt figyelembe véve, hogyha ezt valaki beveszi, akkor kb. 8-10 évvel korábban folytathajta majd áldásos tevékenységét. Már ha valaki beveszi.”
 • 95. rebetli 2012. július 17. 17:20
  „Már ezek után lesz "BOGÁR IMRE"?
  KELL-KELL-KELL!!!:)”
 • 94. ATX 2012. július 17. 17:20
  „86: "Azért az elgondolkodtató, hogy az USA 50 tagállama közül 33-ban van halálbüntetés.." Viszont az USA nem tagja az Európai Uniónak és az Európai Emberi Jogi Konvenciót sem írták alá...”
 • 93. ATX 2012. július 17. 17:09
  „89: "mehet az életfogytig tartó luxuswellnessbe a mi adónkból" A világ más részein is (leszámítva egy-két privát börtönt) az adófizetők pénzéből őrzik a rabokat. Meg az adófizetők pénzéből tartják el a tűzoltóságot, a katonaságot, a rendőrséget. Ha meg annyira "luxuswelness", akkor nevezz be Te is pár évre... :-)”
112 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízminőségi vizsgálat kezdődik Pázmándfalun

Pázmándfalu önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében… Tovább olvasom