Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Elrabolták és brutálisan ölték meg a győri lányt

A Mosoni-Duna töltésén a fűnyírást végzők találtak rá kedden a 22 éves T. Eszter holttestére, akit hétfőn rabolt el egy ismeretlen férfi. A halott lány testén látható zúzódásokból arra lehet következtetni, hogy halála előtt brutális kegyetlenséggel bánt vele a gyilkosa.
Kattintson a képekre >> A helyszínen: A rendőrség még keresi a gyilkost, aki a Mosoni-Duna elhagyott töltésére bízta a halott lányt és a brutális gyilkosság hátterében álló titkot.
„ Egy kutyáját sétáltató idősebb asszony rohant felénk sikongatva, hogy hullát talált, álljunk meg. A lány a gazban feküdt, közel ahhoz a helyhez, ahol előző nap a fűnyírást befejeztük. Azonnal hívtuk a rendőrséget" – mondta tegnap délelőtt a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. egyik munkatársa, aki kollégájával reggel nyolc órakor talált rá a holtan fekvő T. Eszterre. A lánynál mindössze három papír zsebkendő volt, ujjain és karján a gyilkos rajta hagyta az ékszereket. Arccal a földnek feküdt, az egyik verzió szerint gépkocsiból dobhatták ki, s az élettelen testet a fél méter magas gaz fogta meg. A lányt akkor már csaknem egy napja keresték.

Berángatták egy autóba

A 22 éves T. Eszter szülei ugyanis hétfő délután tettek bejelentést a rendőrségen lányuk eltűnéséről. A hozzátartozók annyit tudtak, Eszter Győrben élő nagymamájától tartott szüleihez. A 81-es főúton kerékpárral hajtott Sashegypusztára.

A Sashegypusztára vezető úton, nem sokkal egy óra után egy bordós-barnás, kocka alakú, csapott hátuljú, régi típusú személygépkocsi vágott elé. A járműből egy 35 év körüli, fehér bőrű férfi ugrott ki, aki berángatta az autóba a lányt. Arról, hogy Eszter nem önszántából szállt be a gépkocsiba, tanúskodik az is, hogy kerékpárja, illetve bevásárló- és övtáskája (minden iratával) a helyszínen maradt. A szülők erről értesülve keresték meg a rendőrséget.

Zúzódások a testén

A nyomozók másnap reggel találták meg a lányt Győrben, a Mosoni-Duna töltésén. Testén számos zúzódásnyom látszott, ebből arra lehet következtetni, hogy gyilkosa brutális kegyetlenséggel bánt vele, mielőtt megölte. A halál pontos oka a boncolás után derül ki, s azután is nyomoz a rendőrség, hogy a férfi ismerhette-e korábbról a lányt. Kérdés az is, hogy aki a töltésre vitte az akkor már valószínűleg halott nőt, el akarta-e rejteni a holttestet. Mert bár igaz, hogy ezen a szakaszon idén először nyírt füvet a Komszol, de a környéken egyértelműen látszott, most végzik el ezt a munkát. Az is lehet persze, hogy késő este (éjjel?) ez kevésbé volt látható.

Nem volt ellensége

Gyilkossági helyszín.
Esztert kollégái (az egyik győri étteremben dolgozott) és barátai hétköznapi életet élő fiatalként festették le, szép volt, de ezzel nem kérkedett. Barátjával szilveszter óta élt boldog kapcsolatban. Aznap, amikor a főúton az ismeretlen férfi eléje vágott, épp szabadságon volt, s mint ilyenkor általában, most is édesanyjához és nevelőapjához tartott. Mindig mindenhová kerékpárral járt, így semmi meglepő nem volt abban, hogy Sashegypusztára is azzal indult el. Az első hírek szerint – hiszen a hozzátartozók az étteremben is keresték – még úgy tudták, Esztert baleset érte a Székesfehérvárra vezető úton. Hamar kiderült azonban, ennél is szörnyűbb dolog történt. Semmilyen harmincöt év körüli férfira nem emlékeznek a barátok, és biztosak abban is, hogy bordó színű autót nem láttak az étterem előtt. „Nincs magyarázat, és indítékot sem tudunk kitalálni. Eszter vidám, szép lány volt, akinek biztosan nem voltak ellenségei" – állítják a kollégák.
A rendőrség nagy erőkkel keresi a gyilkost, aki a Mosoni-Duna elhagyott töltésén hagyta a lányt és a brutális gyilkosság hátterében álló titkot.

Tanúkat vár a rendőrség

A megyei rendőrkapitányság várja azok jelentkezését, akik információval szolgálhatnak T. Eszter halálával, az ismeretlen férfival vagy a bordós színű gépjárművel kapcsolatban. Bejelentést a 06-96/520-012-es telefonszámon lehet tenni.

Megtalálták a keresett autót?

A Kisalföld információi szerint kedden délután a rendőrség megtalálta a bordó színű Volkswagent, amelyben Esztert elrabolhatták. Kiss Imréné őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense lapunk érdeklődésére azt felelte: valóban találtak egy személygépkocsit, de jelenleg még vizsgálják, a jármű összefüggésbe hozható-e a gyilkossággal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kert kilátással a kilátástalanból

Győr-Szabadhegyen egy teljes díszében pompázó kertet látva kevesen gondolnák, hogy aki mindezt… Tovább olvasom