Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Előzetesben a lakásbetörő páros

Győrújbarát-Ménfőcsanak - Két betörés között fogta el a rendőrség azt a nőt és férfit, akik eddig bizonyítottan 9, Győrújbaráton és Ménfőcsanakon elkövetett betöréses lopással gyanúsíthatók. A már előzetesben lévő duó ezekben az esetekben a lopással közel 6 millió, a rongálással félmillió forint kárt okoztak a sértetteknek.
Kora tavasz óta elszaporodtak a lakásbetörések Győrújbaráton és Ménfőcsanakon. Mintegy ötven betörés történt, néhánynak az elkövetőjét már korábban elfogta a rendőrség. Júniustól kezdődően 17 olyan bűncselekmény történt, amelyeknél az adatok, nyomok és az elkövetés módszere alapján látható, hogy egy sorozatba tartoznak. Ezeknél abetöréseknél összesen közel 8 millió forintos lopási és közel egymillió forintos rongálási kárt okoztak az elkövetők.

A betörők füzete

Bilincs kattant  annak a betörőpárosnak a csuklóján, akik mintegy félszáz házba törtek be Győrújbaráton és Ménfőcsanakon. A gyanúsítottak megfigyelték a kiszemelt házakat, majd amikor a tulajdonosok nem voltak otthon, átkutatták a helyiségeket, és pénzt,  ékszereket vittek magukkal. A  települések körzeti megbízottjai, Pó-
czik Ottó és Szabados Levente nem emlékeznek arra, hogy több hónapon keresztül – januártól mostanáig – tartott volna egy betöréssorozat, melynek elkövetői szinte kámforként szívódtak fel „munkájuk" végeztével. Végül péntek éjjel sikerült elfogni a bűncselekmény-sorozattal megalapozottan gyanúsítható nőt és férfit. Autójuk a kiszemelt ménfőcsanaki ház közelében  várakozott. A rendőrök többek között megtaláltak náluk egy korábbi betörésből származó zsákmányt és egy füzetet, amely tartalmazta, hová törtek be és kik a következő kiszemelt áldozatok. A lakcím mellett a tulajdonosok telefonszámai is szerepeltek, mivel  telefonon ellenőrizték, hogy a háziak otthon vannak-e. A gyanúsítottak kihallgatása egész hétvégén zajlott.
A rendőrség bűnügyi nyomozói és a két település körzeti megbízottjai nagy hangsúlyt fektettek az elkövetők felderítésére, munkájukba bevonták a területen működő polgárőr egyesületek aktivistáit is. Végül szeptember 26-ra virradó éjjel sikerült elfogni a betöréssorozattal gyanúsítható rábapordányi Sz. Esztert és a bodonhelyi O. Attilát.

Az elkövetők nem aprózták el a munkát, ha már elautóztak falujukból, nem volt elég egy betörés. Amikor Győrújbaráton betörtek, után Ménfőcsanakon is volt egy akciójuk, de ez fordítva is igaz volt. Miután az elfogás estéjén Barátin történt egy betörés, ebből a rendőrök tudták, hogy Csanakon kell figyelniük.

A körzeti megbízottak három házzal a kiszemelt csanaki betörési helyszíntől igazoltattak egy gyanús autóban ülő párost (keretes írásunk). Megtalálták náluk azt a kockás füzetet, amelybe a korábbi és a tervezett bűncselekmények címei, s a házakban lakók telefonszámai voltak feljegyezve. Megtalálták a betöréseknél használt piros feszítővasat is.

A nyomozás még az elején tart, a házkutatásoknál megtalált tárgyak és a különböző, a helyszíneken rögzített nyomok alapján egyelőre 9 betöréses lopással gyanúsítható a most elfogott páros. Ez idáig közel 6 millió forintos lopási és félmillió forintos rongálási kárt írhatnak a számlájukra.
Érdekesség, hogy a kihallgatáskor a nő megkérdezte, hogy mikor kaphatják vissza a pénzüket. Arra a válaszra, hogy majd a bíróság visszaadja a sértetteknek a nő megjegyezte: „Ez igazságtalan, mert úgy is többet mondtak be, mint amennyit mi elloptunk".

A két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Tettükét akár 5 év szabadságvesztést is kaphatnak.

További fotók a rendőrségi sajtótájékotatóról - kattintson ide! - Fotó: Bertleff András

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. "Egy ismerős" 2008. október 06. 08:31
  „Ennél ők sokkal többet érdemelnek, mocskok, mennyi ügy van amiről még a rendőrség sem tud. Remélem ott fognak megrohadni mindketten a börtönben. Ismerem mindkettőt, sajnos! MIndig is mocskok voltak. A családjuk meg jobban teszik ha eltakarodnak a környékről (bhelyről)!! Jó nyaralást a börtön árnyékában!!!! :) ÖRÖKRE!!!!!”
 • 22. Lina23 2008. október 05. 19:28
  „A párosnak szeretném megköszönni, hogy tönkretették az unokatestvérem esküvőjét! Hasonló szép emlékeket kívánok nekik is!
  Az 5 év meg nevetséges! Az ilyeneket ki se lenne szabad engedni a börtönből!!!”
 • 21. sörös 2008. október 03. 08:32
  „20. hozzászólás Hamutipró 2008.10.02. 23:32
  Hát igen, nagy úr a moderátor. "Reszketve" írom le hogy szinte már félisten. :D
  Nem tudom, Ön mit írt, de mivel moderálták gondolom elég érdekes lehetett, és meghallgatnám szívesen.”
 • 20. Hamutipró 2008. október 02. 23:32
  „Sörös
  Bár a hozzászólására reagálni kívántam, úgy látszik moderáltak pedig csak az Ön eszmefuttatást írtam le kicsit átszerkeztve. Ezért a véleményemet kénytelen vagyok megtartani magamnak vagy szóban elmondani a környezetemben élőknek. Bocsi de ez van.”
 • 19. mindentlátó fekete szemek 2008. október 02. 20:14
  „Tisztelt Győr Megyei Redőrkapitányság!
  hálával tartozom Önöknek, hogy a bodonhelyi rablóbanda egyik tagját tetten érték, mert ez a Csorna járási kapitányságnak az elmúlt évtizeden belül nem sikerült (vagy nem akarták lakat alá tenni őket.) tudta az egész környék hogy rablásból, csalásból szerzett bevételből érzik magukat kiskirálynak.
  egy kis ízelítő a múltjukból. 6 általános iskolai végzettséggel hogyan lehet hivatásos jogosítvánnyal rendelkezni? tudomásom szerint 8 általánosnak kell lenni, hogy jogosítványa legyen valakinek. elképzelésem szerint a jogosítványért sem szenvedett meg a betörő.
  az elmúlt évek során, amikor még egy kis munkakedvük volt , tüzifakereskedéssel foglalkoztak, (illegálisan,) drága pénzért megvették a tüzéptelepeken a fát, ugyanezt a fát olcsón értékesítették jóhiszemű embereknek. az sem tűnt fel sem a hatóságoknak, sem a kedves vevőknek, hogy a 1 q=100 kg az ő esetükben 100 kg max. 60 kg. ez az iskolai végzettségből adódhat. ezek azok az emberek, akik nem ebbe a társadalomba valók. ilyen emberek tartják rettegésben a megyében élő becsületes embereket.
  szerintem az előre láthatólag számukra kiszabott 5 év nagyon karcsú bűnhődés a sorozatos bűncselekményért, ami az ő ill. családja számlájára írható.
  pl egy vétlen gépkocsivezető elé esik egy biciklis, őt is elítélik 4-5 évre, pedig nem is volt semmi szándéka szabálysértést elkövetni. ezek az emberek egy cellába kerülnek a fent említett bűnözőkkel. hol van itt az igazság?
  a törvényekkel is nagyon nagy probléma van. rendszerváltás előtt becsukták azokat az embereket, akiknek nem volt munkahelyük. rendszerváltás után munkanélkülit, il.l segélyt kapnak, akik nem dolgoznak. pl O Attilának az életében idáig még állandó munkahelye nem volt. ezeket az embereket az adófizetők vagy az állam tartja el? mennyi hasonló ember él még ebben az országban, akik ügyeskedéssel tartják fenn magukat!”
 • 18. kl 2008. október 02. 20:01
  „Régóta ismerem az Esztit és nagyot csalódtam benne!a szeretetből gyülölet lett a szívemben!nem gondoltam volna róla h ilyenre képes!most úgy vagyok vele h megérdemled!!!!jó nyaralást kívánok tiszta szívemből!!!!!”
 • 17. babikám 2008. október 02. 19:31
  „Az alma nem esik messze a fájától...Aki ismeri a fiú családját tudja miről beszélek,ugye?Milyen dolog hogy az ifjú párnak még a lagzi napján is azon kell aggodalmaskodnia hogy nehogy az ő násznépéből legyen a következő "áldozat".Mások becsületesen melóznak,az ilyenek meg kilopják az ember szemét.A kiscsajról csak annyit,könnyű Katát táncba vinni..”
 • 16. tk 2008. október 02. 10:56
  „Hát ez felháborítóhogy egyesek hogy védik ezeket a mocskokat, nekünk 3 hónapja nincs egy nyugodt napunk hogy betörték hozzánk . Gondolom senki nem erőszakolta rájuk hogy menjenek betörni, megis megtették, saját akaratukból akkor most viseljék a következményeket, ahogy mi is ártatlanul viseljük.
  Jó nyaralást nekik a börtönbe mert a mienkérő már akkor gondoskodtak.Mi sem tudtuk felfdolgozni!!!”
 • 15. egy jó ismerős 2008. október 02. 09:53
  „Én is gyerekkora óta ismerem az Esztert.
  Nem hiszem el, hogy ő ilyent tett. Máig nem tudom feldolgozni. Elképzelhetetlennek tűnik számomra, hogy ezt csinálta.
  A rossz társaság, ide nem szabadott volna bekerülnie (szerintem), mert akkor ő az életbe nem tett volna ilyent. Ebbe biztos vagyok.
  De hogy mivel tudta/tudták rávenni, erre nem találom a választ.
  Nem erre tanították, nevelték a szülei. Nagyon sajnálom őt is, de legjobban családját.Nem lesz könnyű számukra ezt feldolgozni. Nem ezt érdemelték volna.”
 • 14. sörös 2008. október 02. 09:03
  „Hamutipró:
  Miért, szerinted, visszatartják őket a jelenlegi törvények?
  Ha beviszik a sittre, csak még jobban kitanulja a "szakmát".
  Egyébként hidd el van elég fa és lámpavas az országban, és nem kellene minden tolvajnak lógnia, mert egy idő után már ott lenne az elrettentő példa és inkább visszavonulnának, vagy elköltöznének az országból.
  De ha neked túl durva a lógatás, kiegyezhetünk abban is, hogy kerüljenek egy kőbányába ahol reggeltől estig melózni kell.
  Szigorú büntetések, nincs jó magaviseletért korábban kiengedés, nincsenek kedvezmények, és még hasznot is hoznának, mert elő tudnák állítani az autópályák utak készítéséhez szükséges kőzúzalékot.

  Igen mások is loptak sokkal többet, azoknak is lógnia kellene, de sajnos mi még kevesen vagyunk, akik ezt gondolják.
  Sajnos a felső tízezernek (politikusok, milliárdosok, bűnözők), nem érdeke, hogy megváltozzanak a törvények, mert akkor ők sem tudnának lopni, illetve ha elkapnák őket, szigorú lenne a büntetés.
  Egymást védik mind, még ha a külvilágnak azt is mutatják, hogy szembenállnak (bal-jobb). Érdekük egy tehetetlen agyonszabályzott, lebutított (pl: 6 vagy 8 általános iskolai végzettséggel is akarnak rendőrgyakornokokat felvenni, kiképezni - EZ RÖHEJ) rendőrség létrehozása, amely úgy táncol ahogy ők fütyülnek.
  A csendőrség régen rendet tartott, mert volt elég hatalma, tisztelték őket, és ebből következően nem mertek szembeszállni velük a bűnözők. Most is egy erős rendőség kellene, tisztes fizetéssel, megfelelő hatáskörrel, megfelelően képzett kollégákkal, jutalmazással, hogy a rendőröknek is érdekük legyen fellépni bűnözőkkel szemben.
  Hozzáteszem, nekem nem is az egyszerű rendőrrel van bajom, mert azokért a körülményekért amiben dolgozniuk kell (üzemanyag, km korlátozás, fizetésével felel a kocsiért, stb.) nem ők felelnek, de sokszor ezek tényezők azok amelyek akadályozzák őket a normális munkavégzésben.
  Erős politikától független (mindegy melyik oldal van kormányon!) vezetőség, megfelelő munkakörülmények, rendes jogszabályok kellenek és akkor majd a bűnözést is vissza lehet szorítani
  Sajnos a törvények ma olyanok, hogy a rendőrség sokszor hiába ér el sikereket, a bűnöző szabadon távozhat, mert a rendőr letartóztatáskor csúnyán nézett az elkövetőre.

  Én úgy érzem példát kell statuálni, mert ha ez így megy tovább, egyszer elszabadulnak az indulatok, és mindenki majd megvédi magát ahogy tudja. Az pedig anarchiához fog vezetni.
  Magyarország a hazám, én itt akarok élni tisztességben, békében, nyugalomban, de ha az az ára, hogy nekem kell megvédenem magam, mert erre az állami szervek nem képesek, megteszem, én készen állok.

  Azt, hogy megadtak mindent gyereknek, hogy érted?
  Én is megkaptam mindent, mégsem lettem bűnöző, de engem megtanítottak az életre, a becsületességre is, mert nem csak megadtak mindent, hanem oda is figyeltek rám. Jó szóval és néha egyéb módon egyengették utam (amit akkor rossz néven vettem), de most már látom eredményét. Elkerültem a rossz társaságot, nem mentem bele semmibe, tisztességben, becsületesen élek, és leendő gyermekeimet is erre fogom nevelni, és ha kell, bármi áron meg fogom majd őket védeni a rossztól.”
 • 13. Hamutipró 2008. október 01. 23:32
  „Tisztelt Hozzászólók!
  Nem védeni akarom az elkövetőket(távol áll tőlem), amit tettek azért példás büntetés jár, de azért ne akarjunk akasztani és lövöldözni.Ha ezért minden tolvajnak ez járna bizony kevés fa és villanyoszlop lenne üres. Loptak ebben az országban sokkal többet is büntetlenűl és vannak ennél sokkal komolyabb bűncselekmények is amit nem megfelelően honoráltak! Az érintett emberek, családok felháborodását megértem, de azért nem kell egyszerre vért kiáltani.
  Egyébként a duó hölgytagját ismertem és úgy néz ki alaposan félreismertem. A szüleit dolgos, becsületes embereknek tartom akik mindent megadtak a gyerekeiknek. Lehet itt hibázták el.”
 • 12. Egy kifosztott család 2008. október 01. 16:01
  „Szívesen kérnék pár percet a rendőröktől ,hogy jól "elbeszélgessek" velük egy kicsit...főleg ,hogy nálunk is jártak...
  Az 5 év meg baromi kevés-de majd jó magaviselet miatt kiengedik őket vagy 2 év múlva.Ezért már megérte nekik!Ingyen kaja,pia,meleg szállás...mi kell ennél több?!Mi meg eltartjuk az ilyen szemeteket!Golyót nekik!!!”
 • 11. sörös 2008. október 01. 10:36
  „Bodonhely környékén is volt egy betöréssorozat nemrég, és állítólag akkor már elővettek egy párost (1 b.helyi férfit és 1 pordányi nőt) illetve rokonságukat. Akkor a trükk az volt, hogy akkor törtek be amikor hosszabb ideig távol volt a tulaj, pl: esküvő, búcsú volt, mert így nyugisan tudtak dolgozni, nem kellett arra számítani, hogy a tulaj korán hazajön. Szintén hozzájuk és/vagy rokonságukhoz köthető a Kisalföld által is lehozott bodzalopás. A bűnlajstrom elég hosszú lenne, de nem ez a lényeg, hanem hogy ezek után még mindig szabadon vannak, nem pedig börtönben, vagy kőbányában, vagy fán, lámpaoszlopon lógva.
  Egyébként azóta a helyi rendőrök jobban figyelik őket, igazoltatják rendszeresen, ezért a népes família feje, feljelentést tett, mert őket "becsületes állampolgárokat" "állandóan" zaklatják a rendőrök.

  Az itteni hozzászólásokból derült ki számomra az elkövetés módja hasonló volt mint Bodonhelyen, hogy itt is kifigyelték mikor nincs otthon senki huzamosabb ideig (pl. nagyobb családi esemény, lakodalom miatt), úgyhogy nem lennék meglepve (sőt én biztos vagyok benne), hogy ugyanazokról a személyekről van szól. Ilyen véletlenek biztos nincsenek.

  Írtam még egy hosszabb lélegzetvételű részt, de aztán rájöttem, emiatt moderálnák a hozzászólásom, úgyhogy inkább megtartom magamnak most, de máshol majd leírom.”
 • 10. Tisztelt "Lakodalmas" 2008. október 01. 09:17
  „Amennyiben vállalnának egy beszélgetést az önökkel történtekről, ami a Kisalföldben megjelenne, kérem küldjék el elérhetőségüket a toth.gyula@kisalfold.hu címre. Köszönettel: Tóth Gyula”
 • 9. Valaki {títók} 2008. október 01. 00:00
  „Na végre!!!Épp ideje volt már neki!!Remélem azt az 5 évet meg is kapják!!!!Én életük végéig bezárnám őket!!!remélem minden jóból kiveszik a részüket a sitten!!!!Jó nyaralást kivánok!!!!! NAGYARCUAK!!!!!!!!”
 • 8. annabella 2008. szeptember 30. 22:46
  „Én Esztert a gyerekkora óta ismerem,és soha nem gondoltam volna hogy valaha is képes lesz ilyet tenni.Azt hiszem erre mondják hogy:"Állóvízben lakik a béka!"”
 • 7. tk 2008. szeptember 30. 21:35
  „Hát ez szerintem annyira nem vicces, de hidd el kiváncsi lennék rájuk én is.”
 • 6. Magdi néni barátnője 2008. szeptember 30. 20:15
  „Nagyon örülök h. barátnőm nyugodtan alszik és nem ébred meg minden zajra .Nagyon örülök h. a mi rendőreink elkapták őket .Keserűség és örök düh marad bennem h.keresztlányunk és férje, ŐK életük legszebb napját ünnepelték és ezek a taknyosok megkeserítették .”
 • 5. FHT 2008. szeptember 30. 20:10
  „"Érdekesség, hogy a kihallgatáskor a nő megkérdezte, hogy mikor kaphatják vissza a pénzüket. Arra a válaszra, hogy majd a bíróság visszaadja a sértetteknek a nő megjegyezte: ,,Ez igazságtalan, mert úgy is többet mondtak be, mint amennyit mi elloptunk".
  Gondolom becsületesen is dolgoztak és azt is hozzárakták ezért a felháborodás. 5 év szabadságvesztés helyett 5 év kötél!!!”
 • 4. Lakodalom 2008. szeptember 30. 19:23
  „Köszönjük az összes rendőr munkáját, külön köszönet Póczik Ottónak és Szabados Leventének, örülünk hogy meglettek azok a szemetek, akik voltak olyan bátrak, hogy elrontottak egy lakodalmat és megkeserítették az ifjú párnak és az egész násznépnek
  az elkövetkező pár napját. Reméljük elnyerik méltó büntetésüket, mert itt nincs senki számára sem párdon!!!
  Üdv egy Lakodalmas”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentkezett a macskát lelövő férfi, fizeti a gyógyíttatást

Győrújbarát - A szomszéd unokája lőtte fejbe nyílvesszővel – állítása szerint véletlenül… Tovább olvasom