Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Előzetesben a Kálóczy téri rablók

Győr - A rendőrség elfogta azt a három fiatalt, akiket a Mosoni-Duna partján lévő szórakozóhelyek környékén elkövetett rablással gyanúsítanak. Nem kizárt, hogy a trió a korábbi, Kálóczy téri támadásokban is részt vett. Az esetekről lapunk is beszámolt.
„Biztonságos lesz a Kálóczy tér?" – ez volt a Kisalföld augusztus 6-án megjelent helyszíni riportja a győri éjszakában tartott razziáról. Tegnap ezzel a címmel hirdette meg a Győri Rendőrkapitányság is azt a sajtótájékoztatót, amelyen a kapitány, Holló Sándor ezredes és az ügy előadója, Horváth Zoltán százados számoltak be három rablással gyanúsított fiatal és orgazdájuk elfogásáról.

Az augusztus első hétvégéjén tartott kiemelt rendőri akció idején is történt támadás Győrben, a Kálóczy téri szórakozóhelyek környékén (Verekedés razzia közben – Kisalföld, augusztus 6., 1., 6. oldal). Az akciók tovább folytatódnak, a támadások miatt elrendelt nyomozás pedig eredménnyel járt.

A rendőrség elfogta a 15 éves győri B. Dávid Patrikot, a 17 éves pannonhalmi Gy. Imrét, az ugyancsak 17 éves győri Sz. Adorján Szilvesztert és a 19 éves pannonhalmi K. Pétert. A fiatalkorú B. Dávidot először tanúként hallgatták ki, a rendőrségen azt a nyakláncot viselte, amelyet 4-én éjjel fél egykor téptek ki a támadók az egyik sértett nyakából a Mosoni-Duna-töltésen. A fiú azt állította, hogy azt úgy kapta egyik barátjától, ezért ellene orgazdaság miatt indult eljárás.

A másik három gyanúsított a kihallgatás során elmondta, jelen volt a bűncselekmény során, de saját bűnösségét mindegyikük tagadta. Abban egységesek voltak, hogy vallomásukban egymásra fogták a bűncselekmények elkövetését. A házkutatások során a rendőrség több, valószínűsíthetően bűncselekményből származó sérült nyakláncot, gyűrűt és medált foglalt le.

Mivel az összebeszélés, a tanúk megfélemlítésének veszélye fennáll, a kapitányság előterjesztésére a városi bíróság elrendelte mindhárom fiatalkorú gyanúsított előzetes letartóztatását. Holló ezredes elmondta: a gyanúsítottak – fiatalkoruk ellenére – nem idegenkednek a garázda, a testi sérülést okozó támadásoktól. Mindhárom fiatalkorú családban él, szülői felügyelet és nevelés alatt állnak, viszont munkát nem végeznek, iskolába csak egyikük jár, ő 15 évesen az általános iskola 6. osztályát végzi.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakítással sikerült az iskolamentés

Tápszentmilkós - Az iskolamentés jól sikerült, az intézményt bővítenünk kellett. Lesznek olyan… Tovább olvasom