Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Előzetesben a 750 milliós áfacsalás gyanúsítottjai

Győr - A gyanú szerint áfa nélkül vásároltak, majd áfával adtak tovább 116 tonna kristálycukrot, ezzel 750 millió forintot tettek zsebre egy betéti társaság tagjai, egyikük győri. Mindannyian előzetesben vannak. A gyanúsítottak tranzakcióihoz köthetően felvetődött 1,5 milliárd forintos pénzmosás gyanúja is.

A felderítésben 104 nyomozó és 12 járőr vett részt, az országban 41 helyszínen tartottak házkutatást

A Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala az APEH regionális igazgatóságával együttműködve három budapesti és egy győri férfi ellen indított büntetőeljárást adócsalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a napokban.

A győri, regionális nyomozóhivatal parancsnoka, Csiszár Csaba őrnagy a Kisalföld érdeklődésére elmondta, a nyomozás eddigi adatai alapján az egyik gyanúsított tulajdonában lévő szlovák bejegyzésű gazdasági társaság különböző magyarországi cukorgyáraktól nettó áron – áfa felszámítása nélkül – vásárolt kristálycukrot azzal a feltétellel, hogy azt külföldre szállítják.

A vámnyomozók egy kisbajcsi raktárban foglaltak le 116 tonna kristálycukrot. Fotó: Tóth Gyula
A vámnyomozók egy kisbajcsi raktárban foglaltak le 116 tonna kristálycukrot. Fotó: Tóth Gyula


A cukor azonban nem hagyta el Magyarországot, hanem a gyanúsítottak által irányított társaságon keresztül már bruttó áron – áfával növelve – adták tovább különböző magyar gazdasági társaságoknak.

Az őrnagy elmondta, a nyomozást Győrből irányította a regionális nyomozóhivatal, abban 104 nyomozó és 12 járőr vett részt, s az országban 41 helyszínen tartottak házkutatást. Az egyik gyanúsított lakásán kábítószergyanús anyagot is találtak a pénzügyőrök, valamint az ügyben érintett egyik telephelyen – a Győr-Moson-Sopron megyei Kisbajcson bérelt raktárban – lefoglaltak összesen 116 tonna kristálycukrot.A gyanúsítottak a fiktív ügyleteikkel megközelítőleg 750 millió forint adóhiányt okoztak a költségvetésnek. Emellett pénzügyi tranzakcióknál felvetődik közel 1,5 milliárd forinttal kapcsolatban a pénzmosás gyanúja is.

A vámnyomozók négy, nagy értékű személyautót – közöttük egy BMW Z3-as kabriót – és egy közel 24 millió forint értékű óragyűjteményt foglaltak le, valamint 10 bankszámlát zároltak. A Győri Városi Bíróság elrendelte a győri és három budapesti gyanúsított előzetes letartóztatását.

Olvasóink írták

 • 12. csingiz 2008. április 15. 19:47
  „4. Á nem, megdolgozott érte. Mindig is egy kissé naiv ember volt...
  Közben tisztáztuk, nem is lehet közöttük a szerkezet.Az ominózus ügyben az elkövetők az itt szereplő fehérgalléros társaságnál sokkal ágrólszakadtabbak voltak, és az időpont sem stimmel. A vezetőjüket meg valami Szerjózsának hívták...”
 • 11. matriné 2008. április 15. 09:41
  „"Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad az ökörnek"! A döglött hal pedig mindig a fejétől kezd bűzleni! Persze ezelet még a "vazze"-sek is tudják, csak a magasröptű eszmecseréhez nem értenek! Ha e sajtó orgánumban volna sport rovat, akkor ott hőzöngenének. Sajnos az olvasók tábora itt is értelmetlenűl meg van osztva. A lényeg az mindig el sikkad és marad az acsarkodás! Igy kerülhet sor arra, hogy a bűnözők melyek nem buknak le azok tele pofával röhögnek posztjaikon. Hisz nem véletlenűl csapták be a választóikat! Ismerve a tehetetlenségüket, melyhez még egyeseknél a tehetségtelenség is hozzájárúl! "vazze"!”
 • 10. Jakab Janos 2008. április 15. 08:16
  „Koszi Colomano.”
 • 9. colomano 2008. április 15. 07:42
  „Jakab János!
  A vazze szócskát Gálvölgyi János tette "halhatatlanná" showjának köszönhetően, aholis két maffiavezér "beszélgetése" közt gyakran elhangzik.
  vazze=b*** meg”
 • 8. nevem senki 2008. április 15. 07:01
  „Érdekes van amire rájönnek ebben az országban, van akik nyíltan végzik az ilyen tevékenységüket (lásd miniszterelnök és csapata - a kormány) illetve a legtöbb megélhetési politikus... nekik szabad... Ezek az emberek sem csináltak semmi mást mint amilyen példát mutattak nekik... Az a bűnük, hogy szerették volna elérni anyagilag azt a színvonalat, amelyet a jelenlegi magyar politikusi réteg... ahogy ők fogalmaznak "politikai elit" leledzik... a többit meg nem írom le...
  Hajrá Magyarország....”
 • 7. Jakab Janos 2008. április 15. 01:52
  „Tuzimado! Mit jelent az a szo hogy "vazze"?
  Az internet jovoltabol mar sok uj magyar szot megtanultam.
  Pl pihizes, telcsizes, kovi ubi, meg mittudomen mi a lofcsi.
  MO-i barataimtol is kerdeztem, de ok se tudjak.”
 • 6. Jakab Janos 2008. április 15. 01:45
  „A lopas, csalas, sikkasztas, mindenutt. Legalabb valami effektiv jovedelmezo agazatok is van MO-on.”
 • 5. Antifletó 2008. április 14. 23:19
  „Miért kellett ezeket a tehetséges üzletembereket becsukni? A kormányban a helyük, úgyis ütül néhány miniszteri hely. A becsületes politikusaink - Gyurcsány, Veres, stb. - között ők is elférnének. Ez sem volt nagyobb balhé, mint amit Feri csinált az öszödi ingatlannal.”
 • 4. Tűzimádó 2008. április 14. 22:49
  „#2.

  A bácsikád is lopta vazze!”
 • 3. honey 2008. április 14. 21:30
  „Igazuk van! Lopni, csalni nagyban kell. Majd kapnak 2 evet, ambol leulnek 1-et, es mindenki el tovabb boldogan. Miert nem nekem jutott eszembe?”
 • 2. csingiz 2008. április 14. 18:55
  „Elnézést, de nincs véletlenül az órák között egy 1932-es Cs. Y. monogramos Doxa gyártmányú, a hátlapjára gravírozott Nagy-Magyarország ábrával? A bácsikám már egy órája ül a gép előtt a képet nézegetve és nagyon gyanús neki hogy az egyiket tőle rabolta el egy martalóc.....”
 • 1. matriné 2008. április 14. 18:36
  „Tették ezt sí maszkok nélkül. Sőt nem is félnek a retorzióktól, mint a rendőr kommandósaink. Igaz Ök csupán a munkájukat végezték nem úgy, mint a parancsot végrehajtók!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi munkák előtt gépszemle

Győr - A közparkokban végzett fűnyírás s az útseprés mellett – a tavaly bevált módszerrel… Tovább olvasom