Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Előzetesbe került a férfi Győrben, akit emberöléssel gyanúsítanak - fotó

Úgy tudjuk, ez az ügy összefügg a mosonmagyaróvári férfi eltűnésével. Egy vasárnap Szombathelyen elfogott férfi a gyanúsított.
Szerda, 16.30 - A gyanúsítottnak több külföldi munkája van 

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akit előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak. 

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta figyelemmel a szökés és elrejtőzés veszélyére, valamint arra, hogy lakókörnyezetébe visszaengedve a tanúk befolyásolásával az eljárás menetét megnehezítené. A gyanúsítottnak több külföldi munkája van, amelyek miatt a bíróság álláspontja szerint a szökés, elrejtőzés veszélye nem zárható ki. 

"A bíróság a határozatának indokolásában kitért arra, hogy már önmagában a bűncselekmény tárgyi súlya is megalapozza az előzetes letartóztatás elrendelését, a gyanúsítás szerinti bűncselekmény ugyanis 10 évtől 20 évig terjedő, illetve akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A döntés jogerős" - közölte portálunkkal dr. Havasiné dr. Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék szóvivője.
 
Fotó: Bertleff András
Fotó: Bertleff András
 
Korábban - Előzetesbe kerülhet valaki a mosonmagyaróvári férfi eltűnése kapcsán - emberölés a gyanú

A Kisalföld értesülése szerint előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölés a gyanú azzal a férfival szemben, akinek előzetes letartóztatásáról délután kettő órakor dönt a bíróság.

"A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 52 éves mosonmagyaróvári férfi eltűnésével összefüggésben. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a nyomozók április 8-án Szombathelyen elfogtak egy férfit, gyanúsítottként kihallgatták és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. 

A nyomozásról - annak érdekeire hivatkozva - bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni" -
közölte megkeresésünkre a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint azt mi is megírtuk, védőfelszerelésben helyszíneltek egy rejtélyes Opelnél Szombathelyen. Komoly bűncselekmény állhat a háttérben, az ügy a győri rendőrökhöz került.

A mosonmagyaróvári Mácsik Zoltán március 31-én kora reggel egy találkozóra indult a Győr és Abda között található benzinkútra, ám nem tért haza. Telefonjai azóta ki vannak kapcsolva, és a kocsijának is nyoma veszett. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt.

Információink szerint Zoltán egy győri férfivel állt munkakapcsolatban, aki tartozott neki az elvégzett munkája árával, és találkozóra hívta a villanyszerelőt, mondván, hogy megvan a pénz.
 
Öt napja egy ilyen fehér Volkswagennel ment a találkozóra Zoltán, ő maga sötétkék munkaruhát viselt. Zoltán családja is nyomozni kezdett az interneten. A kép forrása: borsonline.hu
Öt napja egy ilyen fehér Volkswagennel ment a találkozóra Zoltán, ő maga sötétkék munkaruhát viselt. Zoltán családja is nyomozni kezdett az interneten. A kép forrása: borsonline.hu

A rendőrség eltűnt személyként keresi az ötvenkét éves Mácsik Zoltánt, az ügyben a személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen. Bővebb tájékoztatást a nyomozás érdekeire hivatkozva nem ad a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztály.

A teljes cikket ide kattintva találja >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lángoló gitárok Pannonhalmán - mutatjuk az ingyenes Rock Majális programját

Lángoló gitárok Pannonhalmán - mutatjuk az ingyenes Rock Majális programját
Jön Bill kapitány a legnagyobb slágerekkel! Tovább olvasom