Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Előtérrel bővített táncterem Újvárosban

Több mint 12 millió forintból előtérrel, új teremmel és mosdókkal bővült az Újvárosi Művelődési Ház épülete. Így már a néptáncosok szüleinek nem kell a szabadban várakozniuk.

Már öt éve az Újvárosi Művelődési Ház nagytermében tartja próbáit a Lippentő táncegyüttes. Három korosztályos csoportban mintegy száz gyermek tanulja a néptáncot és egy felnőttcsapat is szerveződött. A szépen rendbe tett tükrös teremben gyakorolnak, ám közvetlenül az udvarról lehetett csak bejutni oda korábban.

Így a szülőknek rendszeresen a szabadban, sokszor hűvösben kellett várakozniuk. Ezért volt nagy szükség az előtérre, amit nemrégiben alakítottak ki a konyha előtti terület lefedésével. Meg is toldották a földszintes épületrészt, hogy mosdóknak, zuhanyzónak is legyen hely.

Az így megnövelt oldalszárny fölé emelet került, ahol a 60 négyzetméteres teremben jelenleg népművészeti kiállítás látható, de foglalkozásokat tarthatnak itt a jógások, a kosárfonók, a filmkedvelők és közlekedési, drámapedagógiai tanfolyamokat szervezhetnek gyerekeknek, felnőtteknek.

Az emeleten egy új termet is nyert az átépítéssel a művelődési ház.
Az emeleten egy új termet is nyert az átépítéssel a művelődési ház.

Pataki András, az intézmény igazgatója arról is beszélt portálunknak, hogy a kibővítéssel a nagyterem egyéb rendezvényeit is méltóbb körülmények között tarthatják meg, például az Újvárosi esték sorozatot, amely idén a nemrégiben elhunyt Bánffy György színművész előadóestjével kezdődött, és más neves művészeket is vendégül látott.

Képünkön Pataki András igazgató. Fotó: B. A.
Képünkön Pataki András igazgató. Fotó: B. A.

Májusban kezdődött el a kivitelezés és nyár végére befejeződött. Az udvar térkövezésével együtt a munkálatok mintegy 12 millió forintba kerültek, a pénzt a győri önkormányzat és az újvárosi részönkormányzat biztosította. Kalmár Ákos, Újváros önkormányzati képviselője elmondta: a közösséget jól szolgáló intézmény működésének színvonala az elmúlt egy évben a környékbeliek véleménye szerint is jelentősen emelkedett. Van igény a programokra, ezért is fontos volt az állagmegóvó fejlesztés szerinte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlék, életrajz, kronológia - a Gönyűi Hajóskrónikában

Elkészült a Gönyűi Hajóskrónika, amely emléket állít a hajózásnak,az örök vizeken utazó… Tovább olvasom