Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Előteremtik a pénzt

A megyei közgyűlés előteremti a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ audiovizuális rendszeréhez szükséges pénzt. A költségek megközelítik a 800 millió forintot.
Az utolsó simítások
A BBMMK rekonstrukciója – többszöri csúszás után – az év végén befejeződik. A tervek szerint december 18-án tartják a ház műszaki átadását, amelynek felújítása a jelenlegi számítások szerint mintegy 780 millió forintba kerül.

A tulajdonos – a megyei önkormányzat – négy évvel ezelőtt 480 millió forintot nyert a rekonstrukcióra, ezt az összeget az óta többször is kiegészítette. Az már tavaly látszott, hogy csaknem 130 millió forint így is hiányzik a teljes renováláshoz, a közgyűlés többségének akarata szerint azonban ezt az összeget kisebb-nagyobb részletekben előteremtették.

Legutóbb az április 17-i rendkívüli közgyűlésen (Kisalföld, április 18.) döntött a testület arról, hogy a mobil színpadtechnika beszerzéséhez 14,5 millió forintra pályázik, az önkormányzat pedig hozzátesz ehhez az összeghez 12 és fél milliót.
Két hónappal később, júniusban (Kisalföld, június 22.) pedig arról határozott: nem vesz vissza a tervekből, hanem a teljes beruházás költségét vállalja.

Most olcsóbb beszerelni
A mobil színpadtechnika esetében azzal érveltek a közgyűlési tervezetet készítők, hogy beszerelése a színházterem építésével párhuzamosan jóval egyszerűbb és olcsóbb, mintha a termet előbb elkészítenék, s csak utána (mire a pénzt előteremtik) szerelik be a technikát. A testület múlt hét pénteki (október 4.) ülésén az audiovizuális rendszerhez szükséges fedezet biztosítására kellett igent mondaniuk a tagoknak.

Az ok itt is hasonló volt. A közgyűlési döntésre azért volt szükség, mert a Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán nem sikerült pénzt nyerni erre. Az új helyzet alapján az audiovizuális rendszerhez szükséges fedezetet csak úgy tudja elő teremteni a megye, ha lemond a gyógypedagógiai szolgáltató tervezett felújításáról, az önkormányzati hivatal költségvetéséből is elvon egy adott összeget, amihez saját forrásból még hozzátesz.
(A konkrét összeg azért nem publikus, mert a rendszer megépítésére és beszerelésére csak most ír ki pályázatot a megye, annyi min denesetre tudható: sok millió forintról van szó.)

 A gyógypedagógiai szolgáltató felújítása egyelőre azért marad el, mert a kivitelezők jóval magasabb árat ajánlottak volna, mint amennyit a megye erre szánt.

 

 

Októberben talán nyit a központ
Ismét terítékrn a BBMMK
Rendkívűli közgyűlés a megyeházán

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esterházy a könyvszalonon

A kiadók egymás után jelentkeznek, és a szervezők néha már azt sem tudják, hol helyezzék el őket. A… Tovább olvasom