Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Előnyök a várossá lett Téten

A fúvószenekari hagyományairól ismert Tét nemrégiben hangosan ünnepelte meg előléptetésének második évfordulóját. A város "menetrendszerűen" halad a térségi központokra jellemző fejlődés útján, a lakosok összefogásának köszönhetően.
Tavaly karnevállal, idén fúvósfesztivállal ünnepelte várossá avatásának évfordulóját Tét. A lakosok tíz zenekar háromszázötven zenészét egyszerre hallgathatták, mert együtt is előadtak néhány számot. Hogy még nagyobb legyen a mulatság, akárcsak az elmúlt évben, idén is egybekötötték a „születésnapot" a szervezők az elszármazottak, azaz a Tétiek Baráti Körének találkozójával. A hazalátogatók pedig ismét örömmel állapították meg, amit a helybeliek nap mint nap tapasztalnak, hogy mennyit fejlődött a település.

Ismét a polgárosodás útján

Szabó Ferenc polgármester úgy véli: megint a polgárosodásnak azon az útján halad Tét, amit 1951-ben a járási székhely cím elvétele szakított meg. És felsorolta azokat a terveket, amelyeket a várossá válás óta a lakosok érdekében a képviselő-testület megvalósított. Az önkormányzatnak ugyanis sikerült működőképessé tennie a helyi építési hatóságot, a gyámügyet és az okmányirodát. Egy biztosító is fiókot nyitott a településen, ahol a munkahelyek száma folyamatosan gyarapodott. Elkészült a közvilágítás korszerűsítése és a díszvilágítás; az iskola új külső burkolatot kapott egy felajánlásnak köszönhetően. Új sportág is meghonosodott Téten, a fiatalok vívni tanulnak és gombamód szaporodnak a településen a civil szervezetek.

Magasabb rang, több feladat

Kilenc utca aszfaltozása készült el az elmúlt két év alatt és nyolc kilométernyi külterületi út. Sikerült olyan parkolóhelyet kialakítani, amely a legjelentősebb vállalkozáshoz, a templomhoz és a piachoz is közel van. Esti gimnázium is működik a településen és idén megnyílt a kerékpáros-fogadó.
A magasabb közigazgatási rang a sokoróaljai település térségszervező tevékenységét ismerte el. Ám az önkormányzat tovább akarja erősíteni ezt a szerepét. Megvett két ingatlant – az áramszolgáltató és a hajdani téesz épületét –, hogy olyan újabb hivatalokat tudjon kialakítani, amelyekben a környéken élők anélkül rendezhetik ügyeiket, hogy a megyeszékhelyre kellene utazniuk. A polgármesteri hivatalba tizenegy új számítógép került. Ezek szintén a gyorsabb, pontosabb ügyintézést szolgálják. A helytörténeti múzeum kivitelezése a végéhez közeledik. És remélhetőleg az elkövetkezőkben sem csökken a fejlődés lendülete, mert az önkormányzat minden adódó pályázati lehetőséget igyekszik kihasználni.

Kapcsolódó cikkek.

Tét, a születésnapos város (2002-08-28) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkéntes egészségmegőrzés

Az október 4-én nyíló új győri termálfürdőtől sokat vár a reumatológus szakorvos is, mindenekelőtt… Tovább olvasom