Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Elöntötte a társasház pincéjét a szennyvíz

Győr - A pincét elöntő szennyvíz miatt hívta fel szerkesztőségünket Bezselics László, mert a Fehérvári út 5. szám alatti társasház vezetékei, amelyek a szomszédos régi gyárépület alatt vezettek, megsérültek. Ott ugyanis új áruházak épülnek.
– Az rendben van, hogy a szolgáltató szivattyút küldött a helyszínre, azzal igyekszik eltávolítani a pincénkből a nem kellemes szagú folyadékot, ami rendesen ellepte. De egyelőre nem sok sikerrel, még mindig áll a szennyvíz, viseljük annak minden érezhető és nem érezhető következményét, a fertőzésveszélyt. És mindez valószínűleg azzal függ össze, hogy a társasházunk szomszédságában bontási munkálatok kezdődtek. Kérem, nézzenek utána, miért kell ezt elviselnünk, mit lehetne tenni – hívta szerkesztőségünket Bezselics László a Fehérvári út 5. szám alól. Ezért megkerestük Tóth Lászlót, a Pannon-Víz diszpécserszolgálatának vezetőjét, aki már tudott a problémáról, és az is hamar kiderült, hogy az elmúlt napokban kiszáradt a pince, ott most már nem áll a szennyvíz.

Elöntötte a társasház pincéjét a szennyvíz Fotó: Krizsán Csaba

A szakember tájékoztatása alapján az említett társasház szomszédságában bontási munkálatok kezdődtek, amelyek építkezéseket készítenek elő. Valóban ezzel függ össze a panasz. Ugyanis a bontást végzők váratlanul szembesültek azzal, hogy a lakóépület szennyvízvezetéke az építési területen vezet keresztül. Mivel ez nem volt jelölve, erre nem számítottak, a munkagépek összetiporták, összetörték azt. Ezek a tönkretett vezetékek nem a Pannon-Víz kezelésébe tartoznak, hiszen magánterületen haladnak.

Az előállt helyzetben a vízmű csupán a lakók iránti együttérzésből telepített szennyvízátemelőt és próbálta megoldani a régi és az új területtulajdonos, valamint a munkálatokat végző kivitelező által előidézett problémát.

A végleges megoldás új gyűjtő- és bekötővezeték terveztetése és kivitelezése lehet. Ezek költségeinek viseléséről a helyzetet előidézőknek kell megállapodniuk a társasházakkal.

Körforgalom, üzletek épülnek

A Graboplast győri központi irodaépületével szemben a volt szövödei üzemnek – amit már korábban eladtak – elkezdődött, lassan be is fejeződik a bontása. Két új bevásárlóközpont épül ott: megnyílik Magyarország első Möbelix bútoráruháza és egy Aldi üzlet is. A beruházások miatt a csomópontban körforgalom kialakítása szükséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adófizetési halasztást kérnek a győri cégek

Háromszor annyi győri cég kért adófizetési halasztást az első negyedévben, mint tavaly ilyenkor.… Tovább olvasom