Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Eloltott tüzek, megmentett életek

A napokban értékelte a Győri Önkormányzati Tűzoltóság tavaly végzett munkáját a szervezet parancsnoka.
A napokban értékelte a Győri Önkormányzati Tűzoltóság tavaly végzett munkáját a szervezet parancsnoka, Hullámos László ezredes. A parancsnok elmondta, a káresetek száma több mint kétszeresére emelkedett az előző évhez képest. A lakosság állampolgári kötelességből, illetve tűzvizsgálatra 52, már eloltott tüzet jelentett be. A győri tűzoltók 55-ször nyújtottak segítséget szomszédos tűzoltóságoknak. Az összes vonulást figyelembe véve a győri járművek átlagosan napi négyszer hagyták el a laktanyát.

A segélykérő hívások döntő része, 712 káresetekre vonatkozott, 427 alkalommal tűzhöz kellett kivonulniuk. A haváriahelyzetek felszámolása során jelentős fizikai, pszichikai igénybevételt jelentő események közül Hullámos László ezredes többek között megemlítette a március végi és az augusztus eleji felhőszakadásokat. Ezeknél több mint 300 vízszívatáshoz riasztották a győri és a környékbeli tűzoltókat.

Augusztus 30-án a megyei rendőr-főkapitányság bűncselekmény felderítésében kérte a győri tűzoltók segítségét, amikor Ságon egy 35 méter mély kútból kellett két megölt embert felhozni. Nagy erőket és megfeszített munkát kívánt a lánglovagoktól, amikor december 30-án a nagy hóesés és a viharos időjárás okozott tömeges balesetet az M1-es autópályán. Akkor egy, a mentésben részt vevő tűzoltó megsérült, egy török kamion pedig a vízszállító járművet törte össze.

A tűzvédelmi helyzet javítása, valamint a tűz- és káresetek megelőzése érdekében 254 ellenőrzést tartottak a parancsnokság tűzmegelőzési munkatársai. Ellenőrzéseik során 193 alkalommal a létesítmény teljes egészére kihatóan és a tűzvédelmi előírások teljes skáláját vizsgálva végezték munkájukat. Ezen tevékenységük során 946 szabálytalanságot tártak fel, összesen 43 alkalommal éltek a nem éppen népszerű bírságolással.

A szakmai feladatokat az elmúlt évben 633 millió forintból kellett elvégezniük. A győri tűzoltók szakmai felkészültségét bizonyítja, hogy az országos és megyei szakmai versenyeken számos első és dobogós helyet szereztek.

A szervezet létszámhelyzetét értékelve Hullámos László elmondta: tavaly kilenc újonc tűzoltó került a testületbe, heten távoztak nyugdíjazás miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres téli államvizsgák

A Széchenyi István Egyetem téli államvizsga-időszakában 20 szakon 368 hallgató diplomázott le. Tovább olvasom