Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Előleget adtam lakásfelújításnál - Kötelező lett volna szerződést kötni?

Olvasóink lakásfelújítással kapcsolatos fogyasztóvédelmi panaszait gyűjtjük össze és a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda válaszaival együtt jelentetjük meg ezeket.
 

Kisebb lakásfelújítással bíztam meg egy vállalkozást. Mivel nem sok munkáról van szó, azt gondoltam, elég a szóbeli egyeztetés és azért adtam előleget is. Kötelező lett volna szerződést kötni?


Az előleget nem kötelesek a felek írásba foglalni, ez csak a foglalónak feltétele. Kizárólag saját biztonsága, az ügy átláthatósága miatt lett volna érdemes az írásbeliséghez ragaszkodnia olvasónknak. Tanúk hiányában nehéz igazolni a szóbeli egyeztetés feltételeit. Segítség lehet, ha a pénz átadásáról számla készült. Ezzel már egy ígért szolgáltatást, ha közvetve is, de tud igazolni. Ha a vállalkozás végül rendben elvégzi a munkát, akkor annak mindenképp legyen írásos nyoma és készüljön számla is. Ez akkor bír nagyobb jelentőséggel, ha valamilyen javító-karbantartó munkát is végeznek a felújítás során. Ekkor bruttó húszezer forintos ár felett hat hónapon belül a vállalkozást jótállási kötelezettség terheli. Emellett az elvégzett egyéb munkákért is felelősséggel tartozik a kellékszavatosság és a hibás teljesítés vélelme alapján.
Fogyasztóvédelmi tanácsadás
A Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda Győrben, a Bajcsy-Zsilinszky út 44. szám alatt hétfőn és szerdán 13.30 és 17.30, kedden, csütörtökön és pénteken 8.30 és 12.30 óra között tart nyitva (30/891-6625, gyor@versenyugyi-tanacsadoiroda.hu).

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld-fotópályázat: a zúzmarás ösvény nyert februárban

Kisalföld-fotópályázat: a zúzmarás ösvény nyert februárban
A mihályi Pintér András soproni hegyekben készült fotója tetszett a legjobban a Kisalföld zsűrijének… Tovább olvasom