Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Előkészítik a város legnagyobb beruházását

A MÁV-val egyeztetve kezdi meg Győr az eddigi legnagyobb beruházását. Noha már tart a nyári, közgyűlési szünet, a városházi apparátus dolgozik a 6,6 milliárdba kerülő Tihanyi Árpád úti közúti aluljáró előkészítésén, kezdés 2005 tavaszán.
Jövő év júliusában kezdődik meg a MÁV győri pályaudvara együttesének felújítása. Az állomás épületének korszerűsítése mellett tartalmazza a fejlesztés a biztosítóberendezés, a teljes vágány és felső villamos vezeték átépítését.

Az uniós ISPA-forrásból megvalósítandó nagyszabású fejlesztés befejezésének határideje 2006 októbere. Ehhez a munkához kell alkalmazkodnia Győrnek a Tihanyi Árpádi úti, vasút alatt átvezető kétszer kétsávos közúti aluljáró építésének megkezdésével. Ahhoz, hogy a munka jövő tavasszal elkezdődhessen, a városházának mondhatni már mostantól hajráznia kell.

A 6,6 milliárd forintba kerülő fejlesztéshez addig ki kell írni a nemzetközi kivitelezési pályázatot, engedélyeztetni kell azt... „Kemény munkával a szűkös időbe is belefér ez" – mondta Eredics Imre alpolgármester a győri városházán tegnap tartott sajtótájékoztatón.

Győr külső forrásból valósítja meg eddigi legnagyobb beruházását, annak legkedvezőbb formájáról kell majd dönteni. A beruházás kezdési ideje bizonyos, a megvalósításban azonban érhetik meglepetések majd az építtetőket – mondta az alpolgármester. A régi közműtérképek ugyanis kevésbé megbízhatók. A fejlesztés megvalósításában a MÁV a legteljesebb együttműködést ígérte.

A sajtótájékoztatón az alpolgármester beszámolt arról, hogy a városházán megkezdődött az új informatikai rendszer megvalósítása. Az első lépcső próbaszerű működtetése is hónapokig tart, s folyamatosan terjesztik ki a rendszert az apparátus munkájának egészére. Az új informatikai rendszerhez pályázattal nyert pénzt a város és a későbbiekben is hasonló forrásra számít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reflex kontra bevásárlócentrum

A volt Rába-gyár helyén, a Budai utcában épülő bevásárlóközpontnak egyelőre híre-hamva sincs, mert a… Tovább olvasom