Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Előbb családokat, aztán cégeket várnak

Lakópark kialakítása, ipari területfejlesztés, közös turisztikai program a környező településekkel – bőven szerepelnek új tervek, elképzelések a péri gazdasági-turisztikai programban. Herold Ádám polgármester szerint ehhez a lehető legjobb helyen van a település.
Alig több mint tíz kilométer Győr, öt az autópálya, másfél órán belül elérhető három főváros – kell ennél jobb indulás a fejlődéshez? Talán csak az okos tervezés és a pontos elképzelések, Pér önkormányzata azonban, mint azt Herold Ádám polgármestertől megtudtuk, ezeknek sincs híján. A falu gazdasági-turisztikai programjában a közelgő nagyszabású reptérfejlesztés az elsődleges – már nem kérdés, hogy lesz, csak az, pontosan mikor és kivel –, rögtön ezt követi a reptér szomszédságába tervezett gazdasági és iparterület fejlesztése. „Többet nyújt majd, mint egy átlagos ipari park, és nem csak a repülőtér miatt" – ennyit árult el Pér első embere a tízéves, négylépcsős, zöldmezős beruházásról. A várhatóan 20–30 cégnek helyet adó parkban a termelő- és kutatóvállalkozások kerülnek előnybe.

Herold Ádám polgármester

A Péren letelepedni vágyó családok azonban már biztosat tudhatnak: a falu déli részén kialakított új lakóterületen már kiparcellázták azt a több mint hatvan telket, ahová az új lakókat várják. Az összközműves telkek elől már csak az aszfaltos út hiányzik, s tekintve, hogy évi 15–20 családdal gyarapszik a település, a falunak nem kell tartania az elöregedéstől. Annál is inkább, hogy a statisztikák szerint a munkaképes, azaz 19–62 év közötti lakók jelentős többségben vannak, s 2008-ra 30–40 újszülöttet várnak.

Olvasóink írták

  • 2. Antal 2008. április 22. 13:58
    „El ne add nekik:))))
    Ha kell, és szükségük van rá, kérd meg az árát.”
  • 1. tricse 2008. április 22. 08:26
    „Üdv!

    Périektől kérdezném,hogy a felparcellázott terület,a leendő lakópark, Sághalomalja felé tart-e? Ugyanis ott nekem van egy kertem a Bercel dülőben és fura hogy most meg akarják venni --igaz potom pénzért--mikor eddig senkinek se kellet:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turisztikai fejlesztések: egyedül nem megy

Pannonhalmával és Győrsággal együtt készül Pér a turisták odavonzására, többek között egy… Tovább olvasom