Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Előállító-fogda 20 millió forintból

Egyidejűleg tizenegy őrizetbe vett személy befogadására alkalmas előállító-helyiséget adtak át kedden a Győri Rendőrkapitányság, korábban igazgatásrendészeti feladatokat ellátó épületrészében.
illusztráció
Az előállító-egység átadásával megszűnik az a korszerűtlen helyzet, hogy a győri kapitányság rendőrei által előállított személyeket a megyei főkapitányság központi fogdájában helyezték el, s a kihallgatásokra minden alkalommal onnét szállították át őket a kapitányságra.
A keddi átadáson dr. Szabadfi Árpád ezredes, megyei főkapitány elmondta, hogy a beruházás több mint 20 millió forintba került. Az uniós csatlakozás előtt mindenképpen emberibb környezetet akartak teremteni az előállítottaknak.

Az újonnan kialakított létesítményben külön lehet elhelyezni a női és külön a férfi fogva tartottakat, akik a jelenlegi törvény szerint legfeljebb 12 órát tölthetnek el előállításban. Ennek letelte után vagy őrizetbe kell venni vagy szabadítani kell őket.
A város rendőrkapitánya, Holló Sándor alezredes elmondta, hogy nagy szükség volt már az előállítóra, ahová a bűncselekmények, garázdaságok elkövetőit, vagy akár a futballhuligánokat helyezhetik majd el. Az előállítóban nincs szükség közvetlen személyi őrzésre, ugyanis az ott elhelyezetteket az ügyelet kamerákon keresztül figyeli, a biztonságról elektronikus rendszer gondoskodik. Ha valamelyik fogva tartottnak gondja van, csengővel jelezhet, de akár zuhanyozhatnak is.

Lift sérülteknek

A tegnapi átadáson mutatta be Szabadfi ezredes azt a liftet is, amit közel 7 és fél millió forintból építettek a mozgáskorlátozottak számára. Így ők is az utcaszintről könnyen feljutnak a kapitányság magasföldszintjére, ahol ügyüket intézhetik vagy bejelenthetik sérelmüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adókedvezmény munkahelyteremtőknek

Helyiadó-kedvezmény biztosításával próbálja ösztönözni a győri önkormányzat a vállalkozásokat arra,… Tovább olvasom