Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Előadás az 1956-os győri eseményekről

Wennesz László, Fehérváry Zoltán és Bükki Lajos előadást tartottak általános iskolák 8. osztályosainak, diákoknak és tanároknak az 1956-os győri eseményekről.
Wennesz László, a rendezvény szervezője, Fehérváry Zoltán az '56-os győri események előadója és Bükki Lajos a győri forradalmi események ismertetője. Wennesz László 55 éve őrzi az 1956 október 23–november 4 között készült felvételeit, amelyet most megnézhettek a diákok.

Délután 17 órakor kezdődött a fotókiállítás, a megemlékezést Somogyi Tivadar alpolgármester nyitotta meg. Márai Sándor Mennyből az angyal drámai hangulatú 1956-os versét Richter Hanna szavalta. Balogh Eszter az Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola tanárnője énekszámmal emlékezett '56-ra. Befejezésül Jáki Sándor bencés atya közös imádsággal az '56-os hősökre emlékezett.

Galéria! Fotók: Szük Ödön


A megemlékezésen itt volt Imre Móré, aki '56-ban Budapesten joghallgató egyetemista volt.

A képek megtekintése után felhívja a figyelmet, hogy a fiatalok most szabadságban élhetnek '56 szellemében. Az '56-ban disszidáltak csak az életüket mentették.

Jáki Sándor Teodóz elhozta Vitéz Máthé Mária múzeumban őrzött vérfoltos ruháját és utolsó kézimunkáját, akit 1956 október 26-án a börtönnél agyonlőttek az ÁVO-sok negyed magával, akinek sírja az újvárosi temetőben van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köztemetői felújítások Győrben

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából, a Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó… Tovább olvasom