Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Élő festészet a kastélyban

Győr-Ménfőcsanak - Egész napos programmal ünneplik a festészetet október 20-án a Bezerédj-kastélyban. A rendezvénnyel a művészet jelentőségére akarják felhívni a figyelmet a szervezők.

Színes összeállítással emlékeznek meg a festészet napjáról a ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban. A „Vászontól az alkotásig – élő festészet a gyerekekért" című rendezvény délelőtt 10 órakor a programon részt vevő alkotók élő festészeti bemutatójával kezdődik. Közben a gyerekek Kisteleki Zoltán Csöpp Színházának „Kiskakas" című előadását láthatják. A felnőtt érdeklődők – többek között – a „Művészetek helye a könyvtári állomány rendszerében" című foglalkozáson vehetnek részt, amelyet Nagy Emilné és Horváth Gábor vezet. Délelőtt 11 órától – Lázárné Verebes Ilona vezetésével – különböző művészeti korok festőtechnikáival ismerkedhetnek meg a vendégek.

Déltől alkotósarok – vidám akvarelles nap, vizes technikák (csepegtetés, fújás, buborékolás) – várja az alkalmi „művészeket" Kállai Krisztina szakkörvezető irányításával. Délután 3 órakor kiállítás nyílik a festészet napján helyben készült alkotásokból. Köszönetet mond dr. Hegyi Ilona, az I. Győri Kiwanis Klub titkára.

A jótékony célra felajánlott művek bevételével a klub a beteg és hátrányos helyzetű gyermekek körülményeinek javítását támogatja.
A ménfőcsanaki festészet napján helyben alkotó művészek: Balogh Attila Lajos, Budai László, F. Csapó Irén, Gui Demeter, Gyurácz N. Teréz, Horváthné Gál Anna, Kisteleki Margit, Kisteleki Zoltán, Kovrig Miklós, Lappints Csaba, Milanovich Lászlóné, Pfilf Éva, Sudár Éva, Szabó András, Szilágyiné Jéger Teréz és Vecsey Irma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A parkban szívta a füves cigarettát

Győr - Eredményes a Kálóczy téren bevezetett fokozott rendőri jelenlét. A hétvégén tartott… Tovább olvasom