Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Elnöki emlékérem a bencés perjelnek

Pannonhalma–Budapest - Sólyom László elnöki emlékéremmel tüntette ki Hortobágyi T. Cirillt, a pannonhalmi főapátság perjelét. A bencés szerzetes a közösség gazdasági életének újjászervezéséért kapta az elismerést.
A bencés rend életében a rendszerváltás óta eltelt két évtized eredményei – így a példaértékűen újjászervezett gazdaságuk – mögött közösségben végzett munka áll. Az 50. születésnapja alkalmából, kiemelkedő tevékenységéért elnöki emlékéremmel kitüntetett Hortobágyi T. Cirill perjel ezért hangsúlyozta lapunknak: ez az elismerés nemcsak neki, hanem munkatársainak is szól.

– Az elmúlt húsz esztendő legnagyobb léptékű – egymilliárd forintos – beruházása Pannonhalmán az apátsági szőlészet, borászat újjászületése volt. Emellett hasonlóan fontosak a több szakaszra tervezett turisztikai fejlesztések is – említette a perjel, majd hozzátette: – Népszerűek az apátsági termékek – borok, gyógyteák, levendulaolaj, csokoládék, borecet, likőrök, szappanok – is, amelyek mindegyikénél a több száz éves hagyományt, még ha olykor megújítva, de a régi recepteket tartjuk szem előtt. És ne feledkezzünk el kiadványainkról – könyvek, CD, DVD – sem!

Hortobágyi T. Cirill perjel a Sándor-palotában vette át a tevékenységét elismerő elnöki emlékérmet Sólyom László köztársasági elnöktől.
Hortobágyi T. Cirill perjel a Sándor-palotában vette át a tevékenységét elismerő elnöki emlékérmet Sólyom László köztársasági elnöktől.

Terveikből Hortobágyi T. Cirill példaként megemlítette: a jövőben gázról biomassza-tüzelésűre korszerűsítik az apátság fűtési rendszerét, illetve a turisztikai fejlesztések részeként most éppen a kosarasdombi vendégházuk épül.

– Az ötven esztendő kegyelem. A három évtized, amit szerzetesként szolgálhattam, adomány. Ezért adok hálát minden imámban Istennek, és azért a közösségért, amellyel naponta együtt imádkozhatok, amelynek tagjai értem imádkoznak – hangsúlyozta végül a kitüntetett szerzetes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerda délután helyezik örök nyugalomra Balla Icát

Tisztelői, barátai, művésztársai február 25-én, szerdán délután 3 órakor kísérik utolsó útjára Balla… Tovább olvasom