Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Élménybeszámoló Dzsungáriáról

Holnap este 9 órától zenés-filmes-dumás élménybeszámolóra hívják az érdeklődőket a Rómer-házba.
Az előadáson a dzsungáriai turné résztvevői mesélnek nem mindennapi kalandjaikról.

Történt ugyanis, hogy augusztus utolsó két hetében a Mediawave fesztivál népzenei, néprajzi, földrajzi szempontból is különleges csapata Északnyugat-Kínába, azon belül Dzsungáriába utazott.

A fesztivált a moldvai csángó zenét játszó, táncházas körökben és a Rómer-házban is nagyon népszerű Fanfara Komplexa zenekar speciális felállása (Sófalvi Kiss Csaba – szaxofon, furulya, Bede Péter – szaxofon, furulya, Földi Lehel – furulya, Benchea Gráci – dob, Fábri Géza – koboz, ének, Ivanovics Tünde – ének, tánc, Deésy Gábor – tánc) képviselte.

A csapat másik részét a turnéról és Dzsungáriáról készülő dokumentumfilm, a „Turfán – Sivatagi ótörök kultúrák a Selyemút mentén" készítői: Silló Sándor, Váradi Gábor, Hartyándi Jenő és Hartyándi Flóra, valamint a világhírű etnofotográfus Kása Béla alkották. Szombati élménybeszámolójukat zenével, vetítéssel színesítik és természetesen nem maradhat el a tánc sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tél még nincs, kátyú már van

A tél csak most kezdődik, de már kátyúsak az utak Győrben. Győr 2 millió négyzetméternyi saját kezelésű útfelülettel rendelkezik; az elmúlt évben ennek 5 százaléka károsodott, vagyis 100 ezer négyzetmétert tettek ki a lyukak. A város közgyűlésének a kemény tél miatt 200 millió forintos többletkiadásról kellett döntenie, hogy eltüntethetők legyenek az utak balesetveszélyes kátyúi. Tovább olvasom