Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Élmény lesz, ha kész lesz

A város eddigi legnagyobb beruházásának, a termálfürdő építésének jelenlegi állásával ismerkedtek a szakemberek szerdán Győrben. A projekt felelőse, Jungi Csaba alpolgármester elmondta, hogy a teljes, 6 milliárdos projekt első üteme 2,5 milliárd forintba kerül, amihez a teljes összeg rendelkezésre áll.
(illusztráció)
A város közel 1,5 milliárd forint saját részből és a Széchenyi-terv-pályázaton elnyert 977 millió forintos összegből fedezi a költségeket. A közbeszerzési eljárást követően elkezdődtek a termál- és élményfürdő építkezési munkái.

Tartható a határidő

– Annak ellenére, hogy az árvíz miatt le kellett állni a munkálatokkal, minden remény megvan arra, hogy az első ütem jövő nyáron, július elsején átadásra kerül. Ehhez megfeszített munkára van szükség, de a kivitelező, az Integrál-H garanciát jelent arra, hogy az előírt határidő tartható lesz. Mindemellett a terület kiállta a próbát, ugyanis a mindenkori legmagasabb árhullám mellett sem került víz az építési területre – tudtuk meg Jungi Csabától.
– Olyan szakmai koncepcióval készülünk a jövő nyári megnyitóra, hogy addigra ne csak az épület álljon, de a gyógyulni, illetve szórakozni vágyó vendégeket már kiképzett, kvalifikált szakemberekből álló csapat fogadja. A vendégekben az a kép alakuljon ki, hogy értük is érdemes legyen Győrbe jönni. S mindez vonatkozzon a gyógyfürdőtől az élményfürdőig, a gyógymasszőröktől a fizikoterápiás kezelésekig és a sportolási lehetőségekig mindenre – mondta Kovacsics Imre, a Magyar Masszőr Egyesület elnöke.
Dr. Szanyó Ferenc, a Petz Aladár megyei kórház reumatológiai és mozgásszervi rehabilitációs osztályának vezetője kifejtette:
– A mozgásszervi betegség népbetegség, kezeléséhez a gyógyszeres és egyéb eljárások mellett a gyógyvíz és a speciális módszerek rendkívül hatásosak.
S ebben a városban az elmúlt évtizedekben erre nagyon kevés volt a lehetőség. A gyógyítás mellett nagyon fontos az is, hogy a termál-, gyógyfürdő segít a látogatóknak megelőzni ezeket a betegségeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arab lovak fesztiválja

Tíz-húszezer eurót érő négylábúak tulajdonságait értékelték szakértők az arab lovak nemzetközi… Tovább olvasom