Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Elment Szücs Jenő, egy igazi lokálpatrióta

˝Legtöbben csak Szücs Bombaként ismertük őt Győrben, azt a jó kedélyű, vidám fickót, akinek mindig volt mindenkihez egy jó szava.˝

Csütörtökön 18.30-kor Győrben a DAC pályán gyertyagyújtás tart az ETO Futsal Club a közelmúltban elhunyt Dr. Szücs Jenő "Bomba" emlékére.

"Bomba" az égiekhez szerződött

Súlyos betegségben, 69 éves korában elhunyt dr. Szücs Jenő legendás győri sportorvos.

"Bomba", ahogy sokan emlegették, édesapja példáját követve fiatalon kezdett sportolni. Tizenhat évesen már az ETO-ban kézilabdázott, aztán kosárlabdázott. Később orvosi diplomát szerzett, a győri kórház baleseti sebészetén kapott munkát, de a sport életének fontos része maradt.

Sokáig, 24 éven keresztül dolgozott a város élvonalbeli futballklubjánál, az ETO-nál. Tudását, tapasztalatát a győri női kosarasoknál és a korábban NB II-es DAC-nál is kamatoztatta. Nyugdíjasként sem tudott elszakadni a pályától, a Gyirmót sportorvosa lett, s több éve az élvonalbeli győri futsalcsapat játékosait is gyógyította.

Megszállottsága, közvetlensége miatt mindenhol tisztelték, szerették. Tavaly Pro Urbe díjat vehetett át a futsalcsapattal, és a várostól Szent László-érmet is kapott a győri sportéletben hosszú időn keresztül végzett önzetlen, elkötelezett orvosi munkájáért. Ekkor már küzdött a gyilkos kórral, élete legnehezebb meccsét vívta... Ezrek aggódtak érte, miatta.

Azt mondta, ez még nagyobb erőt ad neki. Bár orvosként tudta, mivel kell megküzdenie, ahogy soha semmit, ezt sem adta fel. Egyszerűen ultimátumot adott a betegségnek. „Muszáj is ezt tennem, mert azt vettem észre, sokan ragaszkodnak hozzám és sokan számítanak rám" – mondta korábban. A január már ismét a pálya szélén köszöntött rá. Jobban lett, a futsalosokat még külföldre is elkísérte. A betegség azonban nem hagyta magát, újra lesújtott, s végül legyőzte őt. „Bomba" azonban nem halt meg, csupán egy új, égi csapatba igazolt...

Elhunyt a legendás sportorvos

Súlyos betegségben, 69 éves korában elhunyt dr. Szücs Jenő legendás győri sportorvos.

"Bomba", ahogy sokan emlegették, több mint két évtizeden keresztül dolgozott az ETO-nál, de a zöld-fehéreken kívül több győri klubot is segített. Utoljára a Rába ETO futsalcsapatánál és a Gyirmótnál tevékenykedett. Dolgozott korábban a férfi kézilabdázóknál, a női kosarasoknál és a DAC futballcsapatánál. Nádorvárosiként mindig is kötődött utóbbi kék-fehér klubhoz, emlékére az egyesület Pápai úti sporttelepén ma 18.30 órakor gyújtanak gyertyát.

Elment Szűcs Jenő, egy igazi lokálpatrióta

Dr. Szücs Jenő ízig vérig győri volt, sőt városunk ikonikus figurája, akit így vagy úgy, de szinte minden győri ismert. Sajnos az elmúlt években már a betegséggel küzdött, de kedves személyiségét és humorát még akkor sem vesztette el.

Dr. Szücs Jenő 1944. november 23-án Győrben született, itt végezte általános és középiskolai tanulmányait is, orvosi diplomáját pedig a Budapesti Orvostudományi Egyetemen szerezte. A sportsérülések gyógyítása mellett egy életre elkötelezte magát, több mint két évtizeden keresztül dolgozott az ETO-nál, de ezután sem tudott elszakadni szakmájától, tudásával több győri klubot is segített, utoljára a Rába ETO futsalcsapat és a Gyirmót FC együttesének szolgálatában állt.

Legtöbben csak Szücs Bombaként ismertük őt, azt a jó kedélyű, vidám fickót, akinek mindig volt mindenkihez egy jó szava, és őszintén tudott nevetni az élet fonákságain. A győri sportvilág persze nem csak ezért szerette és tisztelte őt, hanem a város sportja iránti elkötelezettsége, szakmai felkészültsége és segítőkészsége miatt is. Önzetlen, elhivatott munkásságát nem véletlenül jutalmazta Győr önkormányzata 2013-ban Szent László díjjal.

Szücs Jenőt egyaránt barátjuknak tekintették a fiatal sportolók, a rutinos öregek, a sportszakemberek, de még a szurkolók is barátsággal gondoltak rá, hogy az egészségügyben dolgozókról már ne is beszéljek. Hogy miért volt ilyen népszerű az ő személye? Vannak egy város történetében olyan egyéniségek, akik színesebbé, jobbá, teljesebbé varázsolják életük munkájával az élet egy-egy területét. Ők azok az emberek, akik ha elmennek közülünk, akkor hatalmas, betölthetetlen űrt hagynak maguk után. Bomba pont ilyen ember volt. Egy szóval: Pótolhatatlan.

Elment közülünk, és mi csak egyet tehetünk, hogy emlékezünk! Emlékezzünk rá mindig úgy, ahogy Ő is szeretné: A vidám és jó kedélyű férfira, akinek mindig volt hozzánk egy-két kedves szava.


Borkai Zsolt, polgármester

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc orvos várja a vizelettartási zavarokkal küzdőket

Megyénkben 9 praxisban várják a vizelettartási zavarok témájában az érintetteket és az érdeklődőket.… Tovább olvasom