Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Elmaradt a döntés a győrújbaráti jegyző felmentéséről

Faxon közölte a győrújbaráti jegyző, hogy táppénzen van, így a szabályok szerint nem tárgyalhatta a felmentés ügyét a képviselő-testület csütörtökön.


˝A csütörtöki rendkivűli testületi ülésen semmilyen határozat nem született a felmentéssel kapcsolatban, mivel nem sokkal dél előtt jegyző úr küldött egy faxot, amelyben arról értesített minket, hogy jelenleg keresőképtelen állapotban, azaz táppénzen van.

A jelenleg érvényes munkajogi szabályok szerint a táppénzen lévő dolgozót nem lehet felmenteni a munkavégzés alól, így ennek tükrében nem tudtuk tárgyalni a napirendi pontok között a jegyzői kérdést˝ - mondta a kisalfold.hu-nak Juhászné Árpási Irma.

Arra a kérdésünkre, miszerint a képviselő-testület mikor tárgyalja majd a jegyző felmentéséről szóló ügyet, Győrújbarát polgármestere úgy válaszolt:

˝Egyelőre nem tudok erre választ adni, mivel nem tudjuk, hogy jegyző úr meddig lesz táppénzen.˝

Előzmények:

Indoklás nélkül felmentik a győrújbaráti jegyzőt?

"A rendkívüli testületi ülés sürgős összehívásának oka: az új jegyzői pályázatot mielőbb ki lehessen írni, illetőleg a pillanatnyilag fennálló helyzet normalizálódjon" - olvasható Győrújbarát hivatalos oldalán.

A képviselő-testület nyilvános ülésének javasolt napirendi pontjai egytől-egyig a jegyző kérdéssel foglalkoznak.

A kisalfold.hu megkeresésére Juhászné Árpási Irma polgármester arról tájékoztatott, hogy "március 22-én az egyik képviselő kezdeményezte a jegyző úr felmentését, melyről testületi határozat született.

Ebben a képviselők arról is döntöttek, hogy a jegyző úr önként lemondhat a posztjáról, vagyis közös megegyezéssel is távozhat.

Dr. Tarjányi Tamás jegyző úr közölte velünk, hogy nem kíván lemondani, ezért a csütörtöki napra rendkívüli ülést kellett összehívnunk. Jegyző úr hozzájárult ahhoz, hogy az ülés nyilvános legyen".

Juhászné Árpási Irma hozzátette: bővebb információkat csak a csütörtöki képviselőtestületi ülés után hajlandó elmondani.


Forrás: Győrújbarát.hu
Forrás: Győrújbarát.hu


A győrújbaráti jegyző várható felmentéséről a Barátiblog.hu-n olvashatnak bővebben.

Mint ismert, a január 1-jén hatályba lépő új törvény kimondja: a közszolgálati jogviszonyt a munkáltató felmentéssel, indokolás nélkül megszüntetheti.

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) elnöke, Varga László szerint február közepéig 900 közszolgát bocsátották el az állásából indoklás nélkül.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. gortam 2011. március 26. 08:53
  „Egyébként ilyenkor az újság nem szokta megkérdezni a másik felet? Segítek Önöknek, itt olvasható az ő véleménye:

  http://baratiblog.hu/?p=419”
 • 28. dr73 2011. március 25. 23:21
  „27! Gondolom ez onnan eredt,mikor a Csordahajtóról csúsztak le az autók és sorra összetörtek!és miért?Mert nem volt eltakarítva.

  lsd:

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/eletveszelyesek_a_meredek_utak_gyorujbaraton/2200543/”
 • 27. nomegálljcsak 2011. március 25. 21:46
  „Kiderült az igazság!
  A polgármester bejátszotta az Árvai urat az iskola felújítás jól jövedelmező alvállalkozói közé és ebből a Pm-nek is rendesen csurrant-cseppent, ahogy a hó takarításból is (milyen furcsa, hogy a falu súlyos pénzeket fizet rendelkezésre állásért, mégis mikor leesik a hó, Árvai úr gépei felmondják a szolgálatot, a Pm meg kussol) . Erre jött rá a jegyző, de mielőtt a megfelelő bizonyítékokat megszerezhette volna, megkezdték a kicsinálását! Aki nem hiszi, járjon utána!”
 • 26. gortam 2011. március 25. 19:40
  „Egyébként ilyenkor az újság nem szokta megkérdezni a másik felet? Segítek Önöknek, itt olvasható az ő véleménye:

  http://baratiblog.hu/?p=419”
 • 25. Hozzászóló 2011. március 25. 17:52
  „Kedves gortam! Az észrevétel alapvetően jogos, ám mint tudjuk a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény kvázi specializációja, hiszen a kormánytisztviselők is köztisztviselők voltak a jogszabály hatályba lépése előtt, továbbá a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény által nem rendezettek tekintetében továbbra is a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényt kell alkalmazni. Elég valószínűtlen, hogy az alkotmánybíróság másként foglaljon állást ugyanabban a kérdésben csak azért, mert az egyik pácienst újkeletűen kicsit másként nevezik, mert gyakorlatilag erről van szó. A jövőbeli hatályú megsemmisítés hivatalos indoka pedig fura módon éppen a pályaelhagyó kormánytisztviselők védelme volt, így aztán én a képviselőtestület helyében biztosan nem próbálkoznék ezzel az indokolás nélküli dologgal, mert a munkaügyi bíróság csúnya csúf összegeket fog a település nyakába varrni ezért.”
 • 24. gortam 2011. március 25. 14:58
  „kedves 22. és 23. hozzászóló,
  egyiküknek sincs igaza. az Alkotmánybíróság a kormánytisztviselők indokolás nélküli felmentési lehetőségét nyilvánította alkotmányellenesnek május 31-i hatállyal. az önkormányzatnál dolgozó emberek köztisztviselők, rájuk másik törvény vonatkozik, őket ugyanígy ki lehet rúgni, de ezt még tárgyalja az Alkotmánybíróság, döntés még nincs az ügyben. ne keverjék a gizikét és a gőzekét...”
 • 23. Eva- 2011. március 25. 14:04
  „22-höz

  május 31-i hatállyal!
  :))

  A személycseréket addig le is bonyolíthatják!
  Mindenütt.”
 • 22. Hozzászóló 2011. március 25. 09:50
  „"Mint ismert, a január 1-jén hatályba lépő új törvény kimondja: a közszolgálati jogviszonyt a munkáltató felmentéssel indokolás nélkül megszüntetheti."
  Mint úgy tűnik, hogy kevésbé ismert, a jogszabályt az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítélte és ugyan jövőbeli hatállyal, de megsemmisítette.”
 • 21. annobon 2011. március 25. 09:46
  „19-hez: Az említett művet általánosságban hoztam fel, mert a mai napig sok aktualitása van. A győrújbaráti helyi viszonyokat nem ismerem, így abban állást foglalni nem tudok. Igaz az előző jegyzőt K.J.-t személyesem ismerem, tőle még anno hallottam egysmást...”
 • 20. Eva- 2011. március 25. 09:43
  „Arra csak mondják!--hogy hatalmaskodó!

  Sok éve!-mondják éppen a hatalmaskodni akarók! :))
  Most pedig van törvény is , amely kiszolgáltatja a köztisztviselőt.
  Hol ennek--hol annak!”
 • 19. gortam 2011. március 25. 09:15
  „Kedves Annobon!
  De itt ha jól sejtem nem a jegyző a hatalmaskodó földesúr? Vagy inkább földesasszony?”
 • 18. annobon 2011. március 25. 08:52
  „Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a téma, Eötvös József könyvét (1845): A falu jegyzője. Rövid lényegét idézem: "Eötvös második regénye keserű szatíra a feudális Magyarországról, a nemesi vármegyék durva lelkű és megvesztegethető urainak hatalmaskodásáról, s így lesz ez a regény az író centralista nézeteinek valóságos kiáltványává."Végül is nemsokára megint aktuális lesz, lásd ´vármegyék´!”
 • 17. gortam 2011. március 25. 00:17
  „Miről szól ez a cikk? Hol itt az újságírói munka? Önök szerint tisztességes eljárás az, hogy valakit felhívnak kedden este, hogy felajánlják neki derült égből villámcsapásként, hogy lemondhat? Telefonon... "Szemtől szembe". Különben kirúgják és megalázzák? Aztán egy napon belül délután fél kettőre "nyilvános" ülést hívnak össze, mert ez a szemét jegyző nem mondott le csak úgy hipp-hopp, ezért szegény közgyűlés kénytelen kirúgni? Csak úgy indokolás nélkül? Nyilván fél kettőkor ráér a nép testületi ülésre járni. De gondolom pont ez volt a cél.
  Egy kis olvasnivaló a témához, hogy mindenki képbe jöhessen:
  http://www.baratiblog.hu
  http:/www.baratipont.hu
  http://www.civilportal.eu
  http://www.kontrasarok.blogspot.com”
 • 16. nomegálljcsak 2011. március 24. 21:55
  „Ez ám a röhej! Mi lesz itt a jegyző nélkül? A nagy tudású polgármester a jogi képzettségű, csalásért elítélt talpnyalójával sem tudta úgy összehívni a testületi ülést, hogy az megfeleljen a szabályoknak. A jegyző betegsége innentől háttérbe szorult, mivel az ülés összehívása jogszabályba ütközött. Nincs ezekben gerinc. Nem fognak magukba szállni és feloszlatni magukat, hogy újra megméretessenek , mert tudják, hogy most nem a közösség és a falu érdekeit szolgálják. Nincs ezekben gerinc. Saját érdekeiknek( civilszervezeteiknek) már lenyúlták a lét, most már behódolnak a hatalomnak. Sajnos ezzel a képviselt egyesületeiket is besározzák. Lehet, hogy ott is el kéne gondolkozni, már ahol nem a falu lenyúlása a cél, mint a női kéziseknél, hanem az érték teremtés.”
 • 15. sorbit_4 2011. március 24. 21:13
  „Csak a részletesebb tájékozódás végett: www.baratiblog.hu/?p=409
  Egyébként ez az indoklás nélküli fölmondás óriási károkat csinál.
  Teljesen degenerált állapotok tudnak így kialakulni állami, önkormányzati szerveknél.
  Szégyen az egész országra nézve.”
 • 14. Eva- 2011. március 24. 21:00
  „Azért ott is csak mintát követnek:

  országosat!”
 • 13. urbaniastapista 2011. március 24. 16:37
  „Úgy láttam hogy egy tisztességes, szakszerű, határozott jegyzőt akar elküldeni a polgármester és csapata.
  Inkább kell nekik egy korrupt és/vagy dilettáns és/vagy tutyimutyi másik.”
 • 12. igazszó 2011. március 24. 15:40
  „Mutyifalva******** Juhászné Árpási Irma polgármester"asszony" vezetésével!”
 • 11. vanessa 2011. március 24. 15:36
  „jonapot!T.envagyok75!járt már chicagoban?itt rosszabb mint chicago, olyantol tudom aki ott él,ennyi”
 • 10. torabora 2011. március 24. 15:09
  „További sport sikereket tisztelt jegyző úr!”
29 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madártetemeket dobott ki az autójából - sokkoló képek!

Győr és Győrszentiván között egy autóból egy zsákot dobott az árokba egy férfi: madártetemek voltak… Tovább olvasom