Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Elmaradhat a Terményáldás ünnepe

Győrött a Széchenyi téren már tizenkét éve ökumenikus szertartás keretében áldják meg a nyár végén a terményeket. A több tízezer érdeklődőt vonzó esemény megrendezése idén kérdésessé vált. Szinte semmi támogatást nem kapott a szervező Labora Alapítvány.
Lehet, hogy idén áldatlan marad a búza, a kukorica, a többi gabona, a zöldség és a csodás virágok, mert a pénz a rendezvényre még a kevésnél is kevesebb.

Az augusztus végi Terményáldás évek óta az egyik legnagyobb rendezvény a megyeszékhelyen. Tizenkét esztendeje húsz-huszonötezer ember fordul meg két nap alatt a Széchenyi téren. A mezőgazdasági kiállítás, a virágvásár, a színes programok méltó befejezése volt eddig a nyárnak. Az eseményt társadalmi munkában szervező Labora Alapítvány elnöke, Bene Andrásné elmondta, eddig az Agrár Marketing Centrum évi hétszázezer forinttal támogatta a rendezvényt. Idén azonban egy vasat sem áldoznak a mezőgazdaság számára is példaértékű programra. Kakuk János, az alapítvány kuratóriumi tagja mindehhez hozzáteszi: pályáztak volna a kulturális tárcánál is, hiszen augusztus utolsó szombatjára és vasárnapjára ismét színvonalas szórakoztatást terveztek. De ezt nem tehetik meg, mert ez egy agrárrendezvény, így nincs pályázati lehetőségük.

A „Győr turizmusáért" keretből is mindössze 250 ezer forintot kaptak, amely egy rendesebb együttes meghívására sem elég. A szervezők kicsit el vannak keseredve. Annyi éven át cipelték hátukon a rendezvényt. Olyan sokszor kerültek nehéz helyzetbe, de ilyenre még nem volt példa. Levélben fordultak Szakács Imréhez, a megyei önkormányzat elnökéhez és Balogh Józsefhez, Győr polgármesteréhez, hogy adjanak pénzt a rendezvényre vagy segítsenek azt előteremteni.

Egymillió forint hiányzik ahhoz, hogy a színpadon érdekes programok várják majd augusztus 28–29-én az embereket, és a tér díszítése is méltó legyen a megyeszékhelyhez, a Terményáldás eddigi hagyományaihoz. Hiszen a virágok is sokba kerülnek!

A levelekre a mai napig még nem kaptak választ.
(A Kisalföld megkeresi a megyei közgyűlés elnökét és a polgármestert is az ügyben.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közműcserék és beszakadt utak Győrben

A tavalyi nyár katasztrofális volt Győr közlekedésében, ehhez képest a helyzet most valamivel jobb.… Tovább olvasom