Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Ellopták az örök álmot őrző kisangyalt

˝Az angyalka néhány nappal kevesebb, mint fél éve őrizte Gyermekeink álmát a ménfőcsanaki temetőben.˝ - írja olvasónk nem mindennapi tudósítói levelében.
"(...) Az angyalka néhány nappal kevesebb, mint fél éve őrizte gyermekeink álmát, akiket április elején kellett eltemessünk. Fájdalmunkat nem tudom és nem is akarom leírni, azt is csak megjegyzésképpen írom le, naponta kijárunk a sírhoz, melyet azzal a szeretettel próbálunk gondozni, amit Gyermekeinknek soha nem adhattunk meg.

Születésük pillanatában kellett búcsúznunk tőlük, az a búcsú napját is jelentette. Számunkra egyetlen ölelés sem jutott, így csak a lelki kötelék kapcsol össze minket, gondoskodni csak a sírjukról tudunk. Ezért is mély és döbbenetes fájdalom számunkra, hogy valaki megtiporva ezt a gyászt, lelkiismeret nélkül elemelt valamit egy olyan sírról, melyről valószínűleg sejthette, hogy két pici babát őriz.

(...) ˝aki őrzi Gyermekeinket, szája elé emelve kezét, jelképesen, mintha azt mutatná, csendesedj el, ne zavard az álmukat, én vigyázok Rájuk.˝
(...) ˝aki őrzi Gyermekeinket, szája elé emelve kezét, jelképesen, mintha azt mutatná, csendesedj el, ne zavard az álmukat, én vigyázok Rájuk.˝

(...) Hogy mit várok, várunk ettől a néhány sortól? Ha őszintén belegondolunk, semmit. Bizonyára már túladott az angyalkán, ami számunkra is csak most, az interneten keresgélve derült ki, értékes volt, kézzel festett porcelán. Mi ezt egészen idáig nem ilyen szemmel néztük, nekünk eszmei értéke volt, egy angyalka, aki őrzi gyermekeinket.

(...) Tudom, hogy nem ilyen jellegű tudósításokra gondolnak, nem ezekre várnak, én mégis úgy gondolom, Mindenszentekhez, Halottak Napjához közeledve, talán érdemes lehet végiggondolni, hogyan lehetne ezeket a lopásokat visszaszorítani?

(...) Vajon büszke lehet a zsákmányára? Naponta csinálja, vagy csak kedvtelés a számára? Valószínű, hogy nem kellett még gyászt éreznie, mert ha tudatában lenne mit jelent szeretni és elveszíteni, akkor nem tudna ilyet tenni."

Olvasóink írták

 • 20. Legs 2013. október 05. 21:19
  „Sajnálom a szülőket,valóban aljas dolog ez.”
 • 19. kisvirág2013 2013. október 01. 19:45
  „Mankapunka
  Nagyon sajnállak,de főleg a környezetedben élő gyerekeket.Aki így gondolkodik ráadásul még Hívőnek is tartja magát azt csak szánni tudom. Szerintem fogalmad sincs mi az,hogy szeretet,de főleg arról mi az,hogy eszmei érték.Nem tudom elképzelni milyen életre nevelés az ahol a lopás megengedhető sőt még talán nem is számít.Szerintem ha találkozol egy ilyen elvetemült élősködővel,gratulálj neki,veregesd vállon,hogy szép volt kolléga,így tovább.SAJNÁLLAK!!!”
 • 18. csillagok0325 2013. október 01. 10:34
  „Mankap: Adj hálát a jó Istennek, hogy élő gyermekkel ajándékozott meg, hogy volt kit életre nevelned!! Ezeknek a Kisbabáknak a családja bármit megadott volna, hogy életre nevelhesse őket, a legnagyobb szeretettel, de sajnos csak a sír maradt! Gondolkodj már el egy kicsit!! Neked holmi apróság, ha meglopják a gyerekeidet? Hogy nevezhetsz holmi apróságnak egy olyan aljas és becstelen tettet, mint egy lopás a temetőben? KÉT ÁRTATLAN KISBABA SÍRJÁT LOPTÁK MEG, AKIK MÁR NEM TUDTÁK MEGVÉDENI MAGUKAT! NEHOGY MÁR EZ HOLMI APRÓSÁG LEGYEN! Ha neked mégis az, akkor nem hogy hívő ember nem vagy, de még együttérzés sincs benned!!! Itt nem az eltulajdonított tárgy anyagi értékéről van szó, hanem az eszmei értékről, amit ez az angyalka jelképezett!
  Ui: örülj, hogy a gyerekeid tudnak álmodozni, sajnos ezek a kisbabák nem álmodoznak, hanem örök álmot alszanak!”
 • 17. Mankapunka 2013. október 01. 00:29
  „Nincs már gyerek, mind felnőtt, de ők életre lettek nevelve, nem ilyen holmi apróságokon megakadjanak.
  Pár napig rosszul érzi magát, aztán egy idő után túl teszi magát rajta, és az élet megy tovább. Egy kis gyereknek lehet venni új dolgot, és azzal fog tovább álmodozni.”
 • 16. Mankapunka 2013. október 01. 00:27
  „Jack

  Egyenlőre nem úgy néz ki, hogy a többség jól gondolkodna, elég csak megnézni a környezetünket, minden csak amortizálódik, sosincs semmire sem pénz, amire régen volt.

  Az, hogy kiből mit váltok ki, az egy dolog, de legalább elgondolkodik, ami lehet, hogy már haladás, mert manapság már gondolkodni is luxus.”
 • 15. csillagok0325 2013. szeptember 30. 19:50
  „Úgy gondolom hívő emberként is vannak esetek, amikor a "szeresd felebarátodat" kijelentés kissé más értelmet nyer. Tudja-e szereti valaki azt, aki két kisbaba sírjáról lop, aki meggyalázza azt a sírt, amely a Szülőknek bölcső helyett adatott, amit olyan szeretettel és odaadással gondoznak, ahogy sokan az élő gyermekükkel sem teszik? Kérdem én, lehet -e megbocsájtani annak, aki meglopja a számukra és családjuk számára legdrágábbakat? Gondolt-e arra, az a hitvány és aljas élőlény, aki ezt tette, hogy milyen fájdalom lemondani az élet legdrágább kincseiről és hogy milyen érzés azzal szembesülni, hogy még a sírjukat is képesek meggyalázni?
  Mankapunka: nem tudom van-e gyereked, vagy akár a családodban kicsi gyermek, de ha igen, csak egy percre gondold végig, hogy mit tennél, ha őt/őket bántás érné ? Ha nem tudnák megvédeni magukat, te nem állnál-e ki mellettük? És mit tennél azzal aki bántja őket? Szeretnéd azt, aki kárt okoz nekik? Felebarátodnak hívnád?”
 • 14. topgun 2013. szeptember 30. 17:41
  „Én inkább eltörném a kezét...ennek is meg azoknak is akik az egyik weboldal pózolj síron rovatában fetrengenek valaki kegyhelyén...”
 • 13. oxana 2013. szeptember 30. 12:16
  „10. Mankapunka

  Az a fontos, hogy te jól gondolkodsz, igaz? Mások fájdalma neked öröm. Szégyelld magad.”
 • 12. VJack 2013. szeptember 30. 09:08
  „Mankap., szerintem az ébredés helyett inkább irritálod őket. Ha olyan zseniális vagy, tudhatnád, hogy ez csak ellenérzést szül veled szemben, nem pedig az általad kívánt szándékot. Te egyébként el szoktál gondolkodni azon, hogy nem lehetséges-e, hogy a többieknek van igazuk? A beírásaidból nem úgy tűnik. Te a többség ellenére is meg vagy győződve igazadról, még sosem hajlottál egy kicsit sem a véleményedben. Szerintem egy frusztrált ember vagy, aki azzal definiálja önmagát, hogy mindenben különbözik a többitől. A lényeg, hogy ellenvéleményt fejthess ki.”
 • 11. Túrabakancs 2013. szeptember 29. 22:32
  „Pedig nem is fékből készült...
  Persze lehet, hogy valamelyik céllövöldés búcsúban lehet majd
  találkozni vele. Az emberi aljasságnak nincsenek határai sajnos.”
 • 10. Mankapunka 2013. szeptember 29. 21:52
  „Persze, hisz valamivel az embereket fel kell ébreszteni, hogy többségében rosszul gondolkodnak itt az emberek.
  Jól gondolkodnának, akkor nem hinném, hogy ennyire menne tönkre a környezetünk.”
 • 9. VJack 2013. szeptember 29. 20:41
  „Elkeserítő, hogy van olyan ember, akinek ez belefér.

  Manka, én nem vagyok hívő, úgyhogy ezeken számomra nincs mit szeretni. De te imádhatod őket. Egyébként te minden cikkhez csak a többiekkel kapcsolatos ellenvéleményednek adsz hangod, teljesen biztos, hogy orvosra szorulsz.”
 • 8. Mankapunka 2013. szeptember 29. 20:10
  „Mit mondanak mindig a karácsonyi miséken? Szeresd minden embertársadat. Ilyenkor is tedd, ha hívő vagy.”
 • 7. soproni 2013. szeptember 29. 20:04
  „5. abszurdisztán!Nem szólal meg a lelkiismerete,mert az ilyen embereknek nincs!!!”
 • 6. bolka 2013. szeptember 29. 17:39
  „Az ilyen minden, csak nem ember!
  Remélem elkapják.”
 • 5. abszurdisztán 2013. szeptember 29. 17:35
  „Remélem, sürgősen megszólal a lelkiismerete a tolvajnak és visszateszi az angyalt a picik sírjára. Sajnos, gyakori a sírról való lopás. Apósomék sírjáról is loptak már el frissen beültetett virágtöveket.”
 • 4. ekkenekepen 2013. szeptember 29. 09:42
  „a szülőknek csak kitartást és erőt az újrakezdéshez, meg egy baráti jótanács, én a helyükben otthoni síremléket építettem volna, vagy kevésbé forgalmas temetőben, ezek a helyek már évek óta a pöce aljára süllyedt hazai közbiztonság mekkája, ahol szabadon fosztogathatnak.”
 • 3. Demalgon 2013. szeptember 29. 09:24
  „Gratulálok azoknak az embernek nem nevezhető szénalapú organizmusoknak, akik ilyet tesznek. Remélem nem fognak nagyon megsértődni azon, ha elveszik tőlé az emberi méltóság jogát, és úgy is kezelik őket, ha megtalálják, mintha nem is lennének emberek.”
 • 2. michaela76 2013. szeptember 29. 09:23
  „Nem tudom megérteni ilyen szemét embereket.Ettől boldogabb lesz vagy mi?Főleg akkor ha ránéz a kis szoborra.”
 • 1. holuvera 2013. szeptember 29. 08:51
  „Sajnálatos dolog ez biztos, mi éves szinten tapasztaljuk, hogy kis gyermekünk sirjáról vagy a virág vagy a gyertya idén pl: a váza tünt el !! Szerintem vannak akik így szerzik be a saját igényeikhez szükséges dolgokat . A Szabadhegyi temetőről beszélek , tehát nem csak csanakon fordul ez elő sajnos !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trükkös faárusok Győrben

Az eladó hét mázsa tüzelővel rövidítette meg az idős győri nyugdíjast, amit a férfi csak az áru… Tovább olvasom