Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Ellopták a polgármester kapuit

Míg az egyik faluban a volt polgármestert gyanúsítják egy harang eltüntetésével, addig a másikban a falu első emberétől loptak a tolvajok, akik több százezer forint kárt okoztak tettükkel.
Gyorsan megoldódnak a bűnügyek, ha két szomszéd település rendőrei megosztják egymással tapasztalataikat. Így szerzett tudomást a bőnyi körzeti megbízott, Horváth Zoltán Péter zászlós banai kollégájától, hogy az előző éjjel Bana területén igazoltatott egy Wartburg személygépkocsiban utazó nőt, aki az autó tetején két vaskaput szállított. Az információ birtokában rendőreink már ketten indultak annak kiderítésére, hogy honnét is származhatnak a nagyméretű kapuk és hová vitték azokat.

A körzeti megbízottak eljutottak Nagyigmándra, ahol meg is találták a vaskapukat, s az is kiderült, hogy azok egy Bőny külterületén lévő almáskertből származnak. Ezt követően lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállítottak két nőt és két férfit.
A nyomozás eddigi adatai alapján megállapították, hogy az egyik este két banai nő – K. Istvánné és N.-né A. Zsuzsanna – bemászott a Bőny külterületén lévő almáskertbe és onnan elloptak egy aggregátort és egy vizestömlőt. Felbátorodva a lopás sikerén K. Istvánné a férjével együtt pár nap múlva visszament a helyszínre és az almáskert nagyméretű vaskapuját – a lakatot levágva és a kaput elfűrészelve – magukkal vitték. Ezt a műveletet ezen a héten, hétfőn éjjel egy nagyigmándi férfi megrendelésére megismételték.

A tolvajok ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt, a nagyigmándi férfi ellen orgazdaság bűntett alapos gyanúja miatt a Győri Rendőrkapitányság folytatja a büntetőeljárást.
A Kisalföld megtudta, hogy az almáskert tulajdonosa a bőnyi polgármester, Bőhm Csaba, aki almát termel birtokán. – Épp akkor jöttem haza, amikor a harmadik lopás történt. A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően még az éjszaka meglettek a tolvajok. Igaz, az elvitt tárgyak előkerültek, így a közel háromszázezer forintnyi károm megtérült, azonban az almásban több százezer forint kár keletkezett. Ugyanis a tolvajok elvitték az aggregátort és az öntözőtömlőt, így a nagy szárazságban nem tudtunk öntözni. Mindenesetre nagyon örülök, hogy rendőreinknek sikerült a tolvajokat elfogni – mondta el lapunknak a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pér: 30–50 ezer utassal számolnak

A közel egymilliárd forintos invesztícióval korszerűsített és nyilvános kereskedelmi státus… Tovább olvasom