Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Ellopták a Liszt-bronzszobrot: egymillió forintos nyomravezetői díj

Nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki pontos információval rendelkezik arról, hogy ki, vagy kik lopták el még tavaly nyáron Győrújbaráton Liszt Ferenc bronzszobrát.

A Győri Rendőrkapitányság nyomozást folytat nagyobb értékre elkövetett lopás gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen, akik 2012. augusztus 27-én 22.00 óra és 2012. augusztus 28-án 10.00 óra között Győrújbaráton a Liszt Ferenc és Veres Péter út kereszteződésében a közterületen felállított Liszt Ferenc bronz ötvözet mellszobrot eltulajdonította.

A lopással okozott kár 1,5 millió forint.

Az elkövetők felderítésére az ALCUFER Kft. nettó egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Az ellopott szobor.
Az ellopott szobor.


A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető(k) személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik és információit az eljárás során ismerteti.

Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés annak nyilvános visszavonásáig érvényes.

A díjkitűzés összegére a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó személyek és azok hozzátartozói nem jogosultak.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve a bűncselekményt elkövető személlyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen munkaidőben személyesen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán, vagy a 95/520-012, illetve munkaidőn túl a 107-es, 112-es segélyhívó számon vagy a rendőrkapitányság ügyeletén.

Olvasóink írták

 • 18. exodus 2013. január 15. 18:51
  „Tessék megvenni a szobortalppal átellenben álló üres telket is, és körforgalmat csinálni, ha már ilyen sok az elkölteni való forint a faluban! Arra még uniós pályázati pénz is lenne!
  Mindenki sokkal jobban járna! Az iskolások, a szülők, a közlekedők. Biztonságot a Kontra sarokhoz! A szobrot(ha meglesz a valódi pótlása) át kell helyezni egy alkalmasabb és méltó helyre.

  Bugyortudor! - a "pótlást" én is láttam Győrbe sietve, de mire visszafelé le akartam fotózni, valaki hazavitte dagasztani. :) Remélem, hogy nem Liszt Ferenc ellen irányult a tett. Sokkal inkább érzem azt, hogy a polgármester asszony szobormániája elleni csínytevésről lehet szó. A régi iskolát is le akarja bontatni, és a helyére szoborparkot tervez az adófizetők pénzén. Nem szurkolok neki, az biztos.”
 • 17. Mankapunka 2013. január 15. 15:52
  „háté

  Az az újlenyomat,az milyen?Olyan,mint a minden nap megjelenő Kisalföld napilap?”
 • 16. bugyortudor 2013. január 15. 11:16
  „Mert majd tavasszal folytatják. Sajnos nálunk nincs meg az a technológia, amivel pl. a messzi Szibériában fagyott talajon és 5000 méter magasságig menő vasútvonalat építettek ki. Nálunk csak tavasszal tudnak bármilyen munkát folytatni. Ezzel még nem is lenne gond, de ahogy most kinéz, még ideiglenes állapotában sem nagyon stimmel vele valami. Na mindegy. A szoborra visszatérve, végülis pótolták novemberben a szobrot, még fényképem is van róla, kár, hogy ide nem lehet feltölteni képeket :).”
 • 15. Tumbanu 2013. január 15. 09:17
  „nem kellett volna szobor, és igen, olyan mintha egy táska pénzt raktak volna ki. és igen, a csomópont veszélyes. amúgy is elég érdekes dolgok vannak barátin, kedves polgármesterasszony múltkori nyilatkozata enyhén kiakasztott, amikor azt mondta, hogy csanaktól nyúlig az utat kiszélesítették, megcsinálták, stb. ez nem igaz!!!!!!! a kontra sarokig mókoltak csanaktól. ne nézzék hülyének az embereket, főleg ne azt aki ott lakik kinéz az ablakon és látja hogy nincs megcsinálva!!!!”
 • 14. Jandex 2013. január 15. 09:13
  „Nekem gyanús a Svéd atomtudósokon kívül az ALCUFER Kft is mert az kiabál akinek a háza ég! :)))”
 • 13. acsali 2013. január 15. 08:38
  „A mellszobor nem Liszt Ferenc zeneszerző arcformája. Valószínűleg a győrújbaráti lakos Liszt Ferencet ábrázolja legörbült szájjal, D. Tomika hajformájával körítve.”
 • 12. orbison 2013. január 14. 20:46
  „De miért pont egy olyan cég ajánl fel nyomravezetői díjat, amelyik színesfémek feldolgozásából él?!
  Csali, vagy mi?!
  Amúgy tényleg felháborító a dolog..
  Kíváncsi vagyok, hogy a Jedlik-Czuczor szobor meddig bírja a Lloyd előtt.....”
 • 11. HarconaMarcos 2013. január 14. 20:09
  „Ez biztos a gyorsreagálású akciócsoport különleges alakulata. Közel fél év után annyi az eredmény, hogy akkor írjunk ki nyomravezetői díjat...”
 • 10. Dwatson 2013. január 14. 19:52
  „Szobrot kőből is lehet készíteni,és hosszabb időt megérnek,nem lehet belőlük sem fegyvert-,sem harangot önteni.”
 • 9. Sünöcske 2013. január 14. 17:51
  „Szerintem a mai világban felelőtlenség színesfémből készült akármit (most Liszt Ferenc mellszobrát) kitenni.

  Én tuti, hogy az önkormányzati dolgozókkal, képviselőkkel, főpolgármesterrel fizettetném ki, mert a
  HŰTLEN KEZELÉS tényállása forog fent! :-)

  Ennyi erővel egy bőrönd pénzt is kitehettek volna!”
 • 8. háté 2013. január 14. 16:51
  „El nem hiszem, hogy nem hagytak újlenyomatot, vagy mást!”
 • 7. doki04 2013. január 14. 16:45
  „vagy megilhetisi szinesfémkereskedők vótak vagy valaki a szeles időjárásban evitte nehezéknek hogy ne fújja le az iróasztaláról a szél az újságját, a viccet félretéve a sarokra már rég kamerát kellett volna szerelni !!!”
 • 6. Mankapunka 2013. január 14. 16:15
  „Ennek már úgyis mindegy,nem? Lappangási időszak van barátin?”
 • 5. kismiska 2013. január 14. 16:00
  „Nemtom, az ellopását nem támogatom, de hogy nem kellett volna odatenni, az is biztos. Ezerszer jobban ki lehetett volna használni azt a teret, mint így. Az önkormányzat (!) megvette a sarkon álló házat egy halom pénzért, lebontatta, és ahelyett, hogy parkolókat épített volna még, vagy a gyerekeknek játszóteret, vagy neadjisten áttervezte volna a rendkívül balesetveszélyes, és központi Kontrasarok csomópontot, ehelyett beszórta fűmaggal, és odatett egy szobrot...
  Gratulálok!”
 • 4. toto72 2013. január 14. 15:54
  „Kedves szerkesztőség!
  Én arra lennék kíváncsi, hogy hol tart a Kismegyeri Turul emlékmű szétdarabolóinak ügye. Kérem, járjanak utána.”
 • 3. EZMAGYARORSZÁG 2013. január 14. 15:46
  „Vajon kik lehettek???”
 • 2. Karcsika 2013. január 14. 15:31
  „Várható volt.
  Vagy 10 méter magasra tenni, vagy 400 Voltot bele.”
 • 1. acsali 2013. január 14. 15:21
  „hahaha”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küldötteket választ a megyei kamara - videó

Közel 300 ezer tagja lehet a hamarosan megalakuló magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamarának. Tovább olvasom