Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Ellopták a ˝holdfényt˝ a híres agárpályáról

Csaknem nyolcszáz méternyi villanykábelt loptak el Rábapatonán a világhírű agárpályáról, a rendőrség nyomoz az ügyben.


Az éjszakai ˝Holdfény-derbiről˝ jól ismert létesítmény kivilágításához új beruházásra van szükség a tolvajok miatt.

A törvény valamivel szigorúbban bünteti január óta a színesfémlopást, de a tolvajoknak ehhez először is le kellene bukniuk. A Győri Rendőrkapitányság mindenesetre nyomoz az ügyben, az alapítvány és a versenyeket rendező klub pedig készül a szezonra, s kénytelen a zsebébe nyúlni, ha nem akarja, hogy a Holdfény-derbin valóban csak a Hold világítsa meg Európa legjobb kiépítésű agárpályáját.

Csak darabkák maradtak a nyolcszáz méternyi kábelből – mutatja Mohos Péter. Fotó: Krizsán Csaba
Csak darabkák maradtak a nyolcszáz méternyi kábelből – mutatja Mohos Péter. Fotó: Krizsán Csaba

A futamot bevilágító lámpák földi kábeleiből csak darabkák maradtak, s az oszlopról lecsüngve tanúskodnak a lopásról. Ugyanígy eltűnt a külső közvilágítást biztosító drótok egy része is. Összesen csaknem 800 méterről van szó s a Pro Patria Alapítvány kára – szerelési költség nélkül – majdnem egymillió forint.

Az agárklub májusban kezdi a szezont, július 31-én tartja az éjszakai Holdfény-derbit, már ha lesz addigra világítás...
– Nagyon dühítő a dolog, mivel éppen most szerettük volna rendbe tenni a nádfedelű épületet, ami mellett például kutyaügyességi versenyeket tudnak rendezni. Erre két-háromszázezer forintot szántunk, a rábapatonai önkormányzat pedig félmillió forinttal támogatja idén a szeptemberre tervezett világbajnokságot – mondja Mohos Péter, a pályát működtető alapítvány elnöke. A Rába Agár Klub májusban kezdi a szezont, július 31-én tartja az éjszakai Holdfény-derbit, már ha lesz addigra világítás. Mohos Péter szerint eddig hasonló eset nem fordult elő, olyan viszont igen, hogy betörtek a pálya raktárába és elvitték a gázpalackot. A mostani lopás után viszont az alapítvány komolyabb lépéseket tesz: miután sikerül helyreállítani a világítást, kisebb fogyasztású égőkkel oldja meg, hogy minden éjszaka legyen némi fény a pályán. Emellett a polgárőrséggel is megpróbál egyeztetni arról, hogy a civil szervezet járőrei éjszakánként ellenőrizzék a területet.

Olvasóink írták

 • 4. reszegenisjozan 2010. március 14. 14:20
  „A győrszemerei cikkhez már írtam a megoldási lehetőséget.
  Most csak röviden:
  SZEBB JÖVŐT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. laposibenö 2010. március 12. 13:17
  „Megköszönheti a Mohos Péter az SZDSZes párttársának a Kunczének hogy ide juttatták a közbiztonságot!”
 • 2. janika 2010. március 12. 08:00
  „Rábapatonán nincs rendőr! Ott van egy fuvaros család, aki becsapja a kispénzű nyugdíjasokat a tüzifa szállítással 20 mázsa helytt a felét viszik ki este sötétbe! Egy narancssárga autóval! Természetesen a húsz mázsa árát viszik el a megrendelőtől.”
 • 1. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 11. 18:54
  „Újabb C-típusu bűncselekmény.Mert mely népcsoport jellemző ez a bűncselekmény? Hát persze. Az eszkimókra....A polkorrekt média az elittel és a igazságügyi szervekkel karöltve próbálják meg eltusolni a számukra kellemetlen igazságot...Nemsokára választások.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tesco és a többiek: a saját termékek közül mennyi magyar?

Vajon a Tesco, az Interspar, a CBA és a Lidl saját márkás termékei hány esetben készülnek idehaza, s hány esetben származnak külföldről? Szavazással. Tovább olvasom