Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Ellopott hídkorlát Rétalapon: vasanyaggal segítettek

A tettesek precízsége azt sejteti, hogy nem fémkereskedésbe, hanem további felhasználásra vitték el a korlátot.
Az ellopott rétalapi hídkorlátot rövid időn belül pótolhatják: az Alcufer Kft. a szükséges vasanyaggal segítette ki az önkormányzatot. A polgármester szerint a munkarészét pedig majd "valahogyan megoldják".

"Nagy segítség ez, köszönjük nekik" – mondta röviden Kövi Pál rétalapi polgármester tegnap, amikor kiderült, hogy az Alcufer Kft. több mint százezer forint értékű hídkorlátanyaggal segíti az önkormányzatot. Amint arról tegnap beszámoltunk, hatméternyi részt ismeretlenek levágtak és elvittek a Bakony-ér felett átvezető híd korlátjáról.

A településvezető akkor arra panaszkodott: a rongálás utáni helyreállítás több százezer forintjába kerülhet az önkormányzatnak. A kistelepülés életében ez hatalmas összeg, így jól jött a gyors segítség, a cég felajánlása.

A gyors szerdai felmérést követően még szerdán kiszállították Rétalapra az anyagot. "A munkarészét majd valahogyan megoldjuk" – mondta bizakodóan a polgármester.

Horváth Ernő, az Alcufer-csoport egyik tulajdonosa hozzátette: a helyszínen azt látta, hogy szakszerűen fűrészelték le a helyéről a korlátot, a tolvajok munkájának precízsége miatt szerinte nem fémkereskedésbe, hanem további felhasználásra vitték el.

A közlekedés biztonságát is veszélyeztető ügy kapcsán rögtön felajánlották segítségüket, de remélik, a jövőben minél kevesebb hasonló esettel találkoznak majd.

A fémkereskedéssel foglalkozó cég néhány hete egymillió forintot ajánlott fel annak, aki a Győrújbarátról ellopott Liszt-szobor ügyében információt szolgáltat.

Olvasóink írták

 • 1. verembele 2012. szeptember 14. 12:42
  „Tisztelettel:
  Kedves POLGI MESTER!!
  Kérdezem Önt, hogy az Internetet, használja-é.. Főleg ahol mondjuk érintett valamilyen témában....
  Gondolok a minap eme témában beírt kommentre.
  Úgy évente, hányszor kell majd korlátot építeni, mert akkor a jövő évi költségvetésbe ezt is vegyék figyelembe.
  Vízionálom a dolgokat: Ma a Fémhulladék kereskedő ingyen az Ön rendelkezésére bocsátja az anyagot, holnap megvásárolja a tolvajtól a szétaprított korlátot..megint ingyen odaadja....és így tovább...talán a leghatékonyabb "Newton" vagy "Carnot" körfolyamat...
  Üdv.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrszemere–Tényő: időre elkészül a szennyvízcsatorna-rendszer

Mindkét érintett településen közel nyolcvan százalékban elkészültek a szennyvízcsatorna-rendszerrel… Tovább olvasom