Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Ellopott csatornafedél: kislány esett az aknába a Stromfeld utcában

A Stromfeld utcában egy hatéves kislány játék közben esett az aknába. Az ok: évente rengeteg csatornafedelet lopnak el Győrben.
Egyik Olvasónk jelezte a napokban, hogy a kutyájával hóesés után sétált a Bercsényi ligetben, s egy ellopott csatornafedél miatt kis híján beleesett az aknába.

Évente 2-3 millió forintos kárt okoznak a tolvajok

Sem az eset, sem a balesetveszély sajnos nem egyedi probléma Győr utcáin és közterületein.

"Győrben évente átlagosan 100 csatornafedőt és víznyelő rácsot lopnak el.

Ezzel közel 2-3 millió forint kárt okoznak, nem számolva az autósok, kerékpárosok, gyalogosok kárait.

A tolvajok az anyagi káron túl balesetveszélyt is okoznak" - kezdte portálunknak Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécser szolgálatának vezetője.


Ez a csatornafedő még megvan! Fotó: Mészáros Mátyás.
Ez a csatornafedő még megvan! Fotó: Mészáros Mátyás.


Az öntöttvas csatornafedelekre utaznak az éj leple alatt


"A régebbi típusú csatornafedeleket általában vaslemezekkel pótoljuk. A régi öntöttvas csatornafedelekben még `rendesen benne van az anyag´ gyakoriak a széles alsó megerősítő bordák.

A nagy nehéz csatornafedelek kapósnak számítanak a tolvajok körében. Egy ilyen csatornafedél pótlása közel 30 ezer forintba kerül a társaságnak, rajta keresztül pedig a becsületesen fizető fogyasztóknak.

Az újabb típusú csatornafedelek már csuklós záras kivitelben készültek, ezeket csak műhelykocsival lehetne ellopni, erre szerencsére még nem volt példa" - folytatta Tóth László.

Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett baj két "balesetből"

"Két baleset történt a közelmúltban. A Kossuth utcában a hajnali szürkületben belehajtott egy kerékpáros egy csatornanyílásba, melynek előző este lopták el a fedelét.

A Stromfeld utcában pedig egy hatéves kislány játék közben esett az aknába, szerencsére nem történt baja.

Hozzátenném: köszönjük fogyasztóink eddigi segítségét, ezután is számítunk bejelentéseikre, hogy a baleset veszélyes helyeket mihamarabb felszámolhassuk.

Kiemelkedő volt annak a bejelentőnek a segítőkészsége, aki a Szeszgyár utcában az áruházak kihajtójánál fedezett fel ez úttesten egy ellopott csatornafedelet.

Gépkocsijával ráállt a csatornanyílásra, megvárta kiérkező ügyeleteseinket, megakadályozva ezzel a további baleseteket" - zárta szavait a Pannon-Víz Zrt. diszpécser szolgálatának vezetője.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. dsj 2012. március 03. 18:44
  „Hol tart a fémhulladék kereskedők beígért szigorú ellenőrzése?”
 • 49. laed73 2012. március 01. 22:53
  „Gab2000-hez szólnék: a bíróságon ez is elhangzott és adtak is rá kimerítő választ. Nem lehet lehegeszteni őket, mert nem szabályos.
  Amúgy meg nem volt kellemes dolog beleesni kerékpárral sem a csatorna nyílásba és az utána való felépülést pedig nem kívánom senkinek!!! Ha ilyen dolgot hallok mindig előjönnek az emlékképek bennem. Sajnálom szegény kislányt, remélem neki nem lesznek maradandó emlékképei.
  Az a baj, különben ezekkel a csatornafedeles dolgokkal, hogy mindig az egymásra mutogatás megy a megoldás helyett. Nekem 6 bírósági évbe telt mire lezárták az ügyet. De nem hagytam annyiba. Azóta forgalmi rend változtatás történt ezen szakaszon (egyirányú lett az utca) és bajonett záras csatornára cserélték ki a régit és sikerült végre körbeaszfaltozni is. Az a baj hogy azóta nagyon kevés helyen történik meg a csere, pedig tudják, hogy hol lenne rá szükség. A másik dolog, hogy sok helyen rossz helyre is tervezték anno. De mivel biciklivel járok, sok helyen tapasztalom a bicikliutakon a csatornanyílásokat. PL:Tihanyi úton, ahol kétsávos a kerékpár út végig a csatornafedeleken lehet menni. Itt a korszerű kerékpár utat tervezték rossz helyre.-szerintem”
 • 48. zsolti78 2012. március 01. 22:00
  „47. gonzo 2012.03.01. 17:22!
  Írni, számolni sem tudnak, de az Euro-t fejben váltják át, hiba nélkül. Sajna nem tudok a kérdésedre válaszolni, mellé beszélni pedig nincs értelme. Hivatalos a jogsijuk, bejegyzett. ...de amikor már bejegyzett érettségit is lehet venni manapság, nincs min csodálkozni! Csak a mi fajtánknak fura!”
 • 47. gonzo 2012. március 01. 17:22
  „46.zsolti78,ha tényleg rendőr vagy,csak kering a szakmán belül valami legenda legalább,hogy hogy szerzik a jogsit a romák.Mert gondolom a jogsijuk teljesen hivatalos,nem hinném,hogy többezer ember hamis jogsival furikázik.Tehát hivatalos az okmány.Van valami titkos,a köznépre nem tartozó megállapodás a legfelsőbb szinten,hogy ezt a nyilvánvaló csalást senki nem firtatja?Hiszen sokszor analfabéta emberekről beszélünk,a nevét nem tudná ráírni a lapra,nemhogy a tesztet kitölteni!!!
  Nem igaz,hogy senki nem tudja mi folyik itt!
  Van nekem egy volt rtendőr barátom,akinek annak idején szintén feltettem ezt a kérdést.A válasz nagy mellébeszélés mellett valami olyan volt,hogy "Pestre járnak,ott szerzik...."
  Budapesten hol,valami föld alatti titkos helyen,egy szigorúan titkos objektumban?:))Mert gondolom ott sem látni őket az utcán tanulóautóban:))”
 • 46. zsolti78 2012. március 01. 14:38
  „Üdv,
  T. 40. advocatusdiaboli, 45. gonzo, 41. jóhatudod,
  magánemberként: igazatok van 100%ig. Végrehajtó állományként: azt kell tennem, amit parancsba adnak!
  A 12 óra alatt azt kell csinálnom, amit kiírnak, ahova küldenek, amelyik területre beosztanak, pedig nem a 30-as táblánál ülök a trafis kocsiban. Szabad kezet nem kapunk teljes mértékben. Azért is kértem ilyen formában, ilyen fórumon is a véleményeket, tanácsokat, hogy legalább tudtom legyen a dolgokról, ha lesz olyan hely ahol én is elmondhatom, javító, megelőző, pozitív jelleggel.
  Bármilyen nehéz elhinni van olyan bűn, vagy szabálysértés, aminek a szankcionálása nem a mi hatáskörünkbe esik. Én sem tudom laikusként megítélni pl a hulladékgazdálkodás szabályait, vagy a kintről behozott autókat.
  A sokat emlegetett sk-s autók (rühellem őket) üldözése működne a velem hasonszőrűek körében, csak a kedves törvényalkotók nem adnak olyan hatalmat, vagy jogot a kezünkbe, amivel eljárhatunk ellenük.
  T. advocatusdiaboli, a nép utcai, vagy a többi prostit napi szinten vágjuk agyon bírsággal. De nem fizeti be!! És erre megint nincs törvény adta jogunk, hogy behajtsuk. Ismét a fejétől bűzlik a hal! A hozzászólása elején mondottakkal pedig szintén egyetértek, csak a saját a legjobb példám, mely szerint egy hiv. szem elleni erőszak ügynek, tavaly ápr. 9 óta nincs ítélete.”
 • 45. gonzo 2012. március 01. 12:50
  „Talán,mivel a beszélgetés már erre vette az irányt nem lesz OFF amit írok:
  A Rendőrség esetleg választ adhatna egy sokakat érdeklő kérdésre:Hol szerzik a jogsijukat a romák?”
 • 44. Jakabnéni 2012. március 01. 11:39
  „38.Karcsika: nem ide tartozik,de volt egy hozzászólása egy témában tavaly novemberben.(29%)
  Valóban foglalkozik ilyennel? Hogyan tudnám megkeresni,ha igen?”
 • 43. Dirac 2012. március 01. 10:20
  „36. zsolti78 2012.02.29. 19:17

  Igen, ez a szokásos reakció. Ez nem a "mi feladatkörünk", ez nem a "mi hatáskörünk", ezért nem "mi vagyunk a felelősök". Nagyon ismerős ez a duma, mindenki mutogat mindenkire maga az ügy meg elveszik a bürokrácia és a papírhalmazok szemétdombján. Nagyon egyszerűen működik ez a gépezet...”
 • 42. ezvanbakker 2012. március 01. 10:17
  „Tisztelt 40. hozzászóló!
  Minden szavaddal egyetértek!”
 • 41. jóhatudod 2012. március 01. 09:23
  „Hát ha olvassák a fórumot nagyon jól teszik,mert sok hasznos információt begyűjthetnek belőle !
  A mai rendszámellenőrzéshez néhány tipp /külföldi frsz /
  Igen hasznos lenne a ha a liget utcán közlekedő forgalmat szűrnék, ahol igazoltahatók lennének a z sk -s nagyértékü autók, az utcában a régi házakat megvásárló és nagyon jó búvóhellyé épített "családi házak " ami valószínüleg a sk-ban keresett emberkék tartózkodási helyei /utca eleje, 54-56 hsz /.

  az ellenőrzést meg úgy szervezném hogy egy kilométerről ne lehessen kiszÚrni”
 • 40. advocatusdiaboli 2012. március 01. 06:23
  „zsolti78

  Akkor magamra veszem az inget és megpróbálom felsorolni, hogy mit várnánk el a rendőrségtől mi, adófizető polgárok.
  o Először is aki rendőrre kezet emel, annak törjék el! Aki a rendőrt minősíthetetlen szavakkal, ordítva szidja, gyalázza, annak verjék be az orcáját, hogy befogja! A pisztoly azért fityeg a rendőr oldalán, hogy használja, nem pedig azért, hogy a c...nybűnözők megpofozzák és elvegyék tőle!
  o Több bűnüldözés,bűnmegelőzés és kevesebb traffipax! A rendőr dolga a bűnüldözés, nem pedig az adófizető állampolgárok újra és újra megsarcolása. A szlovák rendszámú +20 milliós luxusautókat minden alkalommal-akár naponta többször is- megállítani, átkutatni, tulajdonosi viszonyokat ellenőrizni és vagyonosodási vizsgálatokra javaslatot tenni a NAV felé. Traffipaxozás helyett az útszéli prostik és főleg a stricik begyűjtése, vegzálása!
  o A belvárosban és a bevásárlóközpontokban tanyázó bűnözői szabadcsapatok folyamatos igazoltatása, megfigyelése, nyomonkövetése, zaklatása.

  Kezdetnek ennyi, de még korántsem teljes a lista, azonban ha mindez rövid időn belül megvalósulna, akkor az adófizető polgárok bizodalma is megnőne a rendőrök irányában.”
 • 39. 19 2012. február 29. 22:40
  „Zsolti,

  naponta járok arra, éjszaka is.
  Képzeld egyszer sem találkoztam még veled(rendőr), nappal sem!
  19 nem a korom.
  Versenyszférában dolgozom, nem úgy mint te. Ezáltal én utánam fizetnek a költségvetésbe nem úgy mint utánad. Tőlem teljesítményt várnak el a munkahelyemen, különben mehetek, nem úgy mint te. Továbbá a te fizetésedet az én adómból fizetik ki neked.
  Ezért várnék el eredményt tőled, bűnmegelőzést, ami a te faladatod, szakmád, és felelőséged, nem az enyém, azért fizetlek!
  Örülök, hogy közölhetem veletek a véleményem, amivel nem akarlak megbántani, tudom, hogy nektek sem könnyű, de másnak sem az.
  Üdv”
 • 38. Karcsika 2012. február 29. 20:11
  „Egyszer látnék meg egy ilyen tolvajt!

  Törött lábbal hogy menne haza?”
 • 37. Gab2000 2012. február 29. 19:17
  „ja amikor a pápa Győrben volt le lehetett hegeszteni biztonsági okokból a csatorna fedeleket most miért nem lehet úgy sem emelgetik fel ezeket nap mint nap akinek meg fel kell emelni egy aksis gyorsvágóval a hegesztési varratott elvágja és kész ha meg végeznek egy csoport meg újból lehegeszti és van egy előnye is nem zörögne a csatorna fedél ha rá megy egy jármű”
 • 36. zsolti78 2012. február 29. 19:17
  „Üdv. A rendőrt minden csatornafedél mellé kampány lelkes híveinek üzenem, hogy az átvevőhelyek ellenőrzésének gyakorlati részét nem a rendőrség, hanem a NAV végzi, az ő hatáskörükbe tartozik.
  "33. 19 2012.02.29. 16:03"
  <moderálva...>
  Elvárna valamilyen eredményt? Jöjjön ki egy éjszaka, és lesz kalandban része.
  Ha a 19 esetleg az életkorát jelzi, akkor aztán rengeteg adózott év van a háta mögött! MERT UGYE AZ ÁLLAMI DOLGOZÓK NEM ADÓZNAK!!!! Óriási a sötétség.
  Elvárna? Mit? Van felvétel...jöjjön, mutassa meg, mit és hogyan kell csinálni a .... ellen!
  Én nem titkolom sem a nevem, sem a foglalkozásom! Főleg mióta tudom, hogy a Nyomozó Ügyészség lelkes dolgozói is itt vannak, és olvassák a hozzászólásokat! Üdv!
  Aki elvár, és jobb ötletei vannak az aktív szolgálat ellátáshoz, ne habozzon, ossza meg velem a gondolatait, vagy esetleg a városi, vagy megyei kapitánnyal. Én szívesen veszem, mert nem lehetünk ott mindenhol egy időben!”
 • 35. drKotász 2012. február 29. 18:05
  „A másik topikban, meg azért ajvéakolnak, hogy szegíny 14éves gyermek, miért kap 2és fél év javítót, rablásért.”
 • 34. RUDI 2012. február 29. 17:46
  „Nagyon szomorú,hogy egyre többször . ilyen esetek megtörténnek ,és sajnos az elkövetők nem kímélve,mindent visznek ,és nem gondolva át, hogy ,nagyobb károkat okoznak vele .Én le öntetném ezeket az akna fedeleket, de nem öntvényből, ezen el lehetne gondolkodni, és nem lenne gond, hisz ha más anyagból készül nem tudja eladásra használni. A vezetőknek el kellene gondolkodni, hogy vajon mely anyag lenne az, melyből el lehetne készíteni ezeket,mely időálló , a fagynak kitéve, a súlynak is , és hasznos hosszú távon.”
 • 33. 19 2012. február 29. 16:03
  „21. jóhatudod 2012.02.29. 11:44 A tolvajokat nehezebb megfogni /a nép u-i hulladékszigetről menetrend szerint lopják az elektromos cuccokat ami a töltés túloldalán bontanak szét,égetik le a müanyagot ! Évek óta folyik ez és nem tudják elkapni őket mert bénák ! A leégetett müa. doboz szemét ott éktelenkedik a Somos-tó partján ! Pedig egyszerü lenne a megoldás ! A liget utcai átvevőtelept kellene ellenőrizni /vasárnap is / meg a mögötte és a mellette lévő házat, mert az átvevő ide rejti el a lopásból származó illegális felismerhető csatornafedeleket, vezetékeket !!!

  Remélem a hatóság is olvas kommenteket, és végre elkezdi megoldani a problémát!!!!!
  Azért, hogy a mi pénzünkből furikázzák a saját seggüket + kapják a fizetést, már elvárnék, valami eredményt!!!!
  Ha nem képesek eredményre, menjenek fizetés nélküli szabira!!!!!!
  <moderálva>”
 • 32. georgbob 2012. február 29. 15:39
  „Most akkor ellopott fedelet, vagy tátongó nyílást fedezett fel???”
 • 31. zhall 2012. február 29. 15:25
  „Na ezt is megértem...:)De jogos...”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaptunk még havat - Délutánig esett a megyében, de jön a meleg

A Dunántúl keleti, továbbá a Duna-Tisza-köze nyugati részein kedd délutánig 2-3 centiméternyi hó… Tovább olvasom