Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Ellenőrzött behajtások

Ha a győri közgyűlés igent mond, szigorúbb feltételekkel lehet behajtani a belvárosba január 1-jétől.
Ha a közgyűlés csütörtökön igent mond, szigorúbb feltételekkel lehet behajtani a belvárosba január 1-jétől. A kerékbilincselés óta derült fény több visszaélésre az engedélyekkel, s egyben a szállítói igényekre – ezeket érintik a módosítások.

Győrben idén 1900 behajtási engedélyt adtak ki belvárosi üzleteknek, bankoknak, illetve a lakóházakban élőknek. Ezt a számot a közgyűlés elé csütörtökön kerülő képviselői előterjesztés a felére csökkentheti – pontosabban ezer alá redukálhatja. A Gergely Zoltán által javasolt módosítások egyértelműen azzal a céllal születtek, hogy „a belvárosba behajtó járművek a lehető legkisebb mértékben zavarják a gyalogosforgalmat, de emellett rugalmasabban is igazodjanak a megváltozott áruszállítási rendhez". Az előterjesztést 171 állampolgári/üzlettulajdonosi aláírás támasztja alá.

Nézzük tehát, mi változik: ami biztos, továbbra is megmarad a Szent István úti, a Teleki utcai, a Bajcsy-Zsilinszky úti és a Benczúr utcai útvonal a szállítóknak, de a számukra rendelkezésre álló idő – a saját kérésükre – változik: hétfőtől péntekig reggel nyolctól délelőtt tizenegyig, valamint délután fél négytől este fél hétig engedik a behajtást. Szigorítás lesz viszont, hogy üzletenként legfeljebb egy engedély igényelhető – jelenleg van olyan üzlet, amelyre négy behajtási engedélyt is kiadtak: az üzlettulajdonostól az alkalmazottakig majd mindenkinek.
Fontos tisztázni, hogy a területen belül lakással vagy garázzsal rendelkezők – illetve azokat bérlők –, valamint a szállodák, panziók vendégei továbbra is egész nap behajthatnak a belvárosba.

A bankokat, illetve a készpénzt szállító ügyfeleiket nagyon is érinti a szigorítás. A miértre még egy adat: az 1900 jelenleg is érvényes engedélyből több mint 500 csak a banki ügyfeleknél forog... A pénzintézetek az előterjesztést megelőző egyeztetéskor elfogadták: az eddig gyakorlattól eltérően egyéni ügyfeleik számára nem adhatnak ki engedélyt. Bankonként négy, forgalmi rendszámhoz nem kötött engedély használható januártól – hétfőtől péntekig reggel nyolc és délután öt óra között.

Szintén az előterjesztésben szerepel, hogy a Virágpiacra az árusok naponta reggel fél hattól nyolcig, valamint dél és délután két óra között hajthatnak be. Fegyveres erők és testületek, köztisztasági, postaszolgálati és közegészségügyi feladatot ellátó járművek, tejet, kenyeret, húst szállító autók, taxik és autóbuszok természetesen ezentúl is közlekedhetnek. Egyelőre még csak terv, de ide kapcsolódik: a szemétszállítás rendjét is módosítani szeretnék a belvárosban, ami azt jelenti, a reggeli, délelőtti órák helyett délután hat után vinnék el a háztartási hulladékot.

A várakozási rendnél enyhítés és szigorítás is lesz. Szigorítás, hogy a harmincperces várakozási idő ezentúl nem parkolásra, hanem rakodásra vonatkozik; enyhítés viszont, hogy a fél óra mellé tizenöt perces „ellenőrzési türelmi időt" vezetnek be, amely alatt figyelmeztetni kell a gépkocsivezetőt: hagyja el az övezetet.

Kapcsolódó anyagok >>

A kerékbilincs csak papíron jó (2005-07-13) >>
A lakók türelme elfogyott (2005-09-21) >>
Ha nincs parkoló, nem számít a tábla (2005-03-22) >>
Kerékbilincs - a tervek szerint nyártól (2005-04-04) >>
Kerékbilincs: tízezer forinttól felfelé (2005-06-21) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszra járható lesz az aluljáró

Március végétől gyakorlatilag használatba vehetik a gyalogosok és a kerékpárosok a győri Nádor aluljárót. A projekt átadási határideje jövő év június vége, és bár az építők úgymond előbbre járnak, nem ígérnek korábbi időpontot. Időközben ugyanis olyan – szerencsés – módon alakult a helyzet, hogy az aluljáróhoz kapcsolódó útterveket módosítani kell. Magyarán több készülhet el, mint ami az eredeti elképzelésekben szerepelt. Tovább olvasom