Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Elkezdték a fizetős parkolók kialakítását Révfaluban és Nádorvárosban - térképek

Nem csak Révfalu és Nádorváros egyes részein kell fizetnünk a parkolásért júliustól, de Győr belvárosának több utcájában is megszűnik az ingyenes parkolás.

Mint arról portálunk többször beszámolt, tavaly október végén a győri közgyűlés rendeletet hozott a város új parkolási övezeteiről, valamint az új díjtételekről.

Az egyik legjelentősebb parkolási "újdonság" az volt, hogy év elejétől Győr-Sziget és Újváros egyes részei is fizetőssé váltak, míg Révfaluban, Nádorvárosban és néhány belvárosi utcában július elsejétől kell a zsebünkbe nyúlnunk a parkolásért.

A kisalfold.hu arról kérdezte Ozsvárt Tamást, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzserét, mennyire kihasználtak az újonnan kialakított parkolók Győr-Szigetben és Újvárosban, illetve hogyan állnak az újabb fizetős parkolók kialakításának előkészületei?

Közel 9000 órányi fizetett parkolás Győr-Szigetben és Újvárosban 

"Győr-Sziget és Újváros városrészben a január óta üzemelő fizetőparkolókban közel kilencezer órát (egy óra 100 forintba kerül ezekben az övezetekben, így a Győr-Szol bevétele durván 900 ezer forint volt - A szerk.) parkoltak az autósok az év első négy hónapjában.

A területen az átlagos várakozási idő megközelítőleg egy óra, szemben a korábbi egész napos gépjárműtárolással.

Tehát a fizető parkolás bevezetése egyértelműen javította a forgási sebességet, így a parkolóhelyek többszörös használatának lehetőségét" - kezdte Ozsvárt Tamás.

A Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere hozzátette: "a díjövezet legnépszerűbb utcái a Híd utca és a Petőfi tér.

A legkevésbé használt parkolók a lebontott olajgyár ingatlana mellett, a fizetőparkoló hálózat peremén találhatók az Erkel Ferenc utcában".

Úgy tudjuk, a szóban forgó két városrészben közel 900 ezer forintnyi bruttó bevételt hoztak a Győr-Szol-nak az új parkolóhelyek.


Az Erkel utcában a kéményseprő sem áll meg. Az autósok meg főleg nem. Fotó: Bertleff András.
Az Erkel utcában a kéményseprő sem áll meg. Az autósok meg főleg nem. Fotó: Bertleff András.


Még drágább lesz az életed ezekben az utcákban
 

"Révfalu déli, Nádorváros északi területei, továbbá néhány belvárosi utcaszakasz fizetőparkoló-hálózatba történő bevonása jelenleg a forgalomtechnikai tervek elkészítésénél és a szükséges engedélyek beszerzésénél tart" - közölte Ozsvárt Tamás.

Nézzük, melyik győri utcák gyarapítják a fizetős parkolók sorát kevesebb mint egy hónap múlva.

Révfaluban a Hédervári út – Kálóczy tér – Dózsa György rakpart – Báthory köz – Báthory utca – Damjanich utca – Rónay Jácint utcák által közrezárt területen, míg Nádorvárosban az Eszperantó vasútvonal – Hunyadi utca – Baross Gábor út – Wesselényi utca – Buda utca – Tihanyi Árpád út által közrezárt területen kizárólag fizetés ellenében hagyhatjuk majd ott autónkat.

Nem alakítanak ki új parkolókat az Eszperantó és a Hunyadi utcában

Fontos megjegyezni: a vidéki buszpályaudvarhoz közeli, Zrínyi út melletti népszerű, szinte állandóan teltházas parkolóhelyet nem érinti ez az önkormányzati intézkedés.

Adja magát a kérdés, hogy az Eszperantó és a Hunyadi utcában alakítanak-e ki új parkolóhelyeket a szakemberek.

Információink szerint a szóban forgó utcákban jelenállás szerint nem kell számítani erre a lépésre, vagyis a már meglévő parkolók válnak fizetőssé júliustól.

A belvárosban díjkötelessé váló utcaszakaszokon (Kisfaludy, Varga, Kamara utcai öböl) szintén július 1-től kell a parkolásért fizetni.

A Kisfaludy utca (Czuczor G. u. – Teleki L. u. között) és a Varga utca (Lukács S. u. – Batthyány tér nyugati oldal között) az I. díjövezethez, míg a Kamara utcai parkoló öböl (a Révai M. u. és Kamara u. találkozásánál) a II. díjövezethez csatlakozik.Újabb fizetős parkolóövezetek Győrben nagyobb térképen való megjelenítése

Olvasóink írták

102 hozzászólás
 • 102. háté 2012. július 18. 20:34
  „101. humer -szerintem költözz oda! - máris kevesebb lesz itt a kocsi.”
 • 101. humer 2012. július 18. 19:28
  „Szerintem helyes a parkoló övezetek bővítése. Én a díjakat is emelném, de úgy, hogy az első óra olcsóbb, utána egyre drágább díjak legyenek. A parkolóházak üresek.

  Sőt kiegészíteném az egész város területére a fizetős parkolást közterületen. Első kocsira kedvezményes évi 3-4000 ft, utána kb 10000ft/év költséggel. A bérlettel pedig az első óra parkolás mindenhol ingyenes lehetne, utána fizetős...
  Céges kocsiknak pedig valamilyen bevételtől, vagy az iparűzési adózással összekapcsolt tarifát dolgoztatnék ki. Túl sok gépjármű van a városban. (Koppenhágában pl. valami miatt alig látni gépkocsikat napközben és van hely is...)”
 • 100. háté 2012. július 18. 17:57
  „A győri önkormányzat, mindent megtesz a Győriekért, hogy megnyomorítsa életüket! - teljesen alávetik magukat az idegen érdekeknek.
  A BoBo kft, a főépítészi iroda, "nagyzsebes nadrágban" a Győr-szolon keresztül kisöpri a született Győrieket-belvárosukból és környezetéből- örökségeket lerombólva, utat törve a farizeusoknak, izidoroknak!
  Dunakapu tér, hagyományos, ősterme piac kiebrudalva, vámos- üzletközpont épül helyette.
  Mélygarázs? - kell a Loydnak, az üzletközpontnak az irodaháznak, a felújításra "váró" épületeknek-lakásoknak a klezmorinoknak,- bóherinoknak!”
 • 99. tricse 2012. június 10. 10:45
  „Bár nem nekem írta,de én valahogy nem tartom környezettudatosnak a külső kerületben élők számára,hogy esetlegesen a házuk előtt,az ablakuk alatt stb.tegye le az autóját az aki a belvárosban dolgozik,vásárol egyebek! Igaz nem minden nap,de voltam párszor a parkolóházakban! Mindig volt szabad hely és nem megfizethetetlen! Arról nem is beszélve,hogy pont azért van! Parkolni!
  A belinkelt adatokról csak annyit,hogy oda eljutottam én is,de nem azt keresem,vagy legalábbis nem olyan bonyolult és a térképeken abszolut beazonosíthatatlan adathalmazzal!”
 • 98. newface11 2012. június 09. 21:11
  „94. Batistuta 2012.06.08. 12:47

  Elég szomorúnak tartom, hogy magyarázni kell, hogy mi a környzettudatos abban, hogy valaki nem akarja percekig pöfögtetni az autóját parkolóhelyet keresve a belvárosban, hanem inkább leteszi egy külső kerületben, és pont annyi idő alatt gyalog megteszi az utat a céljáig és mellesleg eddig ez ingyen is volt neki. De persze, nyilván te ezt nem értheted ezek szerint.

  93. Tricse - ismétlem önmagam olvasni is tudni kell, meg kattintani is!
  Csak a közgyűlési félévi munkaterv és az adott közgyűlési anyagok nem ugyanott találhatók, viszont elég egyértelmű, hogy mit hol kell keresni.
  A munkatervet korábban belinkeltem, most belinkelem neked az aktuális közgyűlési anyagokat is, hogy hol találhatod meg. Azért ez nem olyan nehéz dolog ám!
  http://onkormanyzat.gyor.hu/cikk/kozgylesek.html
  Ezt egyszerű honpolgárként is simán megtaláltam.
  Persze, vannak emberek, akik szeretik a "ha van sapka azért, ha nincs sapka azért..." elvet követni.”
 • 97. tricse 2012. június 09. 18:18
  „Nem a vita kedvéért.de amelyik háztartásban 3 autó is van ott nehogy már gond legyen a parkolási díj! Már bocsánat! És én nem fogom eltúrni,hogy az ablakom alatt parkolót csináljanak a messzebb lakók autóinak! Mert a házban lakók járművei elférnek az udvarban! Illetve elférnének ha nem állna ide a sok idegen,van amelyik két kocsival!”
 • 96. révfaluiszúnyog 2012. június 09. 08:40
  „Ma sok családban van kényszerűségből két autó, mert apa és anya is vállalkozó, vagy mert csak így érnek el egy távolabbi, vagy tömegközlekedéssel megközelíthetetlen munkahelyet. Gyakori, hogy apa még estefelé sem ér haza, anyának viszont egész délután gyerekprogramja van, vinni kell az egyiket ide, a másikat oda. S mi van, ha a családi kisvállalkozás nem tud létezni egy kisteher nélkül? Az mégse lehet egyben családi autó is. Eddig szépen a ház előtt állt, mostantól évi negyvenezerbe kerül? Elképesztően szemét önkormányzattal állunk szemben. Magam tősgyökeres jobboldaliként alig várom a bukásukat. Mert lesz bukás BoBoSo-éknak, talán még egy kis dutyi is. Sokan sokat tudnak már ebben a városban s ha a sok információ alátámaszthatóan összeáll, akkor eljöhet az idő. Bár az elmúlt huszonkét év tapasztalata alapján nem hiszem, hogy politikus bármekkora disznóságért hűvösre kerülhet. Azt lenne jó végiggondolni, mi az a cselekedet, városi döntés, amit eddig a győriek többsége sikeresnek és jónak tart, örül neki. Mert a Széchenyi tér-gate, a Dunakapu-gate, a kamarai parkolóház-gate, a parkolásos bűnözés nem az.”
 • 95. kmonique 2012. június 08. 14:30
  „Ma megkérdeztem a Győr-Szolnál, hogy mennyibe fog fájni ez nekünk, érintett itt lakókank.
  Éves bérlet 3400 Ft, negyedéves 1200 Ft, havi 500 Ft.
  Háztartásonként 1 kedvezményes bérlet váltható ki. A második után már 3300 Ft körül van a havi díj!!!
  Nyomtatvány letölthető az oldalukról, az ügyfélszolgálati irodában 5 perc alatt el is készítik.”
 • 94. Batistuta 2012. június 08. 12:47
  „#92 newface11
  Mi ebben a környezettudatos?”
 • 93. tricse 2012. június 07. 22:59
  „85-re reagálva! Nincs link!”
 • 92. newface11 2012. június 07. 21:33
  „91. Tricse
  Szerintem itt található:
  http://onkormanyzat.gyor.hu/cikk/kozgyulesi_munkaterv.html
  Tudod, kattintani kell az ott található linkre a bal egérgombbal.
  De nem tudom, ez most hogy jön a témához.

  Amúgy szerintem is nagy szemétség azokat büntetni, akik eddig nem akartak szándékosan a belvárosban parkolni és a hídon túl hagyták az autójukat, mondhatni tudatos, környezetbarát gondolkodás jegyében (parkolj és sétálj). Számomra eléggé érthetetlen ez az intézkedés.”
 • 91. tricse 2012. június 07. 18:08
  „Nos hol is található a közgyűlés munkaterve? Mert ezen címszó alatt a nagy semmi van a honlapon!”
 • 90. tricse 2012. június 07. 18:02
  „Az autó árában mikor veszi az ember ugye van áfa,szervizelési és a javítási árban,alkatrészek árában,gumicserélési árban?!Kötelező biztosítás,baleseti adó,gépjárműadó,megemelt vizsgadíj,horribilis benzinár,útdíj,parkolási díj! DE HOL VAN EZ A PÉNZ?”
 • 89. Tündenéne 2012. június 07. 17:23
  „88. gortam 2012.06.07. 16:57

  Nyugodjatok meg, Bácsán lakik :) (Szép a háza is...)”
 • 88. gortam 2012. június 07. 16:57
  „Kedves Borsmenta!

  Akkor nem tudom, reggelente miért látom Nagybácsa felől száguldani a polgármesteri cirkálót. De tény, hogy onnan jár rendszeresen, nem érdekel, hol lakik a polgármester, lehet, hogy már kiköltözött Győrből?”
 • 87. Rinpócse 2012. június 07. 15:44
  „83,igazad van,lassan a Kovalternál kell leparkolni,ott tán még ingyenes ,onnan besétálni a belvárosba,hát inkább a multik,ingyenes parkolóikkal,mindent meg lehet venni,a belvárosban meg sétáljon az emberbarát városvezetés.”
 • 86. Láng_Vince 2012. június 07. 13:40
  „A zónába pont beleesik a Kis Duna áruház mögötti ingyenes parkoló is, amit az emberek többsége arra használt, hogy ne menjen a belvárosba kocsival de ne is kelljen több km-t gyalogolni. Sőt, sokan itt álltak meg, ha vonattal utaztak valahova, ugyanis a vasúttal szemben is fizetős a (mini) parkoló...
  A Móricz rakpart alatt megszüntették, a Petőfi-híd egy rémálom, egy sávon mennek ki és be az autók és arra BŐVÍTÉST ígértek úgy 1,5 éve! Nem nagyon haladnak...”
 • 85. DON 2012. június 07. 12:41
  „Goldmund!
  Valóban, egyetértek veled, hogy a közösségi részvétel meglehetősen nehézkes a mindennapi teendők mellett. Azonban nem hiszem, hogy egy polgári demokráciában csak 4 évente lenne lehetősége az állampolgárnak felemelni a vezetők hibás döntései ellen a hangját.
  A közgyűlés pénteken délelőtt van. A programot előre kihírdetik. És mindenki vihet magával még egy embert :)
  Én az érdekérvényesítési lehetőségeinket a tettekben látom, nem a szavakban.
  2014-nel nem lehet "ezeket" fenyegetni, mert akkora sajnos alternatívájuk sem marad. Mert a helyi jobbik, emeszpé, pro urbe stb az ürünél is töketlenebb, új szervezetre van szükség, új emberekkel, a régieknek legyen elég ennyi!”
 • 84. bojtár 2012. június 07. 12:21
  „jövőre meg büntetik majd a nem tilosban parkolókat is:)”
 • 83. macizoli 2012. június 07. 09:03
  „Én csak a józan észre apellálhatok bár gyanítom naranccsal teli fülekre talál.
  A belváros körül szélesedik a fizetős parkoló övezet. A kereskedők a multik miatt hisztiznek! Az övezet kiszélesítésével a város vezetése a multik felé tolja a vásárlókat.Nem hiszem,hogy a belvárosi vásárlás + 5-600 Ft parkolás megérné.”
102 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bük, Sopron, Sárvár, Győr - a Nyugat-Dunántúl legnépszerűbb célpontjai

A főváros és a Balaton után a Nyugat-Dunántúl Magyarország harmadik legerősebb idegenforgalmi régiója - hangzott el egy soproni turisztikai rendezvényen. Tovább olvasom