Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

Elkezdődött Sáráson a csatornázás

Őszre elkészül a csatornázás első üteme Sáráson. Az utóbbi években egyre többen költöztek ebbe a városrészbe és várják a szennyvízelvezetés megoldását, amire az önkormányzat idén 41 millió forintot költ.

Sárási olvasóink szerkesztőségünkbe telefonálva kérték, írjunk városrészük csatornázásáról, mert láthatóan már folynak a munkák. Szeretnének tájékoztatást kapni arról, mi a teendőjük, mikor használhatják a kiépülő rendszert, mikortól kell azért fizetniük.
Szabó Gábor, a polgármesteri hivatal városépítési osztályának csoportvezetője elmondta: valóban kiásott árkokat láthatnak a lakosok a sárási utcákban, ugyanis tavasszal elkezdődött a kivitelezés első üteme és augusztus végéig befejeződik. Utána a rendszert működtetésre átadják a Pannon-Víznek, ősztől, a próbaüzem után használhatják is azt a lakosok.

A csatornázás első üteme Sáráson 70 ingatlant érint, a városrész területének 20 százalékát. Itt kiépítik az úgynevezett gerincvezetéket összesen 700 méter hosszan és minden ingatlanhoz biztosítják a bekötővezetéket. A kivitelező egyeztetett a tulajdonosokkal arról, hova helyezzék területükön a csöveket, hogy majd könnyen rácsatlakozhassanak. Ahol nem találták meg a tulajdonost, ott a telekhatárig fektetik le a csöveket. Az önkormányzat a beruházásra saját forrásból bruttó 41 millió forintot költ.

Szabó Gábor egyelőre még a sárásiak türelmét kéri, hamarosan értesítik az érintetteket a közműfejlesztés részleteiről, írásos tájékoztatást küldenek nekik várhatóan szeptemberben a tudnivalókról, a rákötési díjról, arról, mikortól és hogyan csatlakozhatnak a rendszerhez. Ősztől várhatóan már csatornadíjat kell fizetniük, viszont nem kell költeniük a szippantásra, az emésztőgödör tartalmának elszállítására. A csoportvezető arról is beszélt, hogy műszakilag indokolt a csatornázást a városrész északi részén kezdeni. Ugyanis részben gravitációs, részben „nyomott" rendszerű lesz a hálózat és az első ütem részeként megépül az az átemelő is, ami majd az egész terület szennyvizét továbbítja a városi csatornarendszerbe.

Kertesből lakóövezet. Az elmúlt években már írtunk arról, hogy nemcsak kényelmesebb és korszerűbb lesz a szennyvízkezelés a csatornázással Sáráson, hanem nagyobb biztonságot is jelent a környezet megóvása szempontjából, ugyanis a terület a révfalui ivóvízbázison fekszik. A korábban kertes övezetnek számító peremkerület ingatlanaiba – több mint 300 telek van itt – az elmúlt 5–6 évben többen kiköltöztek, mintegy 150-et lakásként használnak, így nagy mennyiségű szennyvizet kell fogadniuk a zárt tárolóknak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiugrott a pszichiátria ablakából Győrben

Néhány nappal ezelőtt a győri kórház pszichiátriájának második emeletéről egy nő a dohányzóablakon… Tovább olvasom