Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Elkezdődött a nyúli bankrabló pere

Nyúlon, 2003 nyarán, a takarékszövetkezetet kirabolta egy fegyveres, akkinek perét most tárgyalják.
A Komárom-Esztergom megyei bíróságra bilincsben, szíjon vezették F. G.-t. Az ügyész a vádirat ismertetésekor jelentős értékre, fegyveresen, üzletszerűen, részben folytatólagosan elkövetett rablással vádolta meg a veszprémi vállalkozót.

A rablások idején 20 esztendős férfi egy tehetős család gyermeke. Szülei millióiból alig 19 évesen belvárosi éttermet nyitott Veszprémben, és alapított egy vagyonvédelmi kft.-t is. A bíróság előtt beismerte a bűncselekmények elkövetését, bűnösnek vallotta magát. Arra a kérdésre, hogy tehetős vállalkozó létére miért követte el a fegyveres rablásokat, F. G. érdekes magyarázatot adott. Elmondta, hogy vállalkozásai jól jövedelmeztek. Megszédítette őt, hogy a korábbiakhoz képest is igen jól élhetett, játékgépezni kezdett. Egyre több pénzt vesztett, eladósodott, mert vállalkozásai hasznából nem tudta fedezni költséges életmódját, s kifizetni adósságait.

F. G.-t hitelezői egyre jobban sürgették, meg is fenyegették. „Muszáj volt valamit tennem!" – magyarázta a bíróságnak. Ez a valami a fegyveres bankrablások sorozata lett.

Még 2003 tavaszán Nagyvázsonyban kezdte a takarékszövetkezeti bankfiókok kirablását. Ebben a pénzintézetben kétszer is zsákmányolt. A nyúli takarékszövetkezetet 2003 nyarán rabolta ki. Vallomása szerint nem készült előre a bankrablásokra, spontán követte el a bűncselekményeket. Ezt az állítást azonban cáfolják a maga által is elismert tények. Mind a nyolc alkalommal gépkocsival ment a helyszínre, ahol először körülnézett, kiszemelte a menekülési útvonalat. Kapucnis felsővel, sállal, napszemüveggel, sapkával, kesztyűvel álcázta magát. Gépkocsijára egy korábban szerzett német rendszámot szerelt. Magával vitte a (hatástalanított) Parabellumot. Gyors és határozott volt. Az eddig meghallgatott tanúk szerint nyugodtan azt mondta: „Bankrablás! Ide a pénzt!" És rájuk fogta a fegyvert. Siettette a pénz átadását, majd gyorsan távozott.

A vádlott szerint a zsákmányból adósságait törlesztette, és finanszírozta költséges életmódját, mert a játékgépezéssel nem hagyott fel. A bíróság előtt azt állította, hogy megbánta a bűncselekmények elkövetését. Akkor nem gondolt arra, hogy a bankok dolgozóinak lelki, idegi sérülést okoz. Nem akart bántani senkit.

A nyolcadik bankrabláskor, Rédén, rossz előérzete volt. A falubeliek figyelték az idegeneket, egyikük megjegyezte a sötét BMW rendszámtöredékét, ez alkalommal nem volt kicserélve mindkét rendszám. Ezen az apró nyomon és a személyleíráson elindulva a rendőrök megtalálták Veszprémben F. G.-t. A nyomozáskor önként vallotta be valamennyi fegyveres rablást, állítása szerint megkönnyebbült, hogy a titoktól megszabadult. Elismerte a takarékszövetkezetek követeléseit, s állította, hajlandó a zsákmányolt milliókat megtéríteni. A bíróság a továbbiakban számos tanút és fegyverszakértőt hallgat majd meg. Az ítéletről később beszámolunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levelet írtak a magasházak ellen

A győri Ipar utca 96. számon bejegyzett Egyetértés Lakásszövetkezet egyet nem értését fejezte ki,… Tovább olvasom