Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Elkezdődött a felüljáró építése is

Győrött nem csupán aluljáró, hanem felüljáró is épül. A töltésépítés a 81-es főúton már megkezdődött.
Bár eddig viszonylag kevés szó esett róla, ezentúl egyre inkább a figyelem központjába kerül, hogy Győrött nem csupán aluljáró, hanem felüljáró is épül. A töltésépítés a 81-es főúton (Fehérvári út) már megkezdődött. A 81-es főút átépítésének egyik szakasza (Győrnél) már a Széchenyi-terv keretében elkészült, a munka a második ütemmel a József Attila utca végénél levő körforgalmi csomóponttól az Ipar utcai csomópontig folytatódik. Ennek során teljesen új nyomvonalra kerül a 81-es főútnak ez a másfél kilométeres része, s egyebek között felüljáró is készül, hogy elkerüljék a vasút szintbeli kereszteződését.

A város a szükséges kisajátításokat már elvégezte, gyakorlatilag már csak kisebb bontások (pl. kerítés) vannak hátra, hogy az építés zavartalan lehessen. A munkát pályázaton a Nemzeti Autópálya Rt. megbízásából a „Győr-81 konzorcium 2006" nyerte. Tagja a Viadon rt., a Hídépítő rt. és a Betonút rt.

A beruházás bonyolítója az Utiber kft. Gyulai György létesítményi főmérnöktől megtudtuk, a legfontosabb esemény most az, hogy a vállalkozó elkészíttette az építéssel járó ideiglenes forgalomelterelések, -korlátozások tervét. Ezeket megfelelő időben megismerhetik a közlekedők.

Az új nyomvonalon megkezdték a leendő felüljáró töltésépítését. Látványos, nagy erőkkel folyó munka. Ugyancsak komoly feladat a sokféle közmű kiváltása.

Maga a felüljáró kétszer két sávos lesz, egyik oldalán gyalogjáróval. Elkészültével is megmarad – átépítve, korszerűsítve – a mostani sorompós vasúti átjáró, hiszen a jelenlegi útra a „belső", helyi forgalomnak továbbra is szüksége lesz.
Az építés ütemére jellemző, hogy a felüljáró teljes szerkezetének még az idén el kell készülnie.

Ami majd igazából megkeseríti a győriek, az erre közlekedők életét, az az Ipar utcánál lévő csomópont szükséges átalakítása lesz. Jelzőlámpás, úgynevezett körgeometriájú (tehát nem körforgalmú) csomópontot terveztek ide, a munkák során sok közművet is át kell helyezni. A lakosságot érintő részletekre a megfelelő időben visszatérünk. Annyit még: bár a beruházás ütemezésében az időjárási viszonyok miatt történtek módosítások, a befejezési határidő – 2006. május vége – változatlan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívből segítő bizalom

A győrsági Bodnár Zsolt látása gyerekkora óta folyamatosan romlik, szemidegsorvadás miatt. Tovább olvasom