Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Elkezdik a Kisfaludy utca felújítását

Győr - A történelmi belváros utcái közül a Baross út átépítése volt az utolsó, korszerűsítést is magába foglaló útfelújítás. A belváros szépítésének egyik eleme a Kisfaludy utca Aradi vértanúk útja és Czuczor Gergely utca közötti szakaszának teljes körű átalakítása.
– Jelenleg a Kisfaludy utca aszfaltburkolatú, melyet kiemelt szegéllyel szintben is elválasztott keskeny járdák öveznek – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter, a győri útkezelő szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke. – A közvilágítás korszerűsítését az elmúlt években az útkezelő elvégezte, idén az útburkolat teljes körű átépítése van soron. A kiviteli tervek szerint eltűnik az úttest és a járdafelület közötti szintkülönbség, így a Baross úthoz hasonlóan egy szintbe kerül a felület az épületek között. A burkolatot nyolc centiméter vastag térkövek alkotják, a képzeletbeli úttestre lávaszürke, a járdafelületre lávavörös tónusú kövek kerülnek. A kövek mintázatát és színét a Baross út–Kisfaludy utca sarkán a cukrászda oldalbejáratánál meg lehet tekinteni.

A közbeszerzési eljárással kiválasztott Arvia Kft.-vel tegnap kötött kivitelezői szerződést az útkezelő szervezet, a bontási munkák ma reggel nyolc óra körül kezdődtek el a burkolat felmarásával, ezt megelőzően korlátokkal vették körbe az út széleit, hogy a parkoló autók ne akadályozzák a munkavégzést.

Ezúton kér az útkezelő és a kivitelező mindenkit, hogy autóval lehetőleg kerülje el a Kisfaludy utca építés alá vont szakaszát, a munkaterületen belül az áruszállítás során 8–16 óra között akadályoztatásra kell számítani.

A munkálatokhoz kapcsolódó információ még, hogy a beépítésre kerülő térköveket – néhány napig – a közterületen tárolják, a szűk munkaterület miatt a Bécsi kapu tér északi szakaszán, valamint a Czuczor Gergely utcában a Csillag közi szakasznál.

A vállalkozónak december 15-ig végeznie kell, a kivitelezés közel 40 millió forintba kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres pályázatok

Győr - Egészségügyi és szociális intézmények fejlesztésére, a szolgáltatások javítására pályázatokon… Tovább olvasom